Ripensia se desprinde la Mioveni în primele 36 de minute și câștigă a treia oară afară în Liga 2 cu același 1-2

Tot mai periclitată de nisipurile mișcătoare înspre Liga 3, nou-promovata Ripensia a pus punct în această seară seriei de 4 apariții fără victorie, chiar la debutul lui Ciprian Urican pe banca timișorenilor, curmând totodată șirul succeselor la zero al argeșenilor mai bine clasați, în fața cărora s-a răzbunat chiar la Mioveni: 1-2 (0-2).

Mare nevoie avea nou-promovata în roșu-galben de cea de-a doua victorie în 2018, după cele 3 înfrângeri urmate de remiza acasă cu Academica Clinceni, cu tot cu cutremurul demiterii lui Paul Codrea, iar bănățenii au dat lovitura la ocupanta locului 8, micșorându-și astfel grijile, totul grație unei rapide deschideri de scor în duelul televizat de la ora 18, dar și a dublării avantajului cu nici zece minute înainte de pauză, în ciuda pierderii cu câteva faze mai înainte a fundașului Cristian Bocșan, accidentat.

Când a marcat mai mult de un gol afară, Ripensia n-a pierdut: 1-2 (0-2) victorios în Argeș

Cu Urican în premieră la timonă dar și cu golgeterul Mediop revenit după suspendare, Ripensia a marcat încă din primele minute și pentru a șaptea oară în acest campionat, a doua oară în deplasare, unde mai puncta rapid și la Brăila, Bădăuță profitând în urma unui corner de o eroare a portarului galben-verzilor. Iar când Alexandru Bădăuță deschide scorul afară, ceea ce izbutea și în minutul 62 al primei apariții din 2018, la Ștefăneștii de Jos, unde timișorenii erau egalați peste nici zece minute de Sportul Snagov, galben-roșii nu pierd. Atunci, la debutul lui Paul Codrea la cârma unei formații din Liga 2, timișorenii au remizat, iar în seara inaugurală a etapei a 29-a în eșalonul secund au smuls chiar toate punctele dintr-un fief în care ultima dată se impunea liderul Dunărea Călărași, 1-3 pe 8 decembrie, acum peste 4 luni.

Urican a apelat la 3 noutăți față de 11-le aliniat în Vinerea Mare de interimarul Radu Suciu în Ciarda Roșie, pe lângă revenirea lui Mediop fiind și cea a portarului Iulius Rădulescu în urma celor 3 absențe datorate accidentării, suferită tot în Argeș, însă la nou-promovata din Trivale, dar și a lui Laurențiu Tudor, înlocuit la mijlocul reprizei a II-a în precedenta ieșire, cedată precum la Pitești tot cu 2-1 și tot în fața unei nou-promovate, Metaloglobus. Le-au cedat astăzi locul tânărul goalkeeper Contra, Zurbagiu și Marius Toma, care avea să intre însă chiar din prima repriză, pe când planurile oaspeților erau date peste cap de accidentarea lui Bocșan, puțin după prima jumătate de oră.

Ex-prim-divizionarul lui ACS Poli chiar înscria cu numai 6 minute înainte, după un șut tare din careu al lui Mediop, dar golul era anulat pe motiv de ofsaid, fundașul fiind nevoit nu mult mai apoi să părăsească gazonul iar Marius Toma revenea astfel după titularizările din ultimele două runde. Pe când jucau în 10, cât nu se efectuase încă schimbarea, Ungureanu a lansat o salvă de avertisment, iar puțin mai apoi, peste doar 3 minute, 11 contra 11, același Ungureanu s-a demarcat pe stânga și a finalizat pe lângă portar schimbul de pase cu Mediop, dublând avantajul celor din a doua jumătate a ierarhiei: 0-2 în minutul 36.

Nu mulți simpatizanți ripensiști ar fi îndrăznit să spere la o asemenea derulare a evenimentelor, chit că într-o și mai lungă ultimă deplasare din 2017 timișorenii deschideau scorul fie și pe zăpada de pe ”Areni” deja în minutul 20, preluând apoi din nou conducerea până la pauză, 1-2 (1-2) cu Foresta suficient pentru o altă victorie afară după nu mai puțin de 18 etape de așteptare, însă rapiditatea cu care l-au surprins deja în minutul 6 pe portarul Florescu, i-a prins pe picior greșit pe elevii lui Laurențiu Roșu.

Atunci, Călin Toma a executat o lovitură de colț iar Bădăuță a profitat din apropiere, din fața porții goale, de greșeala goalkeeper-ului, 0-1, gol conferind încredere oaspeților, pe când CS Mioveni s-a mai descumpănit puțin mai apoi și la bara căpitanului ei, Ayza, șut din careu în minutul 8.

Să fie oare seara Ripensiei? Mai adesea marcator acasă, cu Foresta, CS Balotești dar și deschizând scorul contra Chindiei, Ungureanu mai înscria și în deplasare tot într-un meci încheiat sub scut, la Dunăre, 2-2 la Brăila, unde marca tot cel de-al doilea gol al timișorenilor, așa încât semnele erau bune.

Ce-i drept, după ce în repriza I a fructificat la sânge uluirea argeșenilor, la reluare bănățenii au fost pe picior de retragere, odată ce Roșu l-a și introdus de la pauză pe Neagoe în locul lui Ionuț Năstăsie, insistând și prin înlocuirea din minutul 61, Roșoagă în locul unui alt mijlocaș, Neacșu, iar CS Mioveni a redus foarte puțin mai apoi din handicap, grație șutului din fuleu dinafara careului expediat de mijlocașul Lazăr: 1-2 în minutul 63.

Periclitat, Rădulescu a deturnat totuși de sub transversală, puțin mai apoi, tentativa rezervei Roșoagă, iar Urican a mai fost nevoit să efectueze o schimbare datorată accidentări, Golda în locul lui Dumiter din minutul 72, nu multe faze mai apoi o altă șarjă pe stânga Ungureanu – Mediop semănând panică în careul lui Florescu, salvat de transversală la reluarea senegalezului. La care Ungureanu îi lăsa locul lui Bobină dar se alegea la ieșirea de pe teren și cu cartonașul galben, craioveanca Peșu ținând să se facă remarcată prin împărțirea a patru ”galbene” în zece minute.

Punctele nu mai erau însă reîmpărțite, Ripensia triumfând și pentru a treia oară în deplasare cu același 1-2, și la Mioveni, după victoriile de la Oradea și Suceava, dar de astă dată într-un moment mult mai vital, strânsă cu ușa de condensarea luptei pentru evitarea retrogradării. Și numele gazdei înfrânte are alt calibru, fiind vorba despre una dintre secund divizionarele cu rulaj constant bun și suficient de îndelungat la acest nivel, ceea ce trece rezultatul de 1-2 în categoria surprizelor, chiar și dacă galben-verzii parcurg un sezon oscilant.

Pentru nou-promovați urmează însă vizita pretendentei la promovare FC Hermannstadt, de vineri 20 aprilie de la ora 17, Ripensia sperând apoi la un nou rezultat bun și în Ilfov, la Balotești, în intermediara la matineu de miercuri 25 aprilie, ora 11, în cadrul unei săptămâni în care va mai juca și acasă, cu CS Afumați. Pe moment, o mare ușurare, la debutul lui Urican…

CS Mioveni: Croitoru – Rădescu, Gugu, Fl. Ilie, Alexe – Lazăr, Mîrzeanu (70, Vintilă) –  Neacşu (61, Roşoagă), C. Năstăsie (46, Neagoe), Ivan – Ayza – cpt.

Rezerve: Preda – Gherghe, Negoiţă, Neagu.

Antrenor: Laurenţiu Roşu

Ripensia: Rădulescu – A. Popa – cpt., Bocşan (34, M. Toma), Apro, C. Toma – Tudor, Mînecan, Bădăuţă, Ad. Ungureanu (79, Bobină), Dumiter (72, Golda) – Mediop.

Rezerve: Contra – Burdeţ, Stoi, Zurbagiu.

Rezultatele zilei în Liga 2, clasamentul actualizat și programul rundei a 29-a, continuând sâmbătă și cu 4 jocuri duminică, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: