Ripensia Timişoara – SCM Gloria Buzău 1-2 (1-2): declarații, FOTO

Roșu-galbenii au pierdut la prima apariție pe teren propriu din noua ediție a Ligii 2, risipind pe mere în fața nou-promovatei din eșalonul trei ceea ce au luat marți seară pe pere în Trivale. S-a dovedit că zilele în plus de refacere și pregătire din contul vizitatorilor din Câmpia Română au fost decisive, bănățenii cedând în partida din etapa a II-a: Ripensia Timişoara – SCM Gloria Buzău 1-2 (1-2).

De la ora 11, pe terenul Electrica şi pe o căldură de peste 33 de grade, în prezenţa a peste 500 de spectatori, trupa lui Pelici a ratat victoria la prima apariție acasă din noul campionat, după ce în minutul 10 a deschis scorul. Până la pauză s-a văzut însă condusă, scor după 45 de minute menținut și ca rezultat final, cu toate că un rezultat de egalitate ar fi folosit mult mai echitabil.

Începutul de joc a fost favorabil galbenilor, care au deschis scorul în minutul 10, după ce Zaluschi i-a pasat lateral stânga lui Călin Toma, care a plecat glonţ spre poartă, a intrat în careu şi a șutat de la 8 metri iar portarul Balauru a respins cu ambele mâini în propria poartă.

Bucuria gazdelor a fost de scurtă durată, căci numai după două minute oaspeţii au restabilit egalitatea în urma unui contraatac pe flancul stâng, purtat de Munteanu, care a intrat în careul de 16 metri și i-a pasat scurt lui Valentin Alexandru, iar acesta a şutat la colţul lung de la 10 metri şi l-a învins pe portarul Păduraru… 1-1.

Primul cartonaş galben al jocului l-a văzut Fotescu în minutul 24, pentru un fault la centrul terenului. Iar apoi, ce bună oportunitate a avut Popa de a marca golul doi, dar a şutat slab…

În minutul 39 va fi 1-2. Același Valentin Alexandru a şutat direct din lovitură liberă de la 17 metri lateral stânga la colţul lung. Până la pauză, ripensiștii puteau egala, dar şutul lui Călin Toma din lovitură liberă de la 20 metri a fost respins de portar în corner, rămas fără rezultat.

La reluare, dominarea gazdelor nu s-a concretizat pe tabela electronică de marcaj, rămânând în schimb cu ocaziile. Cea mai mare a avut-o Zaluschi minutul 60, când a şutat din lovitură liberă de la 28 de metri, respinsă de portar de sub transversală. Curios, la această fază nu s-a acordat o lovitură de la colţul terenului, așa cum era normal. Cei peste 500 de spectatori au taxat brigada de arbitri şi pe observatorul din tribună. Iar un minut mai târziu Andrei Tînc s-a accidentat la o ciocnire cu căpitanul echipei oaspete, Alexandru, şi a fost nevoit să părăsească terenul de joc.

Nici minutele de prelungiri, 4 arătate de arbitru, nu au mai modificat tabela de scor.

*

Ripensia Timișoara: Păduraru – Adrian Popa, Țieranu, Tînc (min. 60, Hecsko), Călin Toma – Burdeț (min. 80, Staicu), Tudorache, Fotescu (min. 46, Neagu), Zaluschi – Chera, Voinea.

Antrenor  principal Alexandru Pelici iar secunzi, Călin Mada și Iulian Muntean.

Pe bancă: Mociu, Caius Lungu, Alex Popovici, Nafi Iseini.

SCM Gloria Buzău: Balauru – Gîț, Ioniță, Ghinga, Perju, – Balgiu, Vîlsan, Tucaliuc (min. 70, Godin), Munteanu (min. 77,  Enescu, – V. Alexandru, Huiban (min. 90, Pîrcalabu).

Antrenor principal Ilie Stan şi secund, Robert Panduru.

Pe bancă: Stoian, Konate, Camara, Cazan.

Au arbitrat Marius Omuţ  (Satu Mare) –  Ovidiu Timar (Oradea), şi Ramona Udrea (Târgu Jiu). Arbitru de rezervă: Doru Voinea (Reşiţa). Observator de arbitri Ştefan Silaghi (Satu Mare), iar delegat de joc Radu Bîtea (Oradea).

Alexandru Pelici, antrenor principal al Ripensiei, ne-a declarat la conferinţa de presă: ”Îmi pare rău pentru această înfrângere. Din păcate, ce am luat la FC Argeș cu atâta trudă am pierdut astăzi foarte, foarte ușor. E păcat de munca noastră și de faptul că am pierdut acest joc. Nu știu dacă am fi meritat să câștigăm, per total. Dar în nici un caz nu meritam să pierdem. Am avut situațiile noastre bune imediat după 1-0. Cred că dacă am fi făcut 2-0, meciul ar fi fost cumva închis. Din păcate, din două execuții ale unui jucător de excepție, Valentin Alexandru astăzi Buzăul ne-a bătut prin execuțiile rafinate ale lui  Valentin Alexandru, au doi  jucători de excepție la nivelul acesta, Valentin Munteanu şi Valentin Alexandru, care pot să destabilizeze oricare apărare. Cam așa s-a scris istoria jocului. A doua repriză era clar că pe căldura aceasta  bateriile se epuizează, și nu am mai avut luciditate, cel puțin pe final, să atacăm cum trebuie. Deși chiar și pe final am avut o șansă de a restabili egalitatea. Cred că un rezultat egal era echitabil astăzi. Nu meritam să câștigăm, dar nici să pierdem. A trebuit să facem și o schimbare forțată, este vorba de Andrei trebuie să meargă la spital pentru ca să-l coase, sperăm să-şi revină ca săl putem folosi la meciul cu Metaloglobus. Nu trebuia să luăm primul gol. Era un gol foarte simplu făcut de doi jucători, o minge sărită peste. Trebuia să oprim jocul acolo. O tranziție pozitivă foarte bine făcută. Până la urmă, pe  asta erau periculoși. Au mai avut două situații și în a doua repriză. Din păcate îmi pare rău pentru suporterii noștri, a fost lume, a fost o atmosferă frumoasă și meritam să scoatem cel puţin un punct din jocul acesta, chiar era un joc încâlcit, pentru că a fost un joc de luptă în a doua repriză, ei s-au mulțumit să se aglomereze și să ne prindă pe atac rapid și contraatac. Iar noi n-am găsit soluții. Deși am avut două trei situații bune. Dar jocul s-a jucat în prima repriză. Probabil și ei știau că noi venim după trei zile de la ultimul joc și că bateriile noastre odată cu trecerea timpului se vor termina. Și au intrat cum nu se poate mai bine. Noi eram obligați să alergăm după egalare și le-a convenit lucrul acesta, exact aşa cum am procedat şi noi la Piteşti. Eu le doresc succes şi să mergem cu capul sus.Vreau să le atrag atenția jucătorilor care au intrat și n-au fost folosiți până acum. Nu e destul să intri doar și să fi supărat că nu ești titular. Toată lumea, în momentul când intră trebuie să-și facă datoria. Au fost și jucători de care sunt puțin dezamăgit, care au făcut un joc foarte bun meciul trecut şi asta nu ajunge, nu trăim din amintiri. Trebuie meci de meci să fim acolo unde trebuie și să ținem ștacheta sus. Cei care intră de pe bancă trebuie să aducă un plus”.

– Cum v-aţi simţit pe Electrica? ”Foarte bine, le mulţumim pe această cale, am jucat pe un teren foarte bun, condiţii foarte bune, ne-au pus la dispoziţie tot ce am avut nevoie. Le mulţumesc încă o dată pe această cale pentru deschiderea lor şi primirea pe care ne-au făcut, ne simţim bine totul este în regulă!”

La final, întrebat dacă era posibil ca meciul să se fi jucat duminică de la ora 11, ţinând cont de mai puținele zile de regrupare ale timișorenilor după deplasarea din etapa I, Pelici a spus: ”Cu înţelegerea celor de la Gloria Buzău s-ar fi putut, dar am fost refuzaţi categoric de aceştia, au mizat pe acest fapt, au tras cartea câştigătoare, au refuzat şi au profitat…”

Ilie Stan (antrenor principal SCM Gloria Buzău): ”Îmi felicit echipa pentru dorința fantastică de a luat cele trei puncte, respectând ceea ce am pregătit de când suntem împreună, de două luni de zile de când am făcut această selecție. Jucătorii mei înțeleg de la meci la meci că fără sacrificiu și fără un spirit fantastic  nu putem câștiga. Astăzi au făcut un joc bun, nu numai pentru cele trei puncte. Dar am avut momente în joc în care am arătat ca o adevărată echipă. Vreau să-i felicit pentru că am revenit imediat după 0-1 și am înscris două goluri din acțiuni lucrate. Mă bucur, îi felicit și spun că începând din acest sezon. Speră să scriem istoria pe care o merită suporterii noștri. Jucătorii i-au oferit colegului și prietenului meu Robert Panduru pentru această aniversare. Până la urmă, importante sunt cele trei puncte. Motivația jucătorilor trebuie să fie și mai accentuată pe viitor. Sper că de la meci la meci să facem spectacol și să câștigăm jocuri”.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: