Ripensia rezolvă ecuația din Caraș Severin încă din prima repriză

Dacă sâmbătă, în campionat, a revenit pe căi victorioase prin a aplica rețeta ce i-a adus multe puncte în ediția trecută a Ligii 2, înscriind pe final de meci, în schimb marți seară, la debutul în actuala campanie a Cupei României, Ripensia și-a ușurat deplasarea prin a-și asigura calificarea încă din prima repriză a partidei din turul 3 cu divizionara ”D” din Caraș Severin. O utilă repetiție de succes ce echivalează cu premiera celei de-a doua victorii consecutive în cadru oficial în această vară dar și al doilea triumf afară din noul sezon, reușită premergătoare ieșirii de sâmbătă la Călărași, pentru jocul din etapa a V-a cu ex-prim-divizionara Dunărea, antepenultima clasată și fără victorie: Voinţa Lupac – Ripensia Timişoara 0-4 (0-4).

Vizitatorii de pe Bega au abordat așa cum se cuvine întâlnirea bănățeană cu caracter eliminatoriu, onorând blazonul clubului cândva câștigător al competiției Cupei României și valorificându-și superioritatea reliefată și în diferența de două eșaloane dintre cele două formații. 

Victoria timișorenilor nu avea să se pună la îndoială încă din primul sfert de oră al meciului, galben-roșii lui Pelici controlând jocul de la un capăt la altul. Denis Golda a semnat deschiderea scorului în minutul 11 iar puțin mai apoi Adrian Popa a dublat avantajul oaspeților, 0-2 în minutul 14 din lovitură de la 11 metri, diferență dublată deja până la pauză prin Alexandru Neagu şi Ioan Vasluian, marcatori în minutele 32 și 43. 

Scorul putea lua și mai mari proporții în repriza a II-a, tot în cursul primului sfert de oră Denis Golda înscriind încă o dată, în minutul 55, gol eronat anulat pentru un ofsaid. După care Alexandru Pelici a început efectuarea schimbărilor într-un unsprezece de start diferit față de cel din campionat, cu gândul deja și la seria meciurilor viitoare din Liga 2, pe rând, la Dunăre, acasă cu Petrolul Ploiești respectiv la Miercurea Ciuc.

Iar cu două minute înainte de final Monea a nimerit transversala cu un şut de la circa 20 de metri. Rămânea 0-4, mai mult decât clar pentru intrarea în turul 4…

Antrenorii Alexandru Pelici (principal), Călin Mada şi Iulian Muntean (secunzi), au folosit următorii jucători: Mociu – Popa, Țieranu, Tînc, Monea, Burdeţ, Neagu (min. 70, Tudorache), Fotescu (min. 58, Lungu), Golda (min. 62, Voinea), Vasluian, Staicu.

Pe bancă: Dobre, Tudor, Stoi şi Chera.

Călin Mada, antrenor secund al timișorenilor, a explicat: ”Vă spun cu toată sinceritatea că a fost un meci la discreţia noastră, dominat de la un capăt la altul. Am avut o posesie a mingii de 82 la sută. Golurile au venit repede şi ne-am făcut meciul uşor, cu toate că am mai ratat multe alte ocazii; chiar am avut un gol anulat şi o transversală. Ne bucură şi faptul că nici un jucător nu s-a accidentat. Vom merge încrezători la Călăraşi, pentru a ne continua forma bună pe care o avem!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: