Ripensia, răpusă la potou din penalty: 2-1 (1-1) UTA Bătrâna Doamnă

Ripensia Timișoara a jucat astăzi de la ora 14 al nouălea meci amical al pregătirilor de iarnă, tocmai în compania divizionarei C arădene cu care disputa prima partidă de verificare din acest an, UTA Bătrâna Doamnă, de care a fost întrecută la potou de pe punctul cu var, roș-galbenii suferind astfel prima înfrângere din țară în această perioadă de 3 săptămâni.

Elevii lui Radu Suciu și Ovidiu Olariu demarau pe 30 ianuarie seria întâlnirilor amicale tot contra arădenilor, pe terenul sintetic Șega, unde Ripensia se impunea cu 4-2, timișorenii jucând astăzi în premieră în această iarnă cu o formație pe care au mai întâlnit-o deja în pregătiri.

De această dată au învins gazdele, UTA Bătrâna Doamnă, care a transformat un penalty la finele jocului, 2-1 (1-1), pe terenul din Șiria. Ripensia a mai pierdut în această iarnă doar în Ungaria, miercurea trecută, într-un joc disputat în nocturnă, 3-2 pentru SZEOL Szeged.

Arădenii aveau să deschidă scorul puțin după primul sfert de oră de joc în urma unui corner de pe flancul stâng și a două devieri în careul timișorean, Burlă fructificând cu capul spre colțul lung, bară-gol.

Rațiu a restabilit egalitatea puțin după mijlocul primei reprize, concretizând centrarea expediată de pe flancul stâng de Popa, spre colțul lung: 1-1 în minutul 24.

Rezultatul final a fost decis de Copil din lovitură de la 11 metri, acordată pentru un presupus henț în careu, pe final, la un balon șutat din apropiere.

Ripensia a început în alcătuirea Carlaonț – Nohai, Zaluschi, Solomon, Toma – Francescu, Păscăleanu – Mediop, Briciu, Popa – Rațiu.

Nohai, care a resimțit spre mijlocul primei părți dureri la bicepsul femural, a fost înlocuit cu Luca, timișorenii mai apelând la reluare și la Ungureanu, Vasilcin, Bobină și Ungur.

Ripensia mai evoluează și sâmbătă după-amiază, la Lugoj, cu divizionara C Vulturii 2009, dar până atunci va mai fi în acțiune și gruparea ”satelit” Primavera, mâine după-amiază, pe terenul Voința, în compania celor de la Luceafărul. Și meciul de pe Timiș, Vulturii – Ripensia, va fi al doilea dintre cele două grupări, care remizau 2-2 în 7 februarie.

Ripensia Primavera s-a impus în ultimul joc amical disputat, 3-2 la Auto, prin golurile lui Raul Simion, Octavian Firuț și Nicolae Radu respectiv Joszef Tamas și Ioan Pau.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 7

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: