România – Germania 0-1 şi „tricolorii” rămân just acasă

Nu deseori ai ocazia să te califici în semifinalele unui turneu final european doar cu două remize, dar aceasta era oportunitatea României în grupa B a Campionatului European sub 17 ani, ce astăzi a pus punct fazei grupelor. O remiză cu goluri multe în jocul cu nemţii, coroborată cu un posibil eşec al Cehiei în faţa liderului virtual calificat şi fără gol primit Olanda, ar fi catapultat „tricolorii” conduşi de Adrian Văsâi nu doar pe locul 3, calificant la Mondial, ci chiar într-o semifinală cu Danemarca, învingătoare a grupei A.

Însă meteahna de a ataca la foc stins, ce a generat un unic gol în primele 160 de minute de fotbal pe tărâm sârbesc, reuşit de Himcinschi, care deschidea după pauză scorul în primul joc cu cehii, avea să dea bătăi de cap României U17 şi în dificilul duel cu Germania lui Steffen Freund, pe Fortress Stadium din Smederevo. România a fost eliminată cu un eşec la limită, 0-1, ca şi vineri, atât din lupta pentru medalii cât şi de la Mondialul de luna viitoare, o palmă nemeritată pentru o tânără generaţie promiţătoare dar un nou pumn binemeritat, ce nu-i face însă să le pese, pentru federali şi clica de incompetenţi aciuiţi la cârma fotbalului românesc. Tactica fricoasă, aproape non-combatul din jocul cu Olanda, conform cu strategia de joc, îşi merită un asemenea rezultat, păcat fiind de munca unui talentat şi priceput antrenor de juniori ca profesorul Petcu, la LPS Banatul, care a făcut fotbalişti din cei cinci convocaţi, în anii de trudă în care i-a pregătit, doar pentru ca Filip şi colegii săi să încerce să fie de-fotbalizaţi de strategii ieftine şi depăşite.

Iar Samed  Yesil, cel care reuşise o egalare in extremis contra Cehiei, vineri, a marcat cu capul din cornerul lui Aydin, imediat după reluare, în minutul 42, pentru al şaptelea meci la rând: 0-1! După ce Steliano Filip, unicul convocat de la LPS Banatul Timişoara titularizat luni, l-a întrebuinţat pe Vlachodimos cu un şut pe jos înaintea pauzei, rămânea de văzut cum ar fi putut selecţionerul Văsâi reajusta o defetistă tactică de joc ce a fost îndelung contestată contra Olandei şi care lăsa să se întrevadă această ieşire pe uşa din dos. Ei bine, forţaţi să egaleze, remiză în cazul căreia s-ar fi calificat la Mondial, „tricolorii” au alergat în van după gol, rămânând la zestre cu o unică reuşită, în meciul de debut cu cehii.

Buia, în minutul 47, în lotul lui Petresc, şi Roman, în sfârşit solicitat, în minutul 56, în locul lui Bumba, au fost alţi doi componenţi ai LPS Banatul care au evoluat astăzi, spre final fiind înlocuit şi Roşu, cu Păiuş. Roman, un foarte talentat şi apreciat mijlocaş al juniorilor bănăţeni, a fost cu consecvenţă omis dintre titulari de selecţionerii României U17, atât în turneul de elită cât şi în cel final.

România a început în alcătuirea 1. Brănescu (cpt) – 2. Mişu, 3. Schuller, 4. Mitache, 5. Puţanu, 7. Filip, 8. Ţîru, 9. Himcinschi, 10. Bumba, 17. Petresc, 18. Roşu, şi pe post de rezerve cu 12. Şerban (portar), 6. Vaştag, 11. Buia, 13. Neag, 14. Birău, 15. Păiuş şi 16. Roman.

Germania, cu nu mai puţin de şase componenţi cu nume de rezonanţă non-teutonică, a început în alcătuirea 1. Vlachodimos – 2. Weiser, 3. Rocker, 4. Gunter, 5. Perrey, 6. Yalcin, 8. Can (cpt), 9. Yesil, 10. Aycicek, 16. Mende, 18. Schnellhardt.

În celălalt joc, Olanda – Cehia 0-0 şi astfel Olanda şi Germania, în această ordine, s-au calificat în semifinale, nemţii urmând să întâlnească Danemarca, joi, la Novi Sad: 1. Olanda 7p (3-0), 2. Germania 4p (2-3), 3. Cehia 3p (2-2), 4. România 1p (1-3).

În grupa A, Anglia – Serbia şi Danemarca – Franţa încep la ora României 18.15.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: