Ripensia răstoarnă scorul pe final și câștigă în prelungiri de pe punctul cu var

Roșu-galbenii timișoreni din Liga 2 au completat seria meciurilor de verificare jucate pe Bega cu formații din Liga 3 prin a smulge și un prim succes în aceste partide: Ripensia – CSC Dumbrăviţa 2-1 (0-1).

Timișorenii au abordat întâlnirea amicală cu o variantă a garniturii de bază pe care ar putea-o alinia în primul meci oficial din campionat, programat săptămâna viitoare la reluarea returului în Liga 2, tot pe ”Electrica”, împotriva bucureștenei Metaloglobus.

A fost ultimul joc de pregătire pentru echipa din liga a doua, adjudecat la mustață, victorie smulsă în ultimul minut de prelungiri dintre cele trei acordate de arbitru, din lovitură de la 11 metri, transformată de Alexandru Neagu, după ce decizia era contestată de ”verzii” lui Bălu, negând că ar fi fost henţ în careu la Podină.

Ocupanta locului opt în Seria a IV-a din liga a treia a deschis scorul în minutul 18 prin Petrişor Jichici, care a marcat cu latul din apropiere, în urma unui corner executat de Rus.

În minutul 84, şutul lui Chera din careu a nimerit transversala. Presiunea la poarta oaspeţilor a continuat iar în minutul 88 același Vlad Chera a egalat la unu cu un şut din careu în dreapta lui Smaranda, în urma unei centrări perfecte a lui Benea. Iar în minutele de prelungiri a venit şi golul mult aşteptat de divizionarii secunzi.

Din rândurile cărora s-a renunţat la tânărul Răchişan, sosit la începutul săptămânii în probe de la Steagul Roşu Braşov, din liga a treia, și care a fost folosit în meciul anterior, încheiat 2-2 cu CS CRișul Chişineu Criş. 

Arbitrul Ionuţ Humiţa a condus următoarele formaţii:

Ripensia: Moldovan – Lungu, Hecsko, Apro, A. Macriţchii – V. Macriţchii, Tudor Călin – Urvanţev, Tudorache, Chera – Popovici.

Antrenori: Alexandru Pelici (principal), Iulian Muntean şi Călin Mada (secunzi).

Au mai jucat: Benea, Neagu, Stoi și Sîrbu.

CSC Dumbrăviţa: Miklos – Kovari, Telescu, Podină, Siminic – Rus, Mărmăneanu, Jichici, Coroiu – Drăghici, Făgărăşanu.

Antrenor: Sorin Bălu.

Au mai intrat: Smaranda – Morariu, B. David, Ştefan, Oprea, Enciu, Jinga, Piţuc şi Mura.

Alexandru Pelici (antrenor principal Ripensia): ”Ar fi bine să vină succesul în campionat, chiar dacă vine la fel de greu, dar să vină. Primul meci e foarte important. Despre jocul de azi, mulţumim celor de la Dumbrăviţa că au venit să joace. Am întâlnit o echipă bine organizată, o echipă care împleteşte jucătorii cu experienţă cu jucătorii tineri, o echipă disciplinată, arţăgoasă, care ne-a dat gol din nou la o fază uşoară. Lipsă de marcaj la un corner, lucru care se repetă la noi. Am încercat să construim, până la finalizare, acolo păcătuim, am ratat din nou azi, foarte mult, dar e important că nu am cedat. Asta mă bucură, am arătat determinare şi ceea ce am promis suporterilor cred că se vede deja în fapt. Nu cedăm până în ultima clipă. Putem să pierdem, să facem egal, să câştigăm, dar vor vedea că nu cedăm. Problema rămâne şi azi am suferit din cauza asta. Am avut situaţii, am dus-o până în careu. Câştigăm pe de o parte prin utilizarea lui Popovici pe partea de viteză, tehnicitate, în schimb pierdem la talie. Nu avem atacant care să lupte cu fundaşii adverşi în careu. Sperăm să se rezolve, s-ar putea să fie o surpriză, dar nu pot să spun încă, nu e materializată. O repatriere, dacă-i putem spune aşa…”

Sorin Bălu (antrenor principal CSC Dumbrăviţa): ”A fost un meci reuşit, noi din punct de vedere defensiv ne-am descurcat destul de bine. Cei de la Ripensia au dominat ambele reprize, iar noi am încercat să le ţinem piept, chiar până aproape de final, când am primit şi cele două goluri. Sincer, pentru noi a fost un antrenament foarte bun şi reuşit din punctul meu de vedere. Ei şi-au făcut câteva idei de atac contra unei echipe care a avut ca obiectiv să se organizeze foarte bine defensiv, să jucăm pe contre cât am putut, nu am putut de multe ori. Aş fi vrut să nu pierd, însă victoria celor de la Ripensia este meritată. Am jucat cu o echipă de ligă superioară, care începe sâmbătă campionatul şi îi urăm succes”.

Programul etapei a XXII-a în Liga 2, primă rundă din 2020, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: