Ripi, regină a remizelor în 2021

N-a remizat deloc în sezonul de toamnă dar a semnat-o pe cea de-a patra în 6 apariții din 2021, de astă dată pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, la încheierea sezonului regular, în compania unei vecine de clasament pe care o va reîntâlni și în unul din cele 6 meciuri pe care le mai are de jucat în play-out: Ripensia Timişoara – ACS Fotbal Comuna Recea 0-0.

Final de tur tot în fața unor tribune pustii ale stadionului ”Dan Păltinişanu”, doar câteva suflete aciuindu-se pe marele oval, printre care și un suflet al relansării Ripensiei în deceniul trecut, Radu Suciu, final de drum în colectivul timișorenilor pentru fostul portar câștigător al Cupei României, trecut săptămâna aceasta tot ca director la CSC Dumbrăviţa, în Liga 3.

Întâlnire la finele sezonului regular și pentru foștii colegi de studiu la licenţa PRO, antrenorii Cosmin Petruescu şi Florin Fabian, care urmează a se reîntâlni și în faza play-off, țintarul urmând a fi stabilit luni de la ora 11, la FRF. 

Altfel, bătăi de cap la debut pentru Petruescu, în ultima clipă, la încălzirea dinaintea partidei, Vasluian suferind o accidentare care a dus chiar la două modificări, dat fiind statutul său de junior. Sacrificat, și titularul Fridrich, introduși fiind Gladun şi Popovici.

Dar ce-a urmat, rezultatul spune totul… 0-0.

Prima repriză a fost tare anostă, fără nici un şut pe spaţiul porţii, doar la final Burdeţ şutând de la 25 de metri peste transversală. Și atât…

Oaspeţii au avut mai mult posesia mingii în partea secundă, fiind mai periculoşi, dar fără eficiență, ratând din situaţii favorabile cu şuturi din afara careului de 16 metri, fără probleme totuși pentru portarul Dobre.

În schimb gazdele, care au apelat la o dublă înlocuire la pauză, au beneficiat de două lovituri libere spre final, prin Ene în minutul 78 şi Tudorache (min. 83), dar au trimis balonul în braţele tânărului portar Dorian Răilean, de 19 ani.

Patru minute de prelungiri și finele surghiunului, dar nu era totul gata… Căci junele portar Dobre s-a dus glonţ la fluierul final spre un jucător al vizitatorilor, oprit fiind de colegi. Arbitrul nu l-a iertat, acordându-i cu blândeţe cartonaşul galben, însă cineva ar trebui să-i reamintească aspectul că poartă în piept stema Ripensiei, ceea ce obligă la altceva.

Nu de alta dar, sugestiv, nou-promovata din comuna maramureșeană Recea și-a trecut în palmares un punct pe marele oval al Timișoarei, iar acest aspect ar trebui să catalizeze atenția și energiile suflării fotbalistice locale, pentru a deduce mai exact nivelul real la care operează.

Rezultatele etapei a 21-a în Liga 2, în care unicul 0-0 s-a consemnat pe Bega, pe coloana datelor tehnice. Mâine, tragerea la sorți a jocurilor Ripensiei cu Farul, Metaloglobus, U Cluj, Comuna Recea, CSM Slatina și CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. 

*

Ripensia: Dobre – Andrei Macrițchi, Rogac, Lalic (min. 80, Fridrich), Gladun – Coulibaly, Tudor Călin – cpt. (minutul 46) – A. Popovici (46, Tudorache), Ene (min. 88, Neagu), Piftor (min. 60, Valerii Macriţchi) – Sokovic (min. 88, Pădurariu).

Rezerve: Miklos, Sturzu, Stoi.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Cartona;e galbene: Piftor (min. 41), Gladun (min. 57), Tudor (min. 90) şi Dobre (min. 90+5).

Fotbal Comuna Recea: Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, Ispas – Micaș (cpt.), Akhmatov – Mărieş (min. 63, Brata), Fica, Văsălie (min. 80, Bura) – Coman (min. 89, Batin).

Rezerve: Bota, Jucan, Potcoavă, Chinde, Szecui, Balha.

Antrenor: Florin Fabian.

Cartonaşe galbene: Coman (min. 5), Oiţă (min. 45), Mărghiş (min. 58) şi Akhamatov (min. 83).

Au arbitrat: Nagy (Măhăceni / Alba) – Bălan (Piteşti) și Ionescu (Suseni / Argeş); arbitru  rezervă, Boldea (Ciuguzel / Alba); observator de arbitri, Albon (Cluj-Napoca); Bitea (Oradea).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 36

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: