Rocadă la vârf. Liderul timișean egalează din penalty, învins însă în premieră și detronat în prelungiri de urmăritorii arădeni în inferioritate numerică: CSC Dumbraviţa – Şoimii Lipova 1-2 (0-1). Declarații Bălu, Ciubăncan, FOTO 20+

Dacă e ceas de octombrie, e timpul pentru trei puncte în contul celor din Lipova când dau ochii cu alb-verzii de lângă Timișoara. Anul trecut, în 18 ale lunii, CS Șoimii a dispus la Pâncota cu 3-0 de dumbrăvițeni, apropiindu-se la un punct de timișeni, pe pozițiile 8-9 după 9 etape în C4. Returul de pe ”Ștefan Dobay” nu avea să mai aibă loc pe 25 aprilie 2020, fotbalul fiind târât pe tușă în încorsetările ocultelor sforării declanșate la nivel mondial, la scurtcircuitarea campionatului Șoimii regăsindu-se pe locul 2 iar bănățenii pe 6, dar runda a V-a din noul sezon tot le-a adus față în față, vineri de la ora 15, în calitate de formații neînvinse, arădenii tot pe 2. Și învingători în prelungiri, deși în inferioritate numerică, după ce deschideau scorul și în ultimele minute ale reprizei I, fiind egalați la mijlocul mitanului secund de pe punctul cu var. În consecință, rocadă la vârf, urmăritoarea imbatabilă detronând liderul la primul eșec: CSC Dumbraviţa – Şoimii Lipova 1-2 (0-1).

Timp frumos, cu soare de toamnă, dar și un teren greu, cu băltoace, în urma ploilor căzute zilele trecute. Derby al fruntașelor cu un debut furtunos, Drăghici lobându-l în minutul 2 de la 16 metri pe portarul secund clasatei, dar mingea a nimerit transversala. Curios, asistentul a ridicat steagul… 

În minutul 6, Drăghici s-a demarcat pe flancul drept și a intrat în careu, de unde i-a pasat lui Mura, care s-a încurcat în minge la numai 6 metri. Primul cartonaş galben, în contul oaspeţilor, văzut de Polgar în minutul 13, pentru un fault tare asupra lui Ştefan. Iar un nou cartonaş galben îl încasau tot cei de la Şoimii, și anume Filimon, numai cinci minute mai târziu, pentru faultul asupra lui Morariu.

După care gazdele puteau deschide scorul la mijlocul primei părți, în minutul 23, când același Morariu a scăpat spre poartă și a intrat în careu, şutul său fiind însă prins de portarul Şoimilor. Un prim ”galben” şi pentru ”verzii” Dumbrăviţei, în minutul 30, văzut de Zurbagiu, pentru un atac tare asupra lui Popa. Iar în minutul 32 primul şut periculos pe poartă al vizitatorilor, aparţinând lui Prună, pe fază, care a speculat o degajare a lui Miklos, tot portarul salvând situația prin a respinge în corner.

O fază frumoasă creată de Făgărăşanu, demarcat glonţ pe flancul drept, de unde i-a pasat foarte bine lui Mura, care a scuturat plasa de la 10 metri, în stânga portarului, golul fiind însă anulat pentru ofsaid la semnalizarea asistentului bihorean Ludovic Zifceac.

Legile nescrise ale fotbalului… Unii ratează, alţii înscriu, iar aşa s-a întâmplat în minutul 39, când Prună i-a trimis lung pe stânga lui Vlad, care i-a pasat lui Trip, acesta retransmițându-i mingea la 18-20 de metri de poartă, de unde Trip a şutat pe jos la colţul lung, mingea bătând în marginea careului de 6 metri: Miklos plonja inutil, balonul sărea peste el… 0-1 la pauză.

La reluare, gazdele nu s-au împăcat cu acest scor și au atacat mai mult, fiind răsplătite în minutul 67. Când, în urma unei centrări în careu, expediată de Rus din lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, Telescu a fost faultat de treiarul Abel Popa iar arbitrul nu a ezitat, acordând lovitură de la 11 metri. Drăghici pe jos şi 1-1.

Patru minute mai târziu Miklos se remarca prin a respinge de sub transversală în corner bomba expediată de Moisă din lovitură liberă de la 18 metri. Iar din minutul 77 oaspeţii aveau să rămână în 10 jucători, Polgar văzând cartonaşul roşu după ce i-a aplicat un cot în faţă lui Jichici, care a necesitat îngrijiri medicale. 

Se acordau 4 minute de prelungiri iar în cel de-al doilea, la un corner executat înalt în careu de Prună, mingea s-a plimbat în faţa porţii şi Bercu a pus latul din 3 metri: gol. Stupoare pe banca gazdelor… 1-2.

După un minut, alb-verzii lui Bălu au scuturat din nou plasa, prin Enciu, dar golul a fost anulat de arbitru pentru un presupus fault la portar. Era vorba despre un coechipier, presat de autorul golului…

Se mai jucau încă două minute dar liderul era detronat acasă de Şoimii, neînvinsă și care smulgea o preţioasă victorie, savurată de alb-roșii cu mare, mare efervescență. O săptămână perfectă, cu intrarea fără a transpira în turul 4 al Cupei României și cățărarea în fotoliul primei clasate. La ”verzi”, o eliminare pe teren din competiția K.O. și cedarea șefiei. Revirimentul, la Pecica?

Rezultatele etapei a V-a și programul viitor în C8, pe coloana clasamentelor.

*

CSC Dumbrăviţa: Miklos – Soare (min. 58, Rus), Telescu, David, Podină (min. 85, Udrea) – Ștefan (min. 67, Coroiu), Zurbagiu (min. 46, Jichici), Făgărăşanu, Morariu – Mura (min. 67, Enciu), Drăghici.

Pe bancă: Smaranda – Răzv. Andrei, Udrea, Ferțu, Pițuc.

Antrenor: Sorin Bălu.

CS Șoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon – Prună, M. Popa, Polgar, Vlad (min. 73, Gherasim) – Trip (min. 80, Codoban), Moise (min. 90+2, Andrei Gavrilă).

Antrenor : Marius Ciubăncan.

Pe bancă: Buta – Dolga, Ionuţ Gavrilă, Stoin, David Pop, Hațegan.

Au arbitrat: Narcis Bodocan – Daniel Dragoş Popa (ambii din Cluj) şi Ludovic Zifceac (Bihor). Observator de arbitri: Ion Duma (Sibiu), delegat de joc Sergiu Găman (Târgu Jiu).

+

La cald…

Sorin Bălu (antrenor CSC Dumbrăvița): ”Da, este o înfrângere, dar spun eu că cel mai echitabil rezultat era egalitatea. Nu ai cum să iei gol la o fază fixă, precedată de un fault în atac, în condiţiile în care noi ne apăram cu toată echipa; nu ai cum… Nu, inexplicabil, incredibil, însă să recunoaştem că Lipova este o echipă bună, s-a văzut şi faptul că au fost mai odihniţi decât noi, ei nu au jucat, noi am jucat şi sâmbătă şi marţi, ei au jucat doar vineri. Din păcate asta este, mergem mai departe, ne pregătim în continuare şi încercăm să recuperăm punctele cât mai rapid. Spun eu că am avut momente şi momente, momente în care cei de la Lipova au avut posesia şi ne-au pasat, am avut şi noi momente, ne amintim la zero la zero, noi am avut ocazii mari de a marca, din păcate nu le-am fructificat. Dar repet, am întâlnit o echipă bună şi pe faptul că, din punctul meu de vedere, fizic echipa noastră nu este ca şi cei de la Lipova pentru meciul de astăzi. Încercăm să avem reacţie şi să ne recuperăm punctele. Numai echipele puternice şi mental şi fizic pot să marcheze în ultimul minut. La ultima fază nu aş vrea să mă pronunţ, dar din ce am văzut eu de pe bancă, acum aş putea fi şi eu subiectiv, portarul lor s-a lovit de fundaşul lor, nicidecum de al nostru. Dacă este aşa, este clar viciere de rezultat, viciere clară de rezultat, dar prin faptul că ei golul doi l-au marcat precedat de un fault în atac la noi. Dar asta este, nu este VAR…”

Marius Ciubăncan (antrenor Şoimii): ”Da, mă bucură foarte mult rezultatul! Sunt un pic nemulţumit de joc, pentru că mi-aş fi dorit şi îmi doresc foarte mult ca jucătorii să joace cum am jucat în ultimele 15 minute din prima repriză. Am făcut un joc de sacrificiu, am riscat destul de mult, că am rămas în 10 oameni, dar ce mă bucur, că încă odată mi se demonstrează în fotbal că dacă esti optimist şi lupţi până la capăt şi încerci să dai gol, fotbalul te răsplăteşte şi mă bucur că ne-a reuşit astăzi. Suntem pe primul loc, repet, eu vă spun la modul cel mai serios, eu îmi doresc foarte mult ca echipa mea să joace cum a jucat ultimele 15 minute din prima repriză. Din fericire am transferat pe ultima sută de metri doi jucători, pe Pop David, care ne poate ajuta, şi Gavrilă Andrei. Avem un lot numeros, important e să fim cât mai valoroşi!”

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Rocadă la vârf. Liderul timișean egalează din penalty, învins însă în premieră și detronat în prelungiri de urmăritorii arădeni în inferioritate numerică: CSC Dumbraviţa – Şoimii Lipova 1-2 (0-1). Declarații Bălu, Ciubăncan, FOTO 20+

  1. Adi spune:

    La ce sti scris voi aici zici ca Dumbravita a dominat clar jocul dar au avut ghinion. Apropo nu am vazut sa scrie ninic de 11m neacordat la faultul asupra lui Moise din min 89 (avem filmarea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: