România, primă victorie în Liga Națiunilor: 1-2 (0-1) în Lituania

România a învins joi seară la Vilnius, la finele primei jumătăți a parcursului în Grupa 4 din Seria C valorică a Ligii Națiunilor, 1-2 (0-1) în etapa a III-a în Lituania, obținând astfel primul succes în noua competiție oficială lansată de UEFA și rămânând în cărți pentru câștigarea locului 1 în patrulater, ceea ce ar echivala cu promovarea în Grupa B valorică dar și cu continuarea cursei de calificare pe această rută paralelă la turneul final al Campionatului European din 2020.

Întâiul triumf în întrecere a fost smuls în cel de-al patrulea minut de prelungiri de Alexandru Maxim, care a ochit plasa laterală la colțul lung după ce a driblat pe interior în stânga careului un lituanian, în urma unei pase primite de la Keseru, care intra în joc tot spre final, cu 7 minute înaintea introducerii mijlocașului de la Mainz: 1-2. Replica oaspeților a fost imediată, după ce gazdele înscriau primul lor gol în această competiție chiar în minutul 90, egalând prin șeptarul mijlocaș dreapta Arturas Zulpa grație unui șut pe jos din careu, la colțul lung, bine servit dintr-una din ”D”-ul careului mare, pe fondul lipsei marcajului.

După remize acum o lună, 0-0 la Ploiești pe 7 septembrie cu Muntenegru și 2-2 în Serbia peste alte 3 zile, ”tricolorii” au înscris încă din primul sfert de oră al ieșirii în țara la Marea Baltică, Alexandru Chipciu reluând cu stângul din cădere dintr-o poziție ideală în centrul careului gazdelor, 0-1 în minutul 13, când Stanciu îl lansa de pe stânga pe Ţucudean, pătruns în careu până spre linia de fund, urmărit de portar, de unde s-a întors și a centrat înapoi la prima bară, din duelul lui Mitriţă cu fundașii adverși balonul deviind în calea mijlocașului Spartei Praga. Chipiciu avea să primească și cartonașul galben în minutul 45, pentru o tragere de tricou din spate, în jumătatea de teren a României, urmând astfel a pierde datorită suspendării partida de peste 3 zile cu sârbii.

Cosmin Contra a început deplasarea cu 4 jucători din campionatul intern, câte doi de la clujeni respectiv craioveni, în 11-le Tătăruşanu – Manea, Săpunaru, Tamaş, Bancu – Anton, Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriţă – Ţucudean.

Lituania, care nu înscria în întâlnirile din septembrie, 0-1 acasă cu Serbia și 2-0 pentru Muntenegru la Podgorica, a șutat la 0-0 în bara din stânga lui Tătărușanu, în minutul 10, prin Cernych, găsit cu o centrare pe jos de pe dreapta, la prima bară, de Slavickas.

După mijlocul reprizei secunde, Țucudean i-a lăsat locul lui Keseru în minutul 71, Mitriță lui Maxim în minutul 78 iar Dorin Rotariu a intrat în minutul 87 în locul lui Stanciu, pe bancă mai rămânând Pantilimon, Niță – Benzar, Toșca, Băluță, Stoian, Tănase și Drăguș.

Selecționata condusă de Cosmin Contra va juca și duminică 14 octombrie de la ora 16, pe Arena Națională, cu Serbia, rundă a IV-a în care Muntenegru va evolua în Lituania. Ulterior, ultimele două runde ale Grupei 4 se vor desfășura pe 17 și 20 noiembrie, după programul România – Lituania la Ploiești și Serbia – Muntenegru, respectiv Muntenegru – România la Podgorica și Serbia – Lituania.

Sârbii au deschis scorul la rândul lor în prima jumătate a reprizei I în deplasare la Podgorica, Aleksandar Mitrović transformând în minutul 18 în dreapta lui Petković o lovitură de la 11 metri acordată pentru faultul comis în careu de doiarul Stojković împotriva fundașului stânga al vizitatorilor, Rodić, în ceea ce a fost întâia partidă directă dintre cele două țări după obținerea independenței de către Muntenegru, aliniate împreună pe plan internațional în perioada 2003-2006 sub denumirea Serbia și Muntenegru. Același vârf Mitrović a asigurat punctele pentru vizitatorii sârbi în minutul 81: 0-2 (0-1).

Serbia a câștigat în deplasare cu Dmitrović – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić – Maksimović, Lukić (72, Jovicić) – Gaćinović (79, Milinković-Savić), Tadić – cpt., Živković – Mitrović (90+3, Radonjić).

Clasamentul Grupei 4 la mijlocul parcursului: 1. Serbia 3 2 1 0 5-2 7 puncte; 2. România 3 1 2 0 4-3 5p; 3. Muntenegru 3 1 1 1 2-2 4p; 4. Lituania 3 0 0 3 1-5 0.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: