Ripensia trece de ex-prim-divizionara din Chiajna, 2-1 cu Concordia, și prezintă cele 12 grupe de copii și juniori. FOTO + declarații Pelici, Lincar

Un matineu mohorât, friguros și bântuit de vânt lângă ”Gara Mică” a Timișoarei, dar o sâmbătă cu semnificații pe ”Electrica”, unde Ripensia își începea în septembrie 2012 ascensiunea din urma relansării. Atunci, de la nivelul eșalonului șase, astăzi și pentru cel de-al treilea sezon la rând în anticamera elitei. Iar sosirea ex-prim-divizionarei Concordia Chiajna a oferit clubului galben-roșu prilejul de a face prezentările celor 12 grupe de copii și juniori, așadar cu vedere și spre viitor. Dar și prezentul sună ceva mai bine după 2-1 (1-1) cu ilfovenii sosiți din Liga 1, semn că bănățenii au smuls în tur 4 puncte din șase posibile trupelor retrogradate din prima divizie, neînvinși așadar. Trei le-au fost retrase, care va să zică punctaj doar la ”impresia artistică” în compania celor de la Daco-Getica, întrecuți aici cu 7-2, ceea ce le-a atras abandonul, cu tot cu anularea rezultatelor înregistrate… 

Deloc de mirare, antrenorul Alexandru Pelici se arăta a fi foc și pară la final pentru această aruncare a prosopului…

Invincibilă în precedentele 3 apariții, două remizate alb pe sinteticul gorjean și în Regie, una victorioasă în galop după pauză pe ”Electrica”, trupa lui Pelici a semnat încă un succes acasă, făcându-i fericiţi pe cei peste 130 de copii prezenţi astăzi în tribună, pe o zi de toamnă autentică: Ripensia Timişoara – CS Concordia Chiajna 2-1 (1-1) în jocul de la ora 11 din etapa a XV-a.

Bănățenii i-au depășit astfel în ierarhie cu un punct pe galben-verzii ilfoveni preluați de Erik Lincar și aflați la cel de-al treilea eșec consecutiv în deplasare, ultima lor reușită ținând de o remiză albă pe 14 septembrie la Drobeta Turnu Severin, triumf de la nivelul căruia Ripensia poate ataca încrezătoare deplasarea din uvertura rundei a XVI-a, vineri de la ora 17:30 la nou-promovata din Turnu Măgurele, ultimă apariție a galben-roșiilor înaintea primirii concitadinei ASU Politehnica în ”intermediară”.

Până una alta, motive de satisfacție pentru depășirea fostei prim-divizionare, senzație de bine amplificată de punerea în scenă de către Ripensia a prezentării Centrului de copii și juniori. Căci, după fluierul final al arbitrului, conducerea clubului a prezentat grupele juvenile ale clubului în fața spectatorilor prezenţi la meciul de Liga 2. Un joc cu mulți copii în tribună, un joc urmat de prezentarea copiilor și juniorilor… 

Dar iată şi lista antrenorilor celor 12 grupe: Marius Oprea la generația 2014; Harald Pinzhoffer la 2013; Valeriu Dermendjin la 2012; Miroslav Giuchici jr. la 2011; Laurențiu Mareș la 2010; Cătălin Lungu la 2009; Laurențiu Ignea la 2007/8; Marius Oprea la 2005/6; Cătălin Lungu și Adrian Lupășel la 2003/4; Cristian Petcu și Ionuț Vucea la 2001-2002.

Victorie completată de un moment frumos, meci precedat de-o copilărie, deși mai rău decât o copilărie… Căci, cu 30 de minute înainte de începerea partidei secund divizionare, portarul de rezervă al ilfovenilor, Alexandru Costache, a făcut-o de oaie, urinându-se la colţul terenului, lângă gard (vezi foto 1).

Apoi, până la începutul meciului, în tribună au luat loc peste 450 de spectatori, dintre care foarte mulţi copii. Frigul a fost pătrunzător pe arena „Electrica” dar roş-galbenii au căutat să încălzească asistența pe cât de repede posibil, reuşind primul şut pe spaţiul porţii în minutul 12, prin Neagu, periculos, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri lateral stânga, sub transversală, de unde Greab a deturnat în corner, rămas fără rezultat.

A urmat o altă ocazie, cea a lui Chera, trei minute mai târziu, când a şutat de la 14 metri, pe jos, în stânga portarului, dar puţin pe lângă bară.

În minutul 30, Voinea a luat o acțiune pe cont propriu, pe centru, intrând în careu, unde a fost faultat de fundaşul căpitan Dobrosavlevici. Fără ezitare, lovitură de la 11 metri. Pe care Apro o transforma imparabil în dreapta sus… 1-0.

Deschiderea de scor, consecință a dominării timișorene, gazde egale însă la pauză ilfovenilor… Care au curmat rapid euforia bănățenilor, peste 5 minute, prin vârful Bari, din careul mic, dintr-o pasă a mijlocașului Albu, în urma loviturii libere executate de la 25 de metri de fundașul stânga Fota: 1-1. Goluri din faze fixe, și a tot primit Ripensia în acest tur asemenea goluri…

Până la urmă, jucătorul meciului, Alex Neagu, avea să aducă meritat toate cele trei puncte în contul gazdelor, preluând din nou conducerea, în partea secundă.  

Putea fi însă 2-1 și cu un minut înainte de pauză, când mingea şutată de Chera de la 12 metri a trecut puţin pe lângă vinclul porţii.

La reluare, tot ”galbenii” Timișoarei au fost vioara întâi, chiar dacă adversarul din Ilfov avea în teren nu mai puţin de 7 jucători care au evoluat în prima ligă. Și ce mai ocazie a avut Voinea la cinci minute de la reluarea partidei, la centrarea lui Neagu de pe flancul drept. Nu a putut însă relua în plasă de la nici 6 metri, mingea trecând peste transversală…

Avea să fie totuşi 2-1, la un minut după ce Pelici efectua prima schimbare, introducându-l în teren pe Popovici, în locul lui Marius Fotescu. Trecuse deja mijlocul reprizei a doua și Ripensia părea a intra încet, încet în criză de timp. Dar nu…

Căci noul intrat l-a deschis pe flancul stâng pe Călin Toma, care a intrat în careu și l-a găsit complet demarcat pe Alexandru Neagu, care, de la 7 metri, a înscris imparabil sub transversală… 2-1.  

Trei puncte care aduc inima la loc galben-albaștrilor, mai ales după ce tocmai au rămas fără acele 3 puncte grație categoricului 7-2 cu Daco-Getica.

*

Au jucat următoarele formaţii:

Ripensia: Dobre – Lungu, Tînc, Apro (cpt.), Călin Toma – Burdeţ, Neagu (min. 78, Călin) – Fotescu (min. 72, Popovici), Stoi, Chera (min. 86, Vasluian) – Voinea.

Antrenori: Alexandru Pelici (principal), Călin Mada şi Iulian Muntean (secunzi).

Pe bancă: Păduraru – Popa, Staicu, Monea.

Concordia Chiajna: Greab – Dumitraş, Stănică, Dobrosavlevici (cpt.), Fota (min. 51, Olteanu) –  Albu – Paliu (min. 70, Obedeanu), Ion, Hamzaoui (min. 78, Tîrcoveanu), Batin – Bari.

Antrenori: Erik Lincar (principal), Viorel Domocoş (secund).

Pe bancă: Costache, Ivanovici, Nica, Ivan.

Au arbitrat: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) – Mihai Marian Ionescu şi Gheorghiţă Bălan (ambii din Piteşti). Arbitru de rezervă: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Observator de arbitri Marian Deaconu (Ploieşti), delegat de joc: Cristian Petrean (Hunedoara).

*

La cald…

Alexandru Pelici (antrenor principal Ripensia): Vă mulţumim pentru aprecieri, o victorie importantă, mai ales prin prisma faptului că fără cele trei puncte cu Daco-Getica eram din nou într-o situaţie grea, eram din nou în zona roşie a clasamentului. Am reuşit să câştigăm, erau foarte importante cele trei puncte, cu atât mai mult cu cât sunt împotriva unei echipe care vine din liga întâi, echipă care nu ştiu dacă n-are vreo șase-șapte jucători în primii 11 care au jucat în liga întâi, dacă e să fac referire la Greab, Dobrosavlevici, Fota, Albu, Ivanovici, care au fost pe bancă. Un lot echilibrat şi bun pentru această ligă. Îmi felicit băieţii, cred că victoria este meritată, am mai avut situaţii de a marca. Mă bucură acest lucru, că suntem unde trebuie să fim!”

– Aţi avut emoţii… ”Da, este adevărat! Am legat al patrulea joc fără înfrângere după ruşinea cu Mioveniul şi mă bucură acest lucru. Îi felicit pe băieţi din tot sufletul!”

Antrenorul Pelici s-a arătat a fi foarte supărat prin retragerea lui Daco-Getica… ”Am şi eu două întrebări să pun… Ce s-ar fi întâmplat dacă Daco-Getica câştiga la Ripensia? Și a doua… De ce nu s-a retras după meciul cu Petrolul, dacă era să se retragă!? Chiar nu mai putea să rămână două săptămâni, pentru că ultimele două jocuri nu le mai putea juca!?! Noi am jucat toate meciurile pe teren şi nu mi se pare fair-play. Era normal să rămână rezultatele, căci noi am jucat pentru puncte și le-am luat, am primit cartonaşe, chiar s-au și accidentat. Am acceptat să jucăm prin organizarea acestui meci şi nu este normal ca alte echipe care au pierdut în teren cu ei să fie avantajate. Trebuia să se retragă de la meciul cu UTA, mai aveau 10 -12 zile până când era penultima etapă…”

Erik Lincar (antrenor principal Concordia Chiajna): ”Este adevărat că astăzi știam că și prin prisma terenului, a condițiilor de joc, va fi un meci de luptă, bazat pe anumite situații de concentrare. Cum a fost și penalty-ul pe care l-am încasat, tot așa, o situație care nu anunța prea multe. Eram siguri că se va marca gol din fază fixă. Până urmă, e bine că am reușit noi. Din păcate, în a doua repriză, cred că nu prea am reușit să mai fim așa de combativi, iar cei de la Ripensia chiar și-au creat două-trei ocazii foarte bune de a marca. Felicit echipa gazdă! Îmi pare rău că nu reușim în deplasare să câștigăm puncte”.

Fotografii realizate de Iosif Canea; rezultatele din etapa a XV-a în Liga 2 și programul viitor, pe coloana clasamentelor (dreaptă).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: