Ripensia Timişoara – ACS Carani 6-1 (3-1, 0-0, 3-0): FOTO, declarații

Ultimă zi a lunii iulie, ultim meci de verificare al roșu-galbenilor în pregătirile premergătoare startului în ediția 2019-2020 a Ligii 2, programat pentru bănățeni săptămâna viitoare în Trivale, marți seară: Ripensia Timişoara – ACS Carani 6-1 (3-1, 0-0, 3-0).

Două zile au mai rămas până la începerea noului campionat al eșalonului secund, odată cu meciul de la Reșița dintre Clubul Sportiv Muncitoresc și AS FC Universitatea Cluj, programat vineri de la ora 18, după care sâmbătă vor avea loc 6 partide, printre care și ASU Politehnica – CS Mioveni, urmate duminică de încă două iar marți 6 august de la ora 19:30 de întâlnirea ACS Campionii FC Argeș Pitești – Ripensia, timișorenii în roșu-galben exersând astăzi la matineu ca repetiție finală înaintea celei de-a treia campanii consecutive în Liga 2.   

Verificare de succes, astfel încât bilanţul elevilor lui Pelici la sfârşitul pregătirilor de vară constă în 3 victorii în cele 6 meciuri jucate, completate de alte 3 rezultate de egalitate şi o singură înfrângere, golaverajul fiind favorabil, cu 14 goluri marcate şi 8 primite. 

Scor în întâlnirea cu 3 reprize pe caniculă în compania vicecampioanei Diviziei D Timiș, 6-1 cu ACS Carani, după ce alte apariții victorioase sau fără înfrângere s-au consemnat în fața unor formații din eșaloanele 2 și 3: 3-1 cu ASU Politehnica, 2-0 cu Fortuna Becicherecu Mic, 3-3 la Luceafărul Oradea dar şi acasă cu ACS Dumbrăviţa, rezultat identic.

Meciul de astăzi s-a jucat de la ora 10:30 şi a durat 105 minute, dintre care o primă repriză de 45 de minute şi alte două a câte 30 de minute.

Zaluschi a deschis scorul în minutul 10, cu un şut de la 16 metri în stânga portarului Rădulescu. După numai un minut, o acţiune a lui Kayondo pe dreapta, care avea să se soldeze cu un gol dintr-un superb șut de la 13 metri lateral, la colţul lung… 1-1.

În minutul 42, Zaluschi a prins un şut de la peste 22 de metri şi a readus echipa sa în avantaj. Iar cu două minute înainte de pauză acelaşi Adrian Zaluschi a driblat tot ce i-a ieșit în cale și a intrat în careu, de unde, cu un lob superb, a stabilit scorul la pauză… 3-1.

Repriza a doua, o jumătate de oră, s-a încheiat fără goluri. Ultima repriză a aparținut din nou ”galbenilor” lui Pelici, care au mai reuşit alte trei goluri, prin Tudor Călin (min. 76), Claudiu Apro (min. 85) şi juniorul Ionuţ Vasluian (min. 101).

*

Ripensia: Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko, Călin Toma – Burdeţ (min. 31, Tudor Călin), Tudorache – Fotescu (min. 32, Popovici), Zaluschi, Chera (min. 31, Monea) – Voinea.

Repriza a doua: Mociu (min. 76, Păduraru) – Adrian  Popa, Ţieranu, Tudor Călin, Apro – Popovici (min. 75, Vasluian), Stoi, Neagu, Monea (min. 75, Iseini) – Staicu, Golda.

Antrenor principal, Alexandru Pelici. Secunzi, Călin Mada şi Iulian Muntean.

ACS Carani: Rădulescu – Berivoiescu, Ştreangă, Fridrich, Laurenţiu Luca, Precup, Schinteie, Alexin, Petri, Costea, Kayondo.

Au mai jucat: Trifon – Sârbu, Nechifor, Irimia şi Sabău.

Antrenor: Cosmin Stan.

Au arbitrat: Alexandru Manea – Denis Mihăescu şi Daniel Radin.

*

La cald…

Alexandru Pelici (antrenor principal Ripensia): ”A fost un joc-şcoală, cum făceam înainte cu Centrul de Excelenţă, al lui Cristi Petcu. Ne dorim să facem săptămânal asemenea jocuri, în funcţie de echipele disponibile, şi care vor să joace cu noi. Sunt jocuri care nu pot decât să ne ajute. În primul rând vor avea minute şi jucătorii care vor juca mai puţin în meciurile oficiale. Sunt jocuri care ne-ar putea ajuta, putem vedea şi ceilalţi jucători din judeţ, care pot fi monitorizaţi de noi – de ce nu!? – în vederea unei veniri la Ripensia pe viitor”.

– S-a rezolvat legitimarea jucătorilor rămaşi după acest ultim joc? Deocamdată nu e rezolvat Tudor, nu ştiu dacă Tudorache şi Chera vor fi rezolvaţi pentru prima etapă, sper să se rezolve în timp util. Chera trebuia să primească împrumut în continuare de la Viitorul, suntem un pic contra cronometru, dar sperăm se se rezolve până la ora jocului. Și Vasluian este al nostru, este un tânăr de perspectivă, este din propria pepinieră şi ne dorim să-i dăm încredere. O merită, are curaj şi dorinţă de a merge mai sus. În rest, toţi sunt rezolvaţi”.

Cosmin Stan (antrenor principal ACS Carani): ”Pentru noi, poate o să vi se pară puţin ciudat, dar această înfrângere şi acest joc cu Ripensia reprezintă aspecte extraordinar de pozitive. Poate alţi antrenori ar fi zis că a picat într-un moment nepotrivit, echipa obosită, dar a picat la momentul super oportun pentru noi, cu zece zile înainte de a începe campionatul. Într-o perioadă încărcată pentru noi, cu oboseală în plus după acest meci, dar consider că în două-trei zile echipa o să prindă prospeţime, o să prindă vână şi o să fie bine pentru începutul campionatului. O să fim în formă maximă când o să înceapă campionatul. Probabil asta a şi fost diferenţa după minutul 40, până atunci a fost 1-1, cu ocazii de ambele părţi. Am luat două goluri pe finalul primei reprize, apoi, în repriza a doua şi a treia, s-a văzut diferenţa. E clar că apoi diferenţa de pregătire fizică şi-a făcut simţită prezenţa. Dar încă o dată, pentru noi acest meci a fost super super util. În momentul de faţă, că avem o echipă foarte tânără şi jucători de 15, 16, 17 ani, au fost în teren, ceea ce contează foarte mult pentru ei, să vadă ce înseamnă să joace cu o echipă profesionistă, cu jucători de liga a doua, care au numai fotbal în cap, care nu au şi alte activităţi extra fotbalistice. Vom mai juca două amicale până când începe campionatul, sâmbătă la Pişchia şi marţea viitoare acasă cu juniorii lui UTA. Până în prezent am jucat numai cu echipe de nivel superior, cărora le-am făcut faţă cu brio, şi urmează teoretic cu adversari inferiori nouă, pentru a regla ultimele aspecte înainte de începutul campionatului.”

Fotografii realizate de Iosif Canea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: