Ripensia Timişoara – CSM Reşiţa 1-2 (1-0). Intrați la pauză, Buș și Chera răstoarnă scorul + FOTO: mai ușor pe gazon decât pe 4 roți, despotmoliți cu tractorul. Banatul în căutări: teren de iarbă practicabil

Banatul n-are de ceva ani vreo echipă în Liga 1 iar două dintre formațiile sale din Liga 2 care se pregătesc pentru începerea luna aceasta a sezonului de primăvară ar fi trebuit să joace astăzi un meci amical în localitatea timișeană Urseni. Însă, vedeți Dumneavoastră, după peste 31 de ani de tranziție către nicăieri, deșertăciune în cerc vicios, hârtoapele țării sunt încă într-atât de mari încât nu mai poți ajunge să joci pe un teren sătesc dat fiind căile desfundate de acces din ceea ce este percepută ca fiind una dintre cele mai înstărite regiuni din țară. Iar cum trenul îmbunătățirilor a plecat din gară fără cale de întoarcere, lume cu buzele umflate pe peron, nici căile sprâncenate nu vor fi mai netede în ”Iarna întunecată” tocmai începută pe vecie. Care va să zică o doză de candoare și realism n-ar strica, în sensul că astăzi sigur a fost mai bine decât… mâine. Avea să se joace până la urmă, altundeva: Ripensia Timişoara – CSM Reşiţa 1-2 (1-0).

Meciul amical era programat a începe de la ora 12, însă au apărut probleme neaşteptate. Pe de-o parte, gazonul desfundat, pradă a precipitațiilor recente. Pe de altă parte, autocarul reşiţenilor s-a împotmolit pe drumul de ţară în noroiul de lângă terenul din localitatea Urseni. Și a fost nevoie de ajutorul unui tractor ca autocarul să fie despotmolit din noroi. Tractați dar și contrariați de cele găsite la fața locului, conducătorii grupării CSM Reşiţa au refuzat să dispute partida pe terenul din localitate, reprezentanţii Ripensiei susţinând pe de altă parte că suprafața de joc era practicabilă.

Însă starea suprafeței de joc și experienţa cu autocarul împotmolit n-au fost pe placul rosso-nerilor reşiţeni, și astfel ajungem din nou la subiectul semnalat și mai apăsat în ultimele aproape 12 luni în paginile acestei publicații, în sensul că suflarea lumii arenelor este părtașă în suferință dificultăților cu care se confruntă în tranziția către nicăieri din această frumoasă țară diabolic subminată, dificultăți exacerbate cu atât mai mult pe fondul absurdităților impunerilor restrictive implementate și în spațiul carpatin sub dictat mondial.

Iar hârtoapele și terenurile desfundate din calea unor formații din Liga 2 constituie o oglindire mai fidelă a cadrului în care își târâie zilele sportul românesc, decât ”impresionismul” mileniului 3 cu stadioanele carpatine care ar găzdui niscaiva partide la Euro 202?. Banat, extremă urgență, caută teren de iarbă. 

Reşiţenii cu greu au reuşit să părăsească satul Urseni, după 55 de minute, şi au luat drumul spre Timişoara. Rapid, conducerea Ripensiei a găsit o variantă înlocuitoare, nouă locaţie de desfăşurare a partidei de verificare, chiar pe ultima sută de metri: Baza 2 – UPT. Și meciul a început la ora 13:30…

Timișorenii reveneau astfel după 48 de ore pe sinteticul ”politehnist”, adoptând roșul-negru al reșițenilor, în care elevii lui Cosmin Petruescu au reuşit deschiderea scorului în minutul 35, prin Nemanja Sokovic, cu un şut din marginea careului de 16 metri, în dreapta portarului Zimmermann… 1-0 la pauză.

În partea secundă, oaspeţii au reuşit să întoarcă rezultatul în favoarea lor şi să continue seria victoriilor în meciurile amicale. În schimb Ripensia a suferit prima înfrângere în meciurile de verificare, după cinci victorii consecutive.

Laurenţiu Buş a înscris din lovitură liberă de la 16 metri lateral dreapta, dar cu largul concurs al portarului Dobre, în minutul 64, ca apoi, după un minut, fostul ripensist Vlad Chera să înscrie golul doi printr-un contraatac fulger, finalizat foarte uşor în faţa portarului.

Au punctat cei introduși la pauză, adăugând succeselor cărășene de până acum, și anume pe 21 ianuarie acasă cu ASU Politehnica Timișoara, cu 3-1, pe 22 ianuarie la Deva cu 2-1 și în 30 ianuarie acasă cu Progresul Ezeriș, 3-0.

*

Ripensia: Dobre – Andrei  Macrițchii, Țieranu, Lalić, Gladun – Stoi (min. 65, Valeriu Macriţchii), Călin (min. 83. Pădurariu), Neagu (min. 74, Tudorache) – Vasluian (min. 65, Golda), Soković (min. 65, Popovici), Piftor (min. 74, Ene).

Antrenor principal: Cosmin Petruescu.

CSM Reşiţa: Zimmermann – Acka, Sălcianu, Brânzan, Danci – Dulca, Dat, Popescu – Cristodulo, Turbatu (min. 46, Chera) – Matiş (min. 46, Buş).

Antrenor principal Alin Minteuan.

Pe bancă: Cobrea, Sima, Dudea, Boboc, Asaftei, Vecxa.

Au arbitrat: Claudiu Şerbănoiu – Adrian Todea şi Amadeo Ilcău (toţi trei din Lugoj).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: