Ripensia pierde și a 4-a oară la rând în deplasare

Fără victorie în Liga 2 de la mijlocul lunii trecute, nou-promovata Ripensia a rămas înțepenită la totalul de 17 puncte acumulate până atunci din primele 24 posibile, cedând astăzi de la ora 11 și pentru a cincea oară consecutiv în eșalonul secund, cu un scor identic celui înregistrat în urmă cu două săptămâni pe terenul liderului din Cibin, 2-0.

În dezavantaj încă din minutul 6 în urma unei lovituri de la 11 metri contestate de timișoreni iar în inferioritate numerică încă din minutul 41 prin eliminarea fundașului Vlădia, fostul lider din primele 5 etape a primit încă un gol și după mijlocul reprizei a II-a și a pierdut și cea de-a doua deplasare în județul Ilfov, 2-0 (1-0) la Afumați, după cea din urmă cu 4 săptămâni de la Clinceni, 2-1 (1-0) pentru Academica.

Cât n-a pierdut pe alte terenuri, inclusiv la Brăila, unde remiza 2-2, Ripensia și-a menținut șefia clasamentului în Liga 2, dar odată cu întâia înfrângere în campionat, 1-0 în runda a șaptea la Târgoviște, urmată pe-atunci la doar câteva zile de eliminarea la Biled din Cupa României, roșu-galbenii au tot coborât încet, încet în ierarhie și prin eșecurile afară cu 2-1 la Clinceni și 2-0 la Sibiu.

În contrast, după un debut șters de campionat, inclusiv cu înfrângeri acasă cu 0-1 cu actualele fruntașe AFC Hermannstadt și Dunărea Călărași, ultima, pe 26 august, CS Afumați a ajuns așadar la două luni fără eșec în Liga 2, într-o succesiune din etapa a șasea printr-un 2-0 victorios la Satu Mare dar și pe teren propriu cu UTA, 1-1 la CS Pandurii Lignitul, 2-1 în Ilfov cu ASU Politehnica, 0-0 la CS Știința Miroslava, 2-2 acasă cu Foresta și încă un triumf afară, 1-2 la Luceafărul Oradea, astfel încât, într-o traiectorie ascendentă, tocmai a izbutit astăzi să sară în clasament peste învinsa sa, cu două puncte, deși elevii lui Neagu au înscris în medie câte un gol pe etapă, în total cu aproape 20 mai puține decât bănățenii, autori la start ai acelui fluviu 16-0 cu sucevenii.

Penalizată cu lovituri de la 11 metri nu doar în Ciarda Roșie în dueluri cu echipe din zona capitalei, ca de exemplu Metaloglobus sau victorioasa de săptămâna trecută CS Balotești, Ripensia a pățit-o și astăzi deja în minutul 5 al ieșirii la Afumați, în urma unui presupus henț al lui Apro la un șut al gazdelor, fundașul protestând, acompaniat fiind de colegul de linie Vlădia. Iar Mugurel Dedu a transformat în plasa laterală din stânga lui Iulius Rădulescu, cu toată opoziția acestuia, pe traiectoria balonului: 1-0.

Pe picior greșit încă din primele minute, Ripensia n-a mai avut însă forța să egaleze, așa cum izbutea în noul campionat de câte 3 ori acasă respectiv în deplasare, la Oradea și ASA chiar și câștigând după ce a fost în deficit iar la Brăila remizând, ci a rămas în doar 10 jucători din minutul 41, prin eliminarea lui Vlădia, dublându-i-se handicapul în minutul 69.

Astfel, după ce obținea un singur punct din 6 posibile cu formațiile argeșene din Liga 2, timișorenii n-au obținut nici unul în ultimele 5 runde din 9 posibile în confruntările cu cei din Ilfov, unde Ripensia ceda și la Clinceni după ce Popa egala în minutul 49 dar Academica înscria decisiv pentru 2-1 în minutul 53.

Cu Golda retitularizat după ce cea de-a doua succesivă la Târgoviște dar și înlocuit deja la pauză, precum și cu Semeniuc și Zaluschi reveniți în primul 11 după două etape, Dumiter în premieră, Bobină și Tudor nealiniindu-se astăzi la start, Ripensia a ajuns să rămână cu un singur gol marcat în ultimele 4 deplasări în Liga 2 dar și cu numai două în ultimele 5 înfrângeri, neagră serie ce n-are egal la ora actuală în eșalonul secund.

Multe i s-au tras astăzi fostului lider de la lovitura de la 11 metri dictată în primele minute dar și de la eliminarea lui Vlădia, pentru al doilea cartonaș galben, încasat în minutul 41 în urma unui dur fault la centrul terenului, cu puține minute înainte Mediop având prima ocazie a vizitatorilor, cu un șut peste bară de la 10 metri lateral stânga.

Putea fi în schimb și 2-0 cu un alt gol pe început de repriză, în minutul 53, când Toma a respins însă din fața liniei porții indirecta de la 8 metri dictată pentru reținerea balonului de către Rădulescu la pasa la goalkeeper a lui Stoi, desprindere amânată până în minutul 69, când Vlad Tudorache a recepționat o centrare și a înșurubat un adversar, înscriind pe lângă apărătorul buturilor bănățene.

După care ilfovenii au ochit și barele în succesiune, mai întâi Manole prin lobul din minutul 80 în transversală, din marginea careului, iar apoi Buduroi în minutul 87, în dreapta lui Rădulescu, cu un șut din suprafața de pedeapsă.

Dispunând acasă în nici o lună de ambele vizitatoare de pe Bega, CS Afumați s-a furișat în clasament între ASU Politehnica și Ripensia, în a doua pătrime a ierarhiei…

*

CS Afumaţi: Obretin – Onea, Robicek, Patriche – cpt., Perju, Avram (76, Burlacu), Olariu, Tudorache, Vlada (66, Buduroi), Vasile (55, Manole), Dedu.

Antrenor: Vasile Neagu

Rezerve: Mişa – Baniţă, Buzea, Mitu.

Ripensia: Rădulescu – Popa – cpt., Vlădia, Apro, Toma – Semeniuc, Stoi, Zaluschi (86, Berivoescu), Ungureanu (81, Mânecan), Mediop, Golda (46, Horcea).

Antrenor: Remus Steop.

Rezerve: D. Munteanu – Bobină, Matiş, Cluci.

Arbitru: Mihai Amorăriţei (Câmpina); asistenţi: Damian Antal (Bacău) şi Răzvan Mihai Dobre (Şotânga).

Rezultatele zilei în Liga 2, programul etapei a XIV-a, în care Ripensia va primi vizita Dunării Călărași, și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: