Ripensia pierde duelul cu eliminări al nou-promovatelor din 2017: 0-1 cu Metaloglobus. FOTO

Cu o singură victorie în precedentele 8 meciuri oficiale, adăugată celei tot cu 2-1 în runda inaugurală la Brăila, Ripensia a căutat astăzi în fața unor tribune ca și goale pe ”Dan Păltinișanu”, record negativ de asistență, să treacă peste amarul apăsătorului eșec cu 5-2 de pe Jiu, însă s-a străduit în zadar, rămânând pentru a doua oară în noua campanie fără gol marcat în Liga 2, precum în usturătorul 0-3 acasă cu Academica Clinceni, după care urma despărțirea de Urican. Și astăzi însă a încasat în fața unei formații din aceeași zonă, Metaloglobus, după mijlocul reprizei secunde, din lovitură de la 11 metri: 0-1 (0-0).

Anul trecut, tot în etapa a noua, Ripensia suferea ca nou-promovată abia al doilea eșec, însă astăzi l-a înregistrat pe cel de-al cincilea în ultimele 7 runde, înfrângere care a pironit-o cu atât mai mult în zona nisipurilor mișcătoare, și încă înaintea unor examene mai dificile, începând cu cel de la Târgoviște.

De-a dreptul copleșitor, sub 100 de spectatori s-au strâns astăzi la matineu pentru meciul de liga a doua dintre nou-promovatele în 2017 Ripensia și Metaloglobus, o asistență punând pe gânduri arena fotbalistică din capitala Banatului. Iar dat fiind că partida s-a desfășurat pe marea arenă „Dan Păltinişanu”, spectatorii au părut a fi cu atât mai puțini, deloc însuflețitor pentru jucători.

Desigur, este imposibil de estimat câte puncte ar fi reușit Ripensia dacă ar fi organizat în Ciarda Roșie meciurile programate acasă în această primă jumătate a turului, într-o ambianță mult mai intimă și mult mai familiară roșu-galbenilor, chiar precum acasă, și nu pe ”Dan Păltinișanu”, dar cert este că, exceptând succesul tras de păr în minutul 90 în urmă cu două săptămâni cu codașii din Balotești, celelalte reprezentații s-au încheiat pe scut, 2-3 de la 1-0 la pauză cu ACS Poli, 0-3 cu Academica Clinceni și 0-1 astăzi cu vecinii de suferință, la egalitate de puncte înaintea întâlnirii.

Care s-a dovedit a fi fără ocazii de gol dar în schimb cu multe cartonaşe galbene, plus două roşii, toate cele trei puncte intrând însă în contul oaspeţilor de la Metaloglobus.

Primul şut pe poartă a fost al lui Anghelina, de la distanţă, în minutul 18, respins în faţă de portarul Geantă, dar… atât din partea gazdelor în prima repriză. În schimb oaspeţii din capitală au replicat în minutul 25, dintr-o lovitură liberă de la 28 de metri, din lateral dreapta, şutul centrare în careu al lui Culda fiind prins de portar. Și 0-0…

La reluare, acelaşi joc anost, fără vlagă și bătut de vânt, curgând în schimb cartonaşele galbene, și au venit ele şi cele roşii. Primul eliminat a fost Zaluschi, și păcat, căci are ceva ani în fotbal dar nu i-a arătat prin modul cum a gândit unele faze, faultând aproape de centrul terenului. Al doilea avertisment şi implicit roşu, lăsându-și colegii în inferioritate numerică în ultima jumătate de oră. Mult.

Iar în minutul 70 Călin Toma l-a faultat pe Niculae în colţul suprafeței de pedeapsă, arbitrul căzând în plasă și acordând ușor lovitura de la 11 metri, la insistenţele asistentului. Proteste inutile din partea gazdelor, care se jurau că nu a fost nimic…

Lovitura a fost transformată de Valentin Ghenovici, abia intrat, dar cu noroc, căci mingea a fost deviată de portar sub transversală, căzând pe linie şi intrând în plasă, 0-1, cu mențiunea că goalkeeper-ul Păduraru s-a numărat între cei 2 noi titulari față de deplasarea în Gorj, astăzi mai revenind în cadru și Străuț, în vreme ce Rădulescu și Marius Toma le-au cedat locul.

Echilibrul numeric s-a restabilit însă imediat după gol, când niponul Mino Sota a văzut direct cartonaşul roşu pentru un fault tare asupra lui Mansour, intrat tot la 0-0, la puțin timp după Alexandru Popovici.

Zece la zece mai bine de un sfert de oră… Ripensiştii s-au aruncat apoi în atac, dar fără succes, complicându-și și mai mult existența.

*

Ripensia Timişoara: Păduraru – Ad. Popa (min. 53, Alexandru Popovici), Străuţ, Apro, Călin Toma – cpt. – Burdeţ, Anghelina – Monea (min. 81, Cluci), Zaluschi, Bădăuţă (min. 63, Mansour), Dumiter.

Antrenor interimar, directorul sportiv Radu Suciu.

Pe bancă: Rădulescu – Stoi, Bărâcă, Darius Ţiereanu.

Metaloglobus Bucureşti: Geantă – Sava – cpt., Costache (min. 65, Ghenovici), Buzea, Pham Huy – Culda (min. 56, Niculae), Caramalău, Vlad, Sota Mino – Ovidiu Herea, Albert (min. 73, Panait).

Antrenor: Bogdan Andone.

Pe bancă: Anca – Negotei, Potecea şi Riza.

Au arbitrat: Marius Omuţ (Satu Mare) – Casian Băla şi Alina Mihoc (ambii din Arad). Arbitru de rezervă Alexandru Gornic (Arad). Observator de arbitri Dan Monea (Aiud), iar de joc Daniel Sabou (Zalău).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: