Ripensia, tot mai aproape de Liga 2: 6-0 pe CFR. Mama Mia ce mai record! Liderul primește vizita Industriei Galda

S-a mai câștigat în acest campionat al Seriei a IV-a din Liga 3 cu 6-0, dar pe teren propriu în tur, iar oaspeții au mai înscris de 6 ori într-o deplasare, însă au și încasat, tot într-un meci din toamnă. Este însă o premieră în actuala ediție din C4 ca vizitatorii să se impună cu 0-6, prima marcatoare a 6 goluri într-un joc din sezonul de primăvară fiind răsplătită cu desfătarea de a înnopta în fotoliul de lider deținând două puncte avans, ceea ce dă indicii în privința efectuării unui pas de promovare spre Liga 2: CS Nuova Mama Mia – Ripensia Timișoara 0-6.

Mama Mia - Ripensia 0-6

Mama Mia – Ripensia 0-6

Cu atât mai mult cu cât nou-promovata care prelua în premieră șefia ierarhiei săptămâna trecută a extins la 5 seria victoriilor una mai clară ca alta, 4-1, 4-1, 4-0, 4-2 și maximul de astăzi de la ora 18, înregistrând 7 succese într-un imbatabil șir recent de 9 apariții. Ripensia este echipa momentului în Liga 3 și înnoptează cu un avantaj de două puncte după ce ex-liderul CS Național Sebiș doar a egalat în minutul 90 din penalty la Rovinari iar jocul lui CSM Școlar Reșița la Galtiu s-a întrerupt în această seară în minutul 22, la scorul de 0-0 cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, dat fiind ploaia torențială cu gheață și vânt ce i-a determinat pe oficialii cluburilor și arbitri să opteze pentru reluarea restului disputei sâmbătă de la ora 11.

A plouat mai mărunt sau mai apăsat și pe CFR, însă a fost o ploaie foarte rodnică și mănoasă pentru liderul în formă, de neoprit de către o codașă în suferință, fără victorie în ultimele 8 etape, dintre care în șase a pierdut, așa încât diferența a crescut încet și sigur.

A fost de fapt o seară de vineri cu victorii în deplasare în toate cele 3 jocuri din C4 găzduite în Timiș, pe ”Calor”, la Giarmata și pe CFR, cel mai semnificativ rezultat înregistrându-se lângă ”Gara Mare”, unde prima clasată a defilat.

S-a mai consemnat așadar un 6-0 în actuala ediție, în jocul Performanța Ighiu – ACS Poli II, dar acasă, în contul gazdelor, iar învingătoarele au mai înscris tot în tur câte 6 goluri, Național Sebiș acasă cu CNS Cetate Deva, 6-3, iar tocmai devenii chiar pe CFR, așadar în deplasare, la încheierea sezonului de toamnă, însă de fiecare dată câștigătorii au și scos balonul din propria poartă, cei de sub Cetate de două ori de la Mama Mia, premiera constând într-un rezultat de 0-6 în condiții de deplasare.

Semnat pe ploaie și un teren denivelat și greu, ceea ce nu i-a împiedicat pe fruntași să-și etaleze superioritatea, și nici pe susținătorii lor să-i încurajeze de pe margine. Căci între cei 60 de temerari din tribuna ceferistă s-au numărat și 20 de fani ripensiști scandând necontenit, o galerie aciuită sub umbrele, impulsionând o vioară întâi desprinsă la un categoric și fără alte comentarii 0-6 (0-2).

Dacă meciul tur nu avea să se mai dispute datorită unui protest spontan al jucătorilor de la CS Nuova Mama Mia, derulat la vestiare înaintea partidei din toamnă din Ciarda Roșie, încheiată la ”masa verde” cu 3-0 pentru Ripensia, cel retur s-a încheiat cu o porție dublă, conturată fără replică pe gazon.

Primele semne veneau deja în minutul 3, când Matiș, în tur în tabăra lui Mama Mia, a șutat de la 17 metri, dintr-o poziție perpendiculară pe buturi, balonul trecând razant cu vinclul porții.

Fostul său coleg din toamnă tot de la CS Nuova Mama Mia, Dumiter, a deschis însă scorul din 6 metri, din lateral, după pasa primită de la Mediop, 0-1 deja în minutul 7.

Ripensia era pe drumul cel bun iar înaintea mijlocului reprizei I, în minutul 22, o centrare a lui Popa de pe dreapta a fost fructificată de Matiș cu capul din 7 metri, în stânga portarului Radu, care atingea în zadar balonul cu ambele palme: 0-2.

Tinerii foști la Mama Mia îi desprindeau pe roșu-galbeni. Iar tot ei s-au aflat cel mai aproape de gol mai întâi în minutul 25, la cornerul lui Toma, Dumiter reluând de la 6 metri în stâlpul din dreapta la rădăcina barei, iar apoi în minutul 27, la o altă centrare a lui Popa de pe dreapta, pentru Dumiter, a cărui pasă către Matiș a fost finalizată cu capul puțin peste poartă.

Abia minutul 30 a adus și un prim șut pe poartă al gazdelor, Patrick Niță trimițând pe jos de la 17 metri, dar pe mijlocul buturilor.

În partea a doua a început să plouă chiar și cu ropote torențiale, dar și numărul golurilor oaspeților s-a dublat, după ce mai întâi Denis Băban a scăpat singur pe stânga și a șutat de la 14 metri pe jos, portarul reținând.

Fragila redută a periclitatei cu retrogradarea a cedat din nou în minutul 59, când Dumiter a fost faultat în careu de Macovei, care a primit cartonașul galben pentru proteste, iar Toma a transformat de la 11 metri: 0-3.

Puțin mai apoi, în minutul 62, Dumiter a înscris în urma pasei primite de la Matiș, iar restul golurilor a căzut pe final, cu ochii la ceas. Între timp, în minutul 65, și un gest mai puțin exemplar, Popa împingându-l la centrul terenului pe Jairo Aquino, fără însă a primi cartonașul galben, recepționat în schimb într-o fază anterioară de Matiș. Sancționat cu aceeași culoare a mai fost și tânărul fundaș central Catrici în minutul 76 pentru un fault la centrul terenului, în ultimele faze revenind și ploaia de… goluri.

Mai întâi în minutul 87, când Mediop a scăpat singur cu portarul și l-a învins pe jos în dreapta, 0-5, iar apoi în minutul 89, când Popa a fost faultat în careu iar același african Mediop a transformat: 0-6. ”Set”.

Deși a sperat ca măcar acest joc să-l găzduiască la Jimbolia, gruparea cu Marcel Băban la conducere și Dan Mănăilă pe banca tehnică a organizat și meciul cu liderul tot pe CFR iar Mama Mia a ajuns la 11 goluri încasate în ultimele 180 de minute de la cluburi timișene, semn că tentativa din iarnă n-a pornit sub cele mai bune auspicii, pe când Ripensia n-are decât să se concentreze pe ultimii 3 pași, acasă sâmbăta viitoare de la ora 18 cu contracandidata Industria Galda de Jos, afară pe ”Calor” peste două săptămâni la ACS Poli II și din nou în Ciarda Roșie la finish, cu Pandurii II. Când ar putea fi celebrată promovarea în Liga 2.

Iar apropo de ACS Poli II, gazdă a ultimei ieșiri a liderului în acest campionat, ”satelitul” trupei din Liga 1 a înregistrat astăzi a șaptea înfrângere din retur dar și cea mai drastică pe teren propriu, 1-5 în Calea Șagului cu Performanța Ighiu, după ce timișorenii se mai înclinau în acest campionat și cu 4-0, 6-0 respectiv 5-2, cel mai adesea în fața unor formații din județul Alba.

A fost totodată și cel de-al cincilea eșec pe teren propriu pentru echipa a II-a a lui ACS Poli, care a deschis frumos scorul în minutul 16 prin Vasi după o centrare a lui Filip respinsă până la Velcotă, care i-a pasat, însă a fost egalată în minutul 28 în urma unui corner iar apoi taxată la reluare cel mai adesea pe contraatacuri, în minutele 50, 55, 66 și 84.

Pe un teren ”Calor” ce a rezistat intemperiilor, creându-se doar două bălți în zona careului apărat în partea secundă de gazde, ACS Poli II s-a înclinat astăzi de la ora 18 cu 1-5 (1-1) Performanței Ighiu în alcătuirea Contra – Filip, Lazăr, Murariu (64, Codrean), Fridrich – Pădurariu, Oprea – Vasi (71, Cherecheș), Totic, Popan (71, Iordache) – Velcotă, rezerve rămânând Trifon – Andreici și Dincă.

Victorie a oaspeților în Timiș într-un meci de la ora 18 disputat în cadrul rundei a 23-a din C4 și pe arena ”Nicu Moraru” din Giarmata, unde CS Millenium a suferit a doua înfrângere acasă în retur, după ce tot două înregistra pe teren propriu și în tur, astăzi fiind pentru doar a doua când elevii lui Leucă au pierdut fără să marcheze pe teren propriu, aidoma unui 0-2 cu CSM Lugoj în etapa a treia, din 10 septembrie 2016.

CNS Cetate Deva i-a taxat pe timișeni după aproximativ un sfert de oră din prima parte, mai întâi dintr-o lovitură liberă în minutul 16, marcator fiind Petresc, iar apoi în minutul 56 după o acțiune pe dreapta urmată de o centrare și pirueta în careu a ex-prim-divizionarului Szabolcs Szekely: CS Millenium – Deva 0-2 (0-1). Gazdele au avut oportunitățile lor, inițial prin Nicoară iar spre final una majoră prin Ghighilicea,  însă dramul de speranțe la promovare al aspirantei rămase la 3 puncte în urma Ripensiei a cântărit mai greu decât abnegația unor timișeni neplătiți de 6 luni dar strângând din dinți în speranța unor zile mai însorite.

Pe o ploaie necontenită, CS Millenium s-a înclinat la Giarmata în formula Miklos – Soare, Maghici, Todorov, Mihai Olariu (60, Ciobănică) – Domșa, Artimon (80, Stoica) – Pricop (65, Trifu), Codrea, Ghighilicea (84, Florin Olariu) – Nicoară, rezerve rămânând Ștefănescu și Leucă.

*

Iar dat fiind că astăzi a fost și un duel direct inter-timișean, iată și clasamentul actualizat, la zi, al cluburilor din județul nostru pe baza meciurilor directe din primele 23 de etape: 1. Ripensia 7 4 3 0 16-4 15 puncte / 2. CSM Lugoj 7 3 3 1 14-7 12 p / 3. ACS Poli II 6 3 1 2 15-12 10 p / 4. Millenium 8 1 3 4 9-16 6 p / 5. Mama Mia 8 1 2 5 8-23 5 p.

Ca dueluri directe inter-timișene în ediția 2016/7 din C4, CS Millenium Giarmata – CSM Lugoj 0-2, Ripensia – CSM Lugoj 2-2, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Millenium 3-0 pe CFR, Millenium – Ripensia 0-0, Mama Mia – ACS Poli II 2-5 pe CFR, Millenium – ACS Poli 4-4, Mama Mia – CSM Lugoj 1-1 și Ripensia – Mama Mia 3-0 (neprezentare), ACS Poli II – CSM Lugoj 3-2 și Ripensia – ACS Poli II 2-0 – toate în tur, respectiv CSM Lugoj – CS Millenium 2-0, CS Millenium – Mama Mia 1-1, CSM Lugoj – Ripensia 0-0, Ripensia – CS Millenium 3-2, ACS Poli II – Mama Mia 2-0, ACS Poli II – CS Millenium 1-2, CSM Lugoj – Mama Mia 5-1 și Mama Mia – Ripensia 0-6 – toate în retur.

Mai sunt de jucat CSM Lugoj – ACS Poli II și ACS Poli II – Ripensia.

*

Dacă săptămâna trecută deficiențe tehnice ne-au împiedicat să publicăm galeria foto a victoriei acasă a Ripensiei, 4-2 cu cei din Alba Iulia, de astă dată vom reveni în scurt timp și cu calupul clișeelor de pe CFR, mai întâi enumerând și componența efectivelor…

CS Nuova Mama Mia (antrenor Dan Mănăilă): 93. Daniel Radu – 17. Chekhomar Baradji, 2. Alexandru Catrici, 4. Emmanuel Folarin, 8. Ionuț Miculete (80, 19. Alexandru Brașoveanu), 7. Ionuț Macovei (85, 5. Raul Chivăran), 13. Cristian Timiș (89, 14. Andrei Ciobanu), 16. Denis Băban – cpt., 9. Jairo Aquino, 10. Patrick Niță, 11. Adrian Gheorghioiu (56, 20. Daniel Cioată).

Rezerve: 12. Sebastian Micu – 15. Elvin Hillion, 16. Cristian Petrovics.

Ripensia (antrenori Remus Steop și Orlando Trandu): 12. Georgios Gakos – 7. Adrian Popa – cpt., 25. Mihai Hecsko, 30. Flavius Vlădia, 6. Claudiu Apro, 28. Andrei Dumiter (76, 20. Marius Semeniuc), 18. Cosmin Mânecan, 29. Adrian Zaluschi (38, 17. Laurențiu Luca), 19. Călin Toma (70, 3. Andrei Popescu), 27. Ndiaye Mediop, 13. Claudiu Matiș (65, 9. Denis Golda).

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu – 11. Florin Nanu, 24. Pavel Olărescu.

Arbitri: Daniel Aurel Vărzan (Timișoara) – Alexandru Ioan Corb (Oradea) și Paul Sergiu Corb (Zalău). Observatori: Dorin Micșa (Timișoara) și Lucian Glogoviceanu (Reșița).

Rezultatele zilei, clasamentul la zi și programul etapei a 24-a, pe coloana dreaptă.

Astăzi s-au mai consemnat în C4 și…

ACS Poli Timişoara II – Performanţa Ighiu 1-5 (1-1): Emanuel Vasi (14) – Adrian Potopea (28, 84), Cristian Seiwerth (50), Cătălin Tineiu (55, 65).

Millenium Giarmata – CNS Cetate Deva 0-2: Alexandru Petresc (16), Szabolcs Szekely (56).

Pandurii Târgu Jiu II – Naţional Sebiş 1-1 (0-0): Gabriel Dodoi (87 – pen.) – Dragoş Săulescu (90 – pen.).

Unirea 1924 Alba Iulia – CSM Şcolar Reşiţa, întrerupt în minutul 22 la 0-0, continuă sâmbătă de la ora 11.

Sâmbătă 6 mai, de la ora 18, se mai joacă Industria Galda – CSM Lugoj și Gloria Lunca Teuz Cermei – UTA Bătrâna Doamnă II. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: