Ripensia, reunire. ”Două sunt obiectivele noastre, în paralel” FOTO

După nici 4 săptămâni de la încheierea sezonului trecut, Ripensia a demarat pregătirile verii, reunindu-se în această seară și începând antrenamentul inaugural la ora 18:10 pe terenul din Ciarda Roşie.

Secund divizionara Ripensia Timișoara s-a reunit în vederea pregătirii următorului sezon, 2019-2020, având în față circa 5 săptămâni de antrenamente. Primul a fost condus de antrenorul principal Alexandru Pelici, cel cu care roșu-galbenii au evitat retrogradarea în campania anterioară, după ce îi prelua din mers spre finele turului din toamna precedentă, completat fiind de cei din staff-ul său, și anume Iulian Muntean, Gheorghe Stoianov şi ca noutate Bogdan Ungureanu, tânăr de 29 de ani care a activat și la Centrul Naţional de Pregătire și care a preluat rolul de preparator fizic, absent motivat fiind în schimb secundul Călin Mada, aflat în concediu. 

Noutăți și în efectivul de jucători. Astfel, pe lângă componenţii din vechiul lot, cu roş-galbenii au început pregătirea şi Denis Golda, în vârstă de 21 de ani, revenit de la ACS Poli, Albert Voinea, în vârstă de 26 de ani, de la ACS Dumbrăviţa, şi Marius Staicu, în vârstă de 32 de ani, de la nou-promovata CSM Reşiţa.

A plecat în schimb Andrei Dumiter, la prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe, survenind despărțiri și în ceea ce îi privește pe Octavian Drăghici şi Bogdan Străuţ. Cu timișorenii din Ciarda Roșie va continua pe de altă parte Alexandru Popovici, care a semnat o înțelegere pe 2 ani cu gruparea din Liga 2.

A lipsit la primul antrenament Mansour Gueye, aflat în ţara băştinaşă, pe când Călin Toma a fost prezent, dar o intervenție stomatologică, extracţie de măsea, l-a împiedicat să parcurgă rutina din programul serii.

Dintre ceilalţi componenţi ai lotului cu care a încheiat Ripensia campionatul, au răspuns portarii Păduraru și Dobre, precum și Adrian Popa, Monea, Tînc, Hecsko, Ţieranu, Apro, Burdeţ, Stoi, Dobie, Chera, Zaluschi, Popovici şi Denis Casian.

În plus, cu câteva minute întârziere după startul încălzirii, pe teren şi-au făcut apariţia un număr de circa 22 de jucători, majoritatea de la formaţii de ligă inferioară din zonă, aşa cum e de exemplu cazul lui Nafi Iseini, de la ACS Poli, Răzvan Rus (ACS Dumbrăviţa), Fabian Novac (ACS Pobeda Star Bîşnov) sau Alexandru Ciută, portar revenit de la retrogradata CS Millenium.

Ripensiștii au stabilit și câteva meciuri de verificare, și anume cu ACS Dudeştii Noi, pe 10 şi 12 iulie, cu CSM Reşiţa – acasă pe 17 iulie, cu ACS Dumbrăviţa pe 20 iulie, cu Luceafărul Oradea în 24 iulie și cu ACS Fortuna Becicherecu Mic, pe 27 iulie. De asemenea, mai e posibil un meci amical peste graniţă, la Gyula.

Alexandru Pelici a spus înainte de a începe primul program de pregătire cu elevii săi că ”începem un nou an competiţional. Perioada de pregătire care se va desfăşura în Timişoara începe în primele zile cu reacomodarea la efort, după care vom avea pregătire centralizată, apoi vom intra în linie dreaptă pentru pregătirea campionatului. A fost o serie de plecări, au şi venit câţiva jucători noi. Vor mai urma veniri, avem nevoie de jucători! Va urma o ediţie foarte puternică de Liga a II-a! Obiectivele noastre sunt două, în paralel: clasarea cât mai bună, undeva la jumătatea clasamentului, apoi creşterea jucătorilor tineri. Sunt câţiva jucători care au venit în probe, iar sâmbătă, după antrenament, vom trage linie şi vom discuta câţi dintre ei vor rămâne. În schimb ne bazăm pe tineri, 2000-2001, vom vedea care vor rămâne să ne ajute pentru noul sezon”.

Pelici a mai explicat că ”mai avem nevoie de trei-patru jucători în poziţii cheie. Mai avem nevoie de portar, de mijlocaş central, avem nevoie de un mijlocaş de bandă bun şi poate chiar un fundaş lateral…” Cât despre primele achiziții, ”sunt doi jucători cu care eu am mai lucrat în trecut. Au fost golgheteri la echipele lor. Sper să înscrie şi pentru noi şi să găsim soluţii care să compenseze plecările lui Dumiter şi Tavi. În principal jucători din România, care se pot încadra în plafonul salarial de la Ripensia. Dorim în primul rând să întărim lotul… de aceea facem sacrificii şi nu plecăm niciunde. Important e să ai teren bun, iar faţă de iarnă, acum putem face pregătirea aici şi economisim pentru a putea aduce jucători. Au venit jucători care s-au anunţat, unii nu, primim pe toată lumea zilele acestea. Dăm şanse tuturor!”

Fotografii realizate de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: