Ripensia, victorie pe final, prima după 5 etape fără gustul succesului: 2-1 cu CS Balotești. Declarații + FOTO

Întărită prin completarea lotului cu Alexandru Popovici, despărțit recent de concitadina ACS Poli și debutant astăzi după mijlocul reprizei a II-a în noua sa echipă, Ripensia Timişoara a încheiat seria fără victorie de 5 apariții în Liga 2, învingând la limită și la potou penultima clasată fără triumf în cont CS Baloteşti: 2-1 (0-0).

O zi mai puțin a avut la dispoziție Ripensia față de ilfovenii din Balotești pentru a se regrupa după meciul din Cupa României de la mijlocul săptămânii, ba chiar mai mult de 24 de ore, dar pe de altă parte timișorenii au avut parte de apariții consecutive pe același teren, ”Dan Păltinișanu”, pe când vizitatorii din zona capitalei au efectuat și deplasări, atât marți în întrecerea K.O. cât și spre Banat, în cele din urmă diferența dintre cele două echipe survenind în minutul 90, când roșu-galbenii au smuls victoria, 2-1 (0-0), prin care și-au dublat avansul de puncte în clasament față de învinșii lor: 8 la 2.

Trei puncte prețioase în duelul eliminatelor din Cupa României, în condițiile în care clasarea ierarhică nu era deloc pe roze. Mai neplăcută devine însă pentru Ripensia apariția repetitivă în meciurile considerate acasă în fața unor tribune ca și goale ale arenei ”Dan Păltinișanu”, foarte puțini fiind cei prezenți la partida jucată astăzi de la ora 11 în etapa a VII-a.

Iar prima repriză a fost anostă, mai periculoşi fiind oaspeţii, care au ratat două situaţii bune de a marca prin Vasile Nicolae şi Predescu, dar până la urmă prima parte a jocului s-a încheiat nedecis. Ripensia a abordat întâlnirea cu câteva modificări în garnitura de start față de 11-le aliniat la Snagov de Radu Suciu la startul unei noi perioade de interimat, Rădulescu devenind astăzi al treilea goalkeeper titular al timișorenilor în cele 7 etape din noua campanie iar Bădăuță și Apro revenind, în absența lui Ungureanu respectiv Străuț.

Cea mai notabilă fază a gazdelor în prima repriză s-a petrecut în minutul 40, când şutul lui Zaluschi de la 18 metri a şters transversala, aproape de vinclul porți…

La reluare, gazdele au reuşit deschiderea scorului în minutul 52, prin ”torpila” catapultată de la 35 de metri de Claudiu Apro sub transversală, în urma unei lovituri libere: 1-0.

Oaspeţii au reuşit însă egalarea, cu 15 minute înainte de final și cu… noroc, la o bâlbâială în careul timişorean, mult prea aglomerat, Cornel Predescu marcând din 10 metri cu latul. Iar cinci minute mai târziu Vasile Nicolae a primit cartonaş galben pentru că a continuat o fază şi a trimis în plasă după fluierul arbitrului, în ofsaid fiind.

Vizitatorii din subsolul ierarhiei sperau la o remiză dar golul victoriei pentru Ripensia a venit tocmai în minutul 90, la o centrare a lui Anghelina şi o reluare cu capul din 6 metri a lui Andrei Ioan Dumiter. Ca și imposibil de egalat din nou, 3 puncte în contul Ripensiei…

*

Ripensia: Rădulescu – Marius Toma, Burdeț, Apro – Adrian Popa (cpt. – min. 82, Bărică), Anghelina, Zaluschi, Călin Toma – Monea (min. 82, Mansour), Dumiter, Bădăuță (min. 70, Alexandru Popovici).

Antrenor: Radu Suciu.

Pe bancă: Păduraru, Mihai Hecsko, Cluci şi Lemnaru.

CS Balotești: Fulga – Dedu, Flămânzeanu, Marciuc – cpt., Cosmin. Mihai – Ghiță, Neagu – Valentin Niculae, Predescu, Vasile Nicolae (min. 88, Filip) – Paraschiv (min. 54, Stoica).

Antrenor: Fănel Nofitovici.

Pe bancă: Iordan, Rareş Mihai, Marin.

Au arbitrat: Cristian Codrea  – Radu Despa şi Nicolae Lucaci (toţi trei din Baia Mare). Arbitru de rezervă:Cătălin Roşu (Sălaj). Observator de arbitri Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc), delegate de joc Viorel Lolea (Reşiţa).

+

La cald…

Radu Suciu (antrenor interimar Ripensia): ”În meciul de astăzi s-a demonstrat că în fotbalul românesc echipele nu pot duce meciuri din trei în trei zile. Poate doar o dată, de două ori, dar a treia oară nu. Poate nici nu știm să pregătim cum trebuie, jucătorii nici ei nu se pregătesc poate cum trebuie, pe fondul unei vieți sociale care nu permite accesul la cele mai noi tehnologii, inclusiv alimentația. Sunt și condiții obiective. Enorm de multe erori tehnice, lipsă de concentrare, nu se pot concentra, terminând cu grave erori de poziționare și mișcare în teren…”

Întrebat de golul superb marcat de Apro… ”A fost o execuție extraordinară a lui Apro. Din păcate timiditatea lui l-a împiedicat să execute mai des, nehotărârea antrenorilor. El era desemnat…”

În privinţa celor doi legitimaţi, Mansour și Popovici: ”Sincer, nu mi se par la parametri fizici optimi, asta este prima percepție, rămâne de văzut. Mansour din motive obiective, el nu are tonusul de competiție, acum ne poate ajuta pe final de meci. E important să nu recidiveze cu problemele musculare…”

Întrebat despre aceste trei puncte reuşite în final… ”Contează enorm aceste trei puncte. Exact la asta mă gândeam cu zece minute înainte de final. Fiecare punct îl câștigăm cu sudoare şi cu emoții!”

Întrebat despre un nou antrenor, auzindu-se despre Cristi Dulca, Suciu a răspuns: ”Nu știu dacă Cristi Dulca are stilul potrivit pentru Ripensia, să nu se interpreteze că îi neg calitățile, dar are alte principii din ce am văzut eu. Nu am propus pe nimeni ca antrenor, cel care vine trebuie să fie un om tare de inimă!”

Fane Nofitovici (antrenor principal CS Baloteşti): ”În momentul în care am preluat eram foarte încrezător, încercăm să redresăm situația. E complicată pentru toate echipele din zona retrogradării, mai avem mult timp. Trebuie să completăm lotul cu câțiva jucători. Asta nu scuză evoluția noastră de azi, trebuia să ținem acel 1-1 pe final. Ripensia nu ne-a surprins. Au câțiva jucători experimentați, Zaluschi, Anghelina şi alţii. Jucătorii mei mai mult s-au speriat, a intrat și Mansour…”

Întrebat despre cei doi jucători care au fost la ASU Politehnica, Nofitovici a explicat: ”Predescu e un jucător cu experiență și Vasile e un jucător tehnic, dar mai trebuie să punem lucruri la punct.”

Întrebat și despre obiectivul trasat cu noua echipă… ”Suntem o echipă care trebuie să se salveze de la retrogradare, acesta este un prim obiectiv al nostru. Trebuie neapărat să câștigăm cu ACS Poli Timișoara, altfel e foarte greu dacă rămânem acolo jos. Repet cum am mai spus, eu cred în salvarea noastră de la retrogradare!”

Rezultatele etapei a 7-a în Liga 2, clasamentul și programul rundei viitoare, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: