Ripensia Timişoara – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 4-4 (2-1). Declarații Petruescu, Cojocaru + GALERIE FOTO

După nici 24 de ore de la meciul cu CSM Reşiţa, Ripensia a jucat astăzi un nou meci de verificare, de această dată cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, întâlnind-o astfel pentru a doua oară în aceste pregătiri de iarnă. Prima întâlnire se încheia 4-0 iar și cea de-a doua a fost sub semnul cifrei 4, întâlnire care a avut loc de la ora 11:30 la  Baza 2 – UPT, pe terenul sintetic. A fost tot fără spectatori, căci deh, acesta-i filmul bolnav de rit nou, și cât se poate de regretabil, iubitorii jocului în 11 având ce regreta, căci a fost un meci spectaculos, cu multe goluri şi răsturnări de scor, încheiat totuși la egalitate… Ripensia Timişoara – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 4-4 (2-1).

Sub spectrul cifrei 4, deschiderea scorului a survenit așadar rapid, după ce Coulibaly l-a deschis în adâncime pe Alex Popovici, care a intrat în careu şi a lobat mingea de la 10 metri lateral stânga peste portar, spre colţul lung… 1-0.

După 10 minute, gorjenii au restabilit egalitatea prin Acosta Felipe, cu un şut din 8 metri în stânga portarului.

Avea să fie 2-1 în minutul 32, la o incursiune pe flancul stâng purtată de Harald Fridrich, care a intrat în careu şi i-a pus ca pe tavă mingea lui Denis Golda, marcator cu latul de la 7 metri, în dreapta portarului, dus în stânga.

După pauză gazdele au efectuat doar două înlocuiri, în schimb vizitatorii de pe Jiu aproape întreaga echipă. Iar tot după numai patru minute Sebastian Velcotă a scăpat pe contraatac pe flancul drept şi fostul polist a restabilit din nou egalitatea. Gazdele solicitau ofsaid dar jocul a continuat: 2-2. 

Nu treceau nici două minute şi oaspeţii preluau pentru prima oară conducerea, prin Felipe Acosta, care a şutat de la 15 metri… 2-3. În minutul 61, Fridrich a făcut o cursă de peste 30 de metri pe flancul stâng, a intrat în careu şi a centrat de pe linia de fund, Golda fiind protagonist unei faze la indigo precum la golul doi, reuşind ”dubla” şi egalarea, reluare de la 8 metri.

După cele trei înlocuiri efectuate de Cosmin Petruescu, în minutul 70, Daniel Filip a reuşit să înscrie de la 17 metri lateral stânga, cu un şut la colţul lung, preluând din nou conducerea pentru echipa sa: 3-4. Însă, cu opt minute înainte de final, Alexandru Popovici  a restabilit din nou egalitatea, 4-4 cu un şut de la 18 metri pe jos, lângă bara din dreapta portarului. 

Cosmin Ripan, care a arbitrat bine şi a lăsat jocul să curgă în momente fierbinţi, a acordat 5 minute de prelungiri iar în ultimul a dictat o lovitură de la 11 metri la faultul comis de fundaşul Erhard asupra lui Denis Golda, care a necesitat îngrijiri. Soković a şutat puternic și balonul a mușcat transversala, ratând victoria la mustaţă. â

Iar cu acest rezultat de egalitate ambele echipe au încheiat cantonamentul de la Buziaş respectiv Giroc.

De reamintit rezultatele obţinute în ordine cronologică de Ripensia în cele şapte jocuri amicale disputate cu: ACS Fortuna Becicherecu Mic (scor 5-1), CS Avântul Periam (8-1), Crişul Chişineu Criş (4-3), CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu – 4-0 iar astăzi 4-4, CS Şoimii Lipova (2-1) şi CSM Reşiţa (1-2). Bilanț, 5 1 1 28-12.

Ripensia: Robert Miklos (min. 46, Valentin Velcea) – Marić (min. 46, Sturzu), Bain (min. 68, Lalic), Valeriu Macrițchii, Fridrich – Coulibaly (min. 85, Vasluian), Ene – Popovici (min. 85, Piftor), Golda, Tudorache (min. 68, Stoi) – Pădurariu (min. 68, Sokovic).

Antrenor principal: Cosmin Petruescu; secund, Iulian Muntean.

CS Pandurii Lignitul: Aldescu (min. 31, Iovicin) – Diau, Cotolan, Dieu, Daniel Filip, Sylla, Dobre, Felipe Acosta, Peia, Bunga, Goma.

Antrenor principal: Călin Cojocaru; secund, Petre Vlătănescu.

Au intrat din minutul 46: Iovicin (min. 61, Opriţa) – Moisie, Raul Cojocaru, Velcotă, Habet, Răchişan, Vaida, Cordunean, Grecu, Raşoveanu.

Pe bancă: Pleşa şi Moisie.

Au arbitrat: Cosmin Ripan – Adrian Todea şi Amadeo Ilcău (toţi din Lugoj).

La cald…

Cosmin Petruescu (antrenor principal Ripensia): ”Din punctul meu de vedere, consider că a fost un stagiu de pregătire reușit. Am avut toate condițiile de care aveam nevoie la Buziaș, cazare şi masă foarte bună – le mulţumim gazdelor pentru ospitalitatea și grija de care au dat dovadă! Vreau să le mulţumesc celor de acolo pentru terenurile care ni le-au pus la dispoziţie. Consider că ne-am atins obiectivele pe care le-am propus pentru această pregătire. Suntem la finalul a patru săptămâni și suntem în grafic, din toate punctele de vedere.”

– În sfârşit, final de cantonament, spun din prisma fotbaliştilor, încheiat cu un meci spectaculos… ”Într-adevăr, un meci spectaculos, cu multe goluri, ratări și de o parte și de cealaltă. Perioade de dominare alternative, atât de partea noastră, cât și de partea echipei adverse. Un test foarte util. Normal, ştiam că în momentul în care vom alinia o echipă foarte tânără, cum am avut astăzi, atât pe linia de fund, cât și în poartă și de la mijloc în sus, am încercat să dau minute jucătorilor, era inevitabil să apară și anumite greșeli personale. Dar de asta sunt jocurile de pregătire acum, pentru a-i pune în situații de joc pe toți jucătorii, de a evolua, de a intra cât mai repede într-un ritm  competițional și de a învăța ceva din greșelile pe care le-au făcut, inclusiv în jocul de astăzi.”

”Am marcat în fiecare partidă – mă mulțumește faptul că înscriem, ceea ce înseamnă că din punct de vedere ofensiv am reușit să corectăm din greșelile avute în prima parte a acestui campionat. Din punct de vedere defensiv, am și primit destule goluri. O problemă mai veche a noastră, dar sunt sigur că în campionat lucrurile vor sta puțin diferit în sensul că vom fi mai concentrați, vom avea o prospețime mai mare și vom putea să fim mai puternici în duelurile unu contra unu. Pentru că acolo cred eu că s-a făcut diferența în multe momente ale jocului, când am primit golurile cu oarecare lejeritate. Din acest punct de vedere, consider că mai avem puțin de lucrat. Au fost greșeli personale, ceea ce cred eu că pot fi corectate mult mai ușor.”

– Nu aţi avut probleme medicale… În afară de Rogac, care s-a accidentat în ultimul joc înainte de plecarea în cantonament, și care s-a antrenat separat în toată această perioadă, a avut o pauză totală. De luni se va alătura colegilor şi se va pregăti normal.”

– Ce va urma în următoarele zile? În săptămâna care vine vom juca alte trei jocuri, marți cu CS Hunedoara, vineri cu Oradea şi sâmbătă cu CSM Reșița, la Şag.”

Călin Cojocaru (antrenor principal CS Pandurii Lignitul): ”Astăzi a fost ultima zi de cantonament pentru noi, al cincilea meci amical. Față de meciul cu Poli, am avut o prospețime mai bună, am fost mai concentrați, mult mai periculoși pe fază ofensivă. Ne-am creat foarte multe ocazii. Am marcat patru goluri, mai puteam să marcăm și alte goluri. Asta este îmbucurător pentru mine. Ce este supărător este că luăm goluri foarte ușor, practic noi ne dăm goluri singuri. Pe faza defensivă stăm foarte rău. Avem foarte mult de muncă la acest aspect. Știu că este oboseala acumulată. Am încărcat foarte mult fizic în acest cantonament, cum am spus, pentru că noi primul meci îl avem abia în data de 28 februarie. Avem până atunci timp să reglăm unele aspecte. Dar mă deranjează poziționarea echipei pe faza defensivă, unde greșim foarte mult. Practic, anulăm munca pe faza ofensivă cu greșelile pe faza defensivă.”

– Astăzi aţi fost mai proaspeţi faţă de meciurile precedente, sau v-ați gândit că se termină cantonamentul… Bineînţeles că oricare jucător, după două săptămâni de antrenamente intensive, de specific mult fizic, e normal să fie mai relaxaţi, în drum spre casă. Sincer, nu mă așteptam să fie așa concentrați la joc. În ultima zi nu prea îmi place să fac joc, pentru că toată lumea e cu gândul la mica vacanță.”

Care a fost cauza în care aţi ales cantonamentul în Banat? Căci multe echipe de la noi aşteaptă să plece din Timişoara pentru că nu sunt prea bune condiţiile… Din cauza vremii, la noi fiind mai frig, nu am avut posibilitatea să jucăm în zonă așa multe meciuri amicale. Am preferat să venim aici. Am avut terenurile aproape de hotel. Sală, recuperarea, alergările le-am făcut în Giroc, pe platou în pădure – chiar a fost senzaţional. A fost foarte bine din acest punct de vedere, am avut condiții foarte bune. Sunt mulțumit de cum s-au pregătit băieții, mai puțin de meciul cu Poli, unde s-au comportat ca la Liga a V-a.”

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: