Ripensia Timișoara II, retrasă din Campionatul Județean Timiș. Rezultate, marcatori: Ștefan Glișa hattrick, Camaro Fibiș stopează Progresul Gătaia

Campionatul Județean Timiș a rămas mai sărac odată cu această săptămână, înaintea etapei a IX-a, care s-a desfășurat în weekend, dat fiind retragerea încă unei grupări din competiție. De această dată a fost vorba despre AFC Ripensia Timișoara II, echipă ”satelit” a unui nume foarte sonor nu doar în peisajul ligii a V-a timișene. Așadar un nou abandon, după ce în runda a V-a părăsea parcursul și Unirea Ghilad.

Formația secundă a Ripensiei, situată în treimea inferioară a ierarhiei Seriei a II-a din ”Județ”, a bifat așadar doar 8 etape, inclusiv până la mijlocul turului în sezonul de toamnă, dar nu și pe cea de-a noua, în care era programată a juca la Răuți, cu AS Olimpia. Meci înaintea căruia timișorenii au aruncat prosopul, rațiunile financiare spunându-și cuvântul în condițiile în care, s-a semnalat recent odată cu modificările la nivel administrativ din clubul roșu-galben, cheltuielile curente în eșalonul secund, cu 20 de participante, sunt semnificative pentru o grupare ființând strict din resurse private.

În altă ordine de idei, privind spre vârful ierarhiilor, liderul din Seria I, din Comloşu Mare, precum și CS Phoenix Buziaş, au câștigat în această etapă, pe când Progresul Gătaia s-a aflat la prima înfrângere, suferită în deplasare la Fibiş, cu 3-1.

S-au marcat 96 de goluri în partidele din weekend ale celor trei serii din Campionatul Județean Timiș, gazdele obținând 8 victorii, cu 56 de goluri înscrise, iar oaspeţii, chiar un record, 11 succese și trei rezultate de egalitate, în schimb, paradoxal, cu numai 40 de goluri în cont. Iar scorul rundei l-a reuşit CS Millenium II Giarmata, 10-1 acasă cu cei din Utvin.

Dar iată succinte amănunte de la câteva meciuri, începând cu spulberarea procentajului perfect al liderului Seriei a II-a…

AS Camaro Fibiș

AS Camaro Fibiș – CS Progresul Gătaia 3-1 (2-0): Ștefan Glișa (28, 41, 82) respectiv Dorel Zamfir Dorel, numărul 18 al liderului, în minutul 47, din lovitură de la 11 metri.

AS Camaro Fibiș: 1. Hodnogi Alexandru, 2. Glișa Stefan, 3. Danielescu Emanuel, 4. Mutașcu Raul, 5. Crișan Nicolae, 21. Teodor Cosmin, 22. Ignea Laurențiu, 8. Butnaru Ionuț, 10. Budai Alex, 30. Loghin Mihai, 9. Glișa Ștefan.

AS Recaş – CS Phoenix Buziaş 0-1 (0-1)

Un veritabil duel s-a disputat la Recaş între echipa din localitate şi liderul Seriei a III-a, cu maximum de puncte după 8 etape. Iar chiar din primul minut oaspeţii au beneficiat de un penalty, jucătorii gazdă rămânând în schimb surprinşi… A executat Caius Marta şi… 0-1, rezultat care a rămas nemodificat până la final.

În minutul 85, Ovidiu Bălan, de la oaspeţi, a reuşit să opreasă mingea cu mâna, balon care se îndrepta spre… gol, şi a fost eliminat. Cu acest succes, cei din Buziaş rămân în continuare la procentajul 100% în această serie, cu 27 de puncte.

La fluierul arbitrului Daniel Vărzan au jucat următoarele formaţii:

AS Recaş: Mona – Sălăjan, Raul Lazea, Pavel, Mărgărita, Guţiu, Tiugă, Rotariu, Lascu, Velescu, Flavius Lazea.

Au mai jucat: Hantea, Codrean şi Zoiţa.

Buziaş: Dubou – Socaci, Radu, Bălan, Ardelean, Groza, Vînătu, Potocian, Marta, Roibu, Şandru.

Au mai jucat: Pîscu, Ciceo şi Andraş.

Sorin Micşa (antrenor principal AS Recaş): ”În primul rând doresc să felicit întreaga echipă pentru atitudine şi dăruire, în faţa unui adversar bun, care este lider şi neînvins după nouă etape. Mă abţin să comentez arbitrajul, dar penaltiul a fost discutabil, chiar în primul minut. Jucătorul meu, la finalul meciului, a plâns şi a spus că nu l-a atins! Doresc să vă spun că jucătorii mei nu au voie să protesteze indiferent ce se întâmplă la deciziile pro sau contra pe care le iau arbitrii!”

Gloria Moşniţa Nouă –AS Tormac 1-4 (1-2)

Au marcat: Mihai Şerban (min. 31), respectiv pentru învingători Darius Jorj (min. 8, 70) și Daniel Făndel (min. 70 şi 83).

Înainte de meci s-au înfățișat la vestiare vicepreşedintele AJF Timiş şi arbitrul de liga a II-a Raul Constantin Ghiciulescu, înmânându-le I.D.-urile delegatului şi antrenorilor echipei gazdă, întrucât conducerea a fost modificată din mers. Iar în minutul 20 şi-a făcut apariţia și primarul comunei, Florin Bucur, care a intrat în incinta terenului, lângă banca tehnică a gazdelor, observat fiind de observatorul de joc Nicuşor Tanasoglu. Care, foarte respectuos, l-a invitat după gard, lângă spectatori. Edilul s-a conformat, nu cum mai procedează uneori alții. Cât despre rezultatul obţinut de vizitatori, se poate spune că este surpriza etapei.

Au jucat următoarele formaţii:

Moşniţa Nouă: Mercescu – Jurcă, Şuraru, Pavel, Pane, Căenar, Livădaru, Pantiş, Petrea, Şerban, Dumbravă.

Antrenor Cristian Onea.

Rezerve: Mariş, Holzariu, Cerăceanu, Jerfele, Targoş, Rad.

Tormac: Szolt Farcas – Vlădulescu, Jorj, Karjos, Todor, Paul, Szabo, Făndel, Peter, Moroţan şi Ardelean.

Antrenor Ludovic Szabo.

Rezerve: Cionvică, Nandi  Farcaş, Mistrian, Sos Csaba şi Lazăr.

Au arbitrat: Bogdan Gheorgheoiu – Ioan Olariu şi Gabi Olărean. Observatori: Cornel Avram şi Nicuşor Tanasoglu.

Voinţa Şandra – Unirea II Sânnicolau Mare 1-2 (0-0).

Cu această victorie obținută şi cu antrenorul Toma Stoianov pe gazon, Unirea II se menţine în continuare pe locul secund în seria vestică. Gazdele au deschis scorul în minutul 47 prin Cosmin Tomiţă, după ce au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 38, prin Ovidiu Oancă, dar oaspeţii au întors rezultatul prin Rafael Tucă (min. 61) şi Claudiu Grigoraş (min. 86).

Au jucat următoarele formaţii:

Şandra: Burechea – Silache, Danisan, Dumitrescu, Oancă, Fundiur (min. 72, Szekely), Banu, Bărbulescu, Moroşanu, Vereş, Tomiţă.

Unirea II: Marius Sitaru – Toma, Raul Csuy, Pîţ, Bogdan Ciui, Părlăgeanu, Grigoraş, Wilheim Bogdan (min. 35, Popa), Tucă (min. 90, Coroban), Robert Moldovan (min. 75, Raul Moldovan), Galea.

Au arbitrat: Denis Mihăescu – Alimpe Velcotă şi Dragoş Ghinea. Obserevator Livian Hotico.

Viitorul Sacoşu Turcesc – Olimpia Darova 7-1 (3-0)

Au marcat: Darius Petri în minutele 10, 15, 65 și 78, Eduard Tică (38), Cosmin Rusu (min. 49) şi Paul Guda (min. 59), respectiv Gabriel Gafiţa (min. 52).

Voinţa Valcani –Unirea Jimbolia 3-5 (1-3)

Au marcat: Eduard Gheorghiu (min. 22, din lovitură de la 11 metri, şi 77) și Adrian Bar (min. 60), respectiv pentru învingători Adrian Gheorgheoiu (min. 11, 72), Mihai Dan (min. 34), Ionuţ Miculete (min. 60) şi Daniel Cioată (min. 70).

Electrica Timişoara – AS Bacova 3-4 (3-2)

Au marcat: Alexandru Dănilă (min. 2), Florin Ilea (min. 16, din lovitură de la 11 metri) şi Pavel Olărescu (min. 36), respectiv pentru învingători Eugen Coca (min. 30 şi 41), Valentin Ani (min. 52) şi Adrian Voicu (min. 64).

Timişul Jabăr – Viitorul Ştiuca 0-2 (0-0)

Cele două goluri pentru oaspeţi au fost marcate de fostul arbitru Petru Miculaiciuc (min. 65) şi Benzar (min. 90).

Universitatea de Vest din Timişoara – Tricoul 1 Iunie Timişoara 4-0 (3-0)

Pentru studenţi, cele patru goluri au fost marcate de Andrei Ghiurchiuş (min. 11), Cristian Lazăr (min. 37) şi Ionuţ Vucea (minutele 39, din lovitură de la 11 metri, şi 78).

AS Comloşu Mare – AS Dacia Cărpiniş 2-0 (1-0)

Pentru liderul Seriei I au marcat: Şerban Crişan (min. 42, din lovitură de la 11 metri) şi Adrian Coman (min. 65).

FC Jebel – Atletico Liebling 1-2 (1-0)

Oaspeţii au reuşit să întoarcă rezultatul în partea a doua, după ce gazdele au deschis scorul în minutul 32. A egalat Mihai Gherga (min. 63) iar golul victoriei a fost reuşit de Alexandru Ivan (min. 76). Trupa lui Bogdan Mihuţ a mai trimis mingea în transversală în minutele 35. 65 şi 81, prin Ovidiu Căpăţână, Adrian Caragea şi Alex Ivan.

Rezultatele și ierarhiile, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 1

 


Alte articole legate de acest subiect: