Riviş şi Gheju, hat-trick pentru Chişoda, CFR, cu 4-0 pe podium

Răzvan Riviş a mai reuşit un hat-trick şi în runda a noua a Diviziei D Timiş, de această dată pe terenul codaşei din Peciu Nou, contribuind la un 0-4 (0-1) prin care FC Chişoda a fost astăzi exact pe aceeaşi linie în privinţa scorului cu celelalte două ocupante ale podiumului, CSM Lugoj şi CFR Timişoara, cu Gheju (foto) la pupitru, arădeanul anticipând încă de pe-acum o etapă a zecea cu sosirea liderului de pe Timiş în fieful grupării pregătite de Cristi Safta. Aşadar Riviş sau Stoica?

Riviş a deschis scorul în minutul 44, iar după ce Berceanu a desprins-o pe secondanta Lugojului în minutul 53, acelaşi Răzvan Riviş a marcat în minutele 64 şi 90, remarcându-se pe un teren foarte greu drept „cel mai bun jucător al meciului”, conform aprecierii taberei chişozenilor, inclusiv printr-o lovitură liberă parcă aşezată… cu mâna, de la 18 metri, în vinclul porţii gazdelor. „Important a fost să nu ne accidentăm pe un asemenea teren, în perspectiva vizitei Lugojului. A fost ca un antrenament, ce-i drept pe vânt, în care am urmărit doar victoria”, a apreciat Adrian Rus, organizator de competiţii la învingătorii cu 8 succese şi un egal.

FC Chişoda a ochit şi bara, prin Berceanu, nealiniindu-i datorită unor accidentări mai vechi pe Gherman şi Abu Lebda: Sîrbu – Golea, Gavriluţă, Oprescu, Viţan (cpt) – Bloancă (Ilcău), Glodean (Udrea), Glava, Riviş – Sas (Crişanov), Dochiţa (Berceanu). Pe bancă: Szofran – Bulaichi.

Meciul şi golurile: Sorin Gheju, hat-trick pentru vişinii, dar urmează Bobda…


Dacă FC Chişoda s-a impus în deplasare cu 4-0, în schimb CFR Timişoara a reuşit acelaşi scor în spatele Gării Mari, în dauna nou-promovatei Progresul Gătaia: „Am dominat total jocul, nu s-a pus problema învingătoarei ci doar a scorului, şi îmi pare rău că n-am reuşit să marcăm mai multe goluri, din numeroasele oportunităţi create, vreo 20… Am avut o posesie foarte bună, am dominat, ca o parte pozitivă a jocului nostru, cu pressing susţinut şi aducerea multor mingi în careul advers. Suntem pe drumul cel bun, însă să o şi ţinem tot aşa, căci avem la Bobda, duminica viitoare, pe un teren destul de greu”.

Sorin Gheju, cu un hat-trick, respectiv Pătraşcu, au rotunjit un succes dublat după pauză, de la 2-0. Florin Bugar i-a aliniat pe Rus – Purda, Hriţcan, Ţigănaş, Parfenie – Molcuţ (60, Iţu), Constantin Popa, Pătraşcu, Ionuţ Popa (50, Ciobanu) – Gheju (58, Nicolaie), Ungur (62, Cornu). Pe bancă: Oberşeterescu – Rain.

Florin Bugar, mulţumit aşadar de joc dar nu şi de finalizare, aşteaptă acum meciul echipei feminine, duminică la ora 11, acasă cu Motorul Oradea, în runda a patra a elitei.

Dan Roman taxează la Teremia Mare ieşirea din decor a Banatului: 1-2

„N-am avut şansă dar sunt supărat pentru diferenţa de atitudine a elevilor mei. În prima n-am fost concentraţi şi abia în repriza a doua ne-am văzut de joc. Nu că nu pierdeam, nici gol nu luam, dacă am fi abordat jocul cum se cuvine”, a admis Manu Foale după eşecul Banatului Nerău, 1-2 la Teremia Mare, cu Spartak Gottlob.

„Este un eşec pe care vreau să-l uit cât mai repede… L-am început greoi, ne-am trezit abia la 0-2, pe goluri primite destul de repede în urma unor greşeli de marcaj.  La primul, dacă portarul ar fi fost mai atent, conectat la cursul jocului, ar fi putut deturna şutul deviat din Ismail… La al doilea, eroare de marcaj, de lângă trei jucători de-ai noştri, Roman profitând în urma unui corner, preluând la 16 metri şi pătrunzând, gol cu latul… Însă unul dintre marile motive ale acestui eşec este întreruperea ciclului normal, antrenament-joc, cu neprezentarea de sâmbăta trecută… Ieşirea asta din formă… Nici antrenamente nu s-au făcut, plus că au avut psihicul dărâmat. I-am montat la pauză, iar la reluare au respectat sarcinile de joc şi s-a văzut, am dominat…”, a explicat Manu Foale, antrenorul Banatului, care a mai pus înfrângerea şi pe seama uzurii intervenite datorită absenţei unor înlocuitori în lot.

„La reluare nu ne-au mai ameninţat deloc, au ieşit de două ori cu minge lungă…”, a mai spus Manu Foale, pentru a cărui echipă a redus din handicap Flavius Tulcan, din penalty, acordat pentru un fault asupra sa. Banatul a cedat în alcătuirea Martescu – Branea, Ismail, Târpean, Foca – Prelipcean, accidentat şi înlocuit cu Hojda, Drăşcan, Coman, Dani Tulcan – Flavius Tulcan, Paşca.

Dan Roman a desprins-o pe Spartak în prima parte, în minutele 30 şi 40. „În prima parte am jucat bine, ne-am axat pe jocul de contraatac”, a explicat Lucian Popescu, conducător al învingătoarei, care a apelat la Nicola – Marian Călin, Uzun, Marişescu, Brazovan – Şuşman – Bura, Marincu, Dragomir – Jivan, Roman. Au mai jucat Novac, Clej şi Lucian Popescu, în ultimele 5 minute. Portarul Haninciuc, altfel căpitan al echipei, a luat loc pe banca de rezerve.

Într-o notă anecdotică, Popescu a remarcat că „la stadionul gazdelor s-a terminat apa, excavatorul a lovit în ţeavă, aşa că ne-am întors la Gottlob pentru a face duş, şi după cele 9 minute de prelungiri”, pentru „lubeniţarii” rămaşi în 10… după încheierea partidei fiind vorba de un nou succes extern, în nota celor de la Gătaia şi FC Auto.

Vali Miculescu, foc şi pară pe arbitraj, răpus în minutul 90 dintr-o liberă, de Puşcaşu: 0-1

„Am prins o zi mai puţin fastă din punctul de vedere al capacităţii de efort, şi ne-am lovit de un adversar arţăgos, ambiţionat de situaţia precară din clasament. În plus, suprafaţa de joc ne-a pus în mare dificultate în multe situaţii. Consider victoria una pe deplin meritată, prin prisma posesiei, a situaţiilor de poartă, a fazelor fixe. Un joc pe care l-am câştigat meritat, fie şi în ultimele minute. Şi Pişchia mi-a lăsat impresia unei echipe destul de articulate, care ar putea obţine rezultate mai bune în continuare”, a spus Adrian Ianoşev după succesul Timişului la Pişchia, cei din Şag suflând astfel în ceafa… podiumului.

Remarcabil, un redebut în fotbalul timişean, din îndepărtata Finlandă, în contul lui Zoltan Nincsovics, revenit în ţară pe o perioadă nedeterminată. „Din dorinţa de a mai juca şi la insistenţele colegului Dan Puşcaşu, a decis să ne ajute. A evoluat ca mijlocaş central”, a spus antrenorul Ianoşev despre revenirea ex-prim-divizionarului umetist născut în 1978, care a mai evoluat până în urmă cu 2 ani, la FC Chişoda.

Iar apropo de nume sonore, mai spre zenitul carierei sau în ascensiune, Timişul Şag propune cât de curând şi propulsarea pe scena <D>-ului a lui Claudiu Staicu, frânat în evoluţia sa de hepatită, şi care a revenit acum două etape. „Momentan lipseşte de la pregătire şi vreau să văd care este exact situaţia în cazul său”, s-a mai referit Ianoşev la mijlocaşul dreapta de 21 ani, trecut la 16 ani de la LPS Banatul, la Dinamo.

„Aş putea spune că a fost poate cel mai bun joc al nostru, din care meritam cel puţin un egal”, a spus Vali Miculescu, antrenor al gazdelor, după Juventus Pişchia – Timişul Şag 0-1 (0-0), blamând vehement maniera de arbitraj.

„Nu a acordat un penalty clar în minutul 85, că n-ar fi căzut… La noi trebuie neapărat să cadă, pentru a fi considerat fault. Dar n-ar fi neapărat singurul neajuns…”, a fumegat Miculescu, care a recunoscut că Timişul a taxat periculozitatea sa pe faze fixe… „Păi normal că am pierdut, dacă s-au acordat nu ştiu câte lovituri libere la orice protest al lui Puşcaşu, care, fie spus, merita cartonaş galben încă din minutul 5, pentru modul în care a tot protestat şi înjurat arbitrul… Am vorbit şi cu viceprimarul nostru, că ar fi cazul ca formă de protest faţă de maniera de arbitraj şi delegările efectuate, să ne retragem şi noi, să tragem un semnal de alarmă… Cum să te înjure pe tine, arbitru, ca la uşa cortului, şi ce să înţeleagă jucătorii mai tineri din asemenea atitudine şi nesancţionarea sa!?”, a mai precizat Miculescu.

„Nu sunt supărat pe Timişul Şag, ci pe arbitri şi pe cei care-i trimit. Au jucat bine băieţii, am aliniat câţiva jucători, şi doar să nu-mi bat joc de ei, de aceea am luptat până la capăt, dar de două ori am fost tentat să-i retragem de pe teren. I-am spus arbitrului, a fost Daniel Neagoe, <N-are rost să te faci arbitru, te duci şi te faci bucătar… Ce personalitate ai, dacă te laşi înjurat un meci întreg, cu invective de uşa cortului!?”, a mai spus antrenorul Juventusului, accidentat la muşchii inghinali.

Juventus a aliniat câţiva juniori: Eduard Butoi (16 ani) – Gabriel Iosof, Marius Brânzan (18), Sorin Butnaru, Handrache – Claudiu Balint, Cătălin Farcaş (18), Gică Jurj, Daniel Mărăndescu – Alex Colţa, Mircea Mariş.

Timişul Şag: Boşca – Jude (70, Vicea), Munteanu, Miuţa, Radu – Lungu, Papadopol (46, Nincsovics), Copoţ (65, Marius Ciobanu), Freanţ (46, Şeitan) – Suciu, Puşcaşu.

Rezerva Nagy nu lasă Auto în pană: 1-1 în Freidorf cu Pobeda

O etapă desfăşurată în nota de dominare a oaspeţilor a consemnat şi remiza din sud-vestul Timişoarei, 1-1 (0-0), unde rezerva Nagy a egalat în minutul 75, ca replică la deschiderea scorului de către Pobeda, în minutul 65. „Numai Matei, la 22 de ani, şi Flavius Vlădia, de 20, au fost mai mari la noi. Resul, copii…”, a spus inginerul Radivoi Miatov, preşedintele FC Auto Timişoara, care a remizat în formula Ilie – Soare, Matei, Dominte, Taub – Cădariu, Formagiu, Avădanei, Vlădia – Cicoară, Leleczi. Au mai jucat Moţ, Nagy şi Pitic, recent legitimat. Portarul Ignea a luat loc pe banca de rezerve.

Butnăraşu, de pe bancă, Rotaru, după peste un an: Avântul, trap la Arsenal, în derbyul noilor-promovate…

Arsenal Bucovăţ, o pepinieră a vişiniilor, s-a înclinat pe teren propriu, 1-2 (0-0) în faţa noii-promovate Avântul Bobda, care s-a desprins decisiv în ultimul sfert de oră şi pe fondul superiorităţii numerice generate prin eliminarea lui Morman, pentru cartonaş roşu, mai apoi Gomboş reuşind doar golul de onoare, în cele 3 minute de prelungiri.

Antrenorul gazdelor, Pobega, suspendat la acest joc, a oferit debutul unor juniori din generaţia 1994, preluaţi de la LPS Banatul, din grupa profesorului Petcu, în formula juvenilă Toma – Morman, Kosak, Moroaică, Sinauschi (1994, LPS) – Zbârcea, Gomboş, Tomuş, Lupulescu (1994, LPS) – Crainic, Bulai. Pe bancă: Bejenariu, Bodnar, Noje, Dănilă, Ştefănuţ, Baidoc.

„Am reuşit un joc destul de bun, elevii mei au depus un efort deosebit, şi ţin să le mulţumesc şi pe această cale dar din nou două greşeli de marcaj au făcut diferenţa. Tot ca şi până acum, am păcătuit la finalizare”, a remarcat antrenorul Arsenalului.

Nicu Butnăraşu, abia intrat în joc, a marcat în minutul 75, iar Rotaru, în minutul 85. „Ne-am impus, în calitate de favoriţi şi, în sfârşit, Rotaru a risipit blestemul, după un an şi jumătate… A primit o pasă la 16 metri, gol la colţul lung”, a explicat Radu Ungureanu, conducător al Avântului, care a câştigat cu Holca – Văcărescu, Gruber, Ilea (Semco), Coată – Petrin (Faimoc), Ignea, Al Helou (Butnăraşu 65; 87, Fabian), Pop – Rotaru, Manolache.  Pentru vizita lui CFR Timişoara, duminica viitoare, Volosciuc şi Paşca vor reveni în iarbă, astăzi fiind învoiţi, pentru a activa la lucru.

Iszak, introdus de Florin Macavei pe final, înseninează Dumbrăviţa: 3-2 la Deta

A fost FC Deta – CS Dumbrăviţa 2-3 (1-1), cu Giurgiu egalând pentru oaspeţi în minutul 34 şi Vali Duma preluând conducerea pentru dumbrăviţeni din penalty, după care şi gazdele au egalat tot din lovitură de la 11 metri: 2-2.

Iszak a marcat golul decisiv în minutul 85, în urma unei acţiuni pe partea dreaptă, centrare şi şut din întoarcere, bară-gol. „Avem evoluţii acceptabile”, a rămas cu picioarele pe pământ Florin Macavei, după un alt succes extern, remarcând ca „excelent” arbitrajul lui Florin Brădău.

CS Dumbrăviţa: Miklos – Şurpanu, Moga, accidentat şi înlocuit cu Ciubotariu, Vlaic, Duma – Erno Kovacs, Homan, Todor, Moisuc (Bălan) – Zoli Kovacs (Szekel), Giurgiu (Iszak 75).

Blenche, „dublă” pentru Unirea Cerneteaz: Real, primul faux pas afară

S-a încheiat şi cu invincibilitatea şi succesele externe ale Realului Dragşina, învinsă sâmbătă la Cerneteaz, unde Unirea s-a impus cu 3-2 (1-0) prin „dubla” lui Blenche din minutele 20 şi 60, care a preluat aşadar în două rânduri conducerea, după ce oaspeţii egalau la începutul reprizei secunde. Rus a marcat al treilea gol al succesului echipei lui Romeo Malac, antrenor care a apelat la garnitura Mărtinaş – Racoţi (50, Dodu), Mita, Sîrbu, Iorga – Blenche (Chebani), Petrescu, Babă (50, Kovacs), David – Negru, Burghelea (46, Rus). Pe bancă: Mladin.

Fără Claudiu Mariş, învoit, antrenorul Malac a remarcat că „atunci când ne strângem facem şi jocuri bune şi obţinem rezultate pozitive. A fost un joc frumos, am avut ocazii dar am şi fost nevoiţi să respingem de pe linia porţii, în ultimul minut”.

Romeo Malac a precizat totodată referitor la legitimarea ulterioară a unui component al Unirii care a evoluat în baza cărţii de identitate şi a vizei medicale în jocul amânat şi câştigat ulterior cu 2-1 în dauna Banatului Nerău, în replică la acuzele delegaţiei oaspete, că a fost vorba de o simplă procedură birocratică de a întregi documentaţia existentă la dispoziţia AJF Timiş cu fotografiile jucătorului în cauză: „Dacă aveam ceva de ascuns, nu l-aş fi anunţat (n.n.: pe Cosmin Sântean, conducător al Banatului) că mă prezint a doua zi la sediul asociaţiei, pentru a ataşa fotografiile. S-a mai întâmplat chiar şi în Liga 1 ca Poli să evolueze la un meci, acum două sezoane, cu un jucător pe bază de buletin şi viză, şi situaţia a fost acceptată. Nu a avut dreptate în declaraţiile sale şi dumnealui este totuşi o persoană publică”.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: