România – Serbia 0-0 la startul returului în Liga Națiunilor. Tamaș eliminat, Tadić risipitor de la 11 metri

Dacă reprezentativa de tineret a României s-a abonat în ultimele două luni la victorioase 2-0 acasă, cu Bosnia și Herțegovina respectiv Țara Galilor, prin care și-a croit drum spre turneul final UEFA Euro U21, în schimb cea de seniori s-a abonat în același timp la remize albe în primele tot atâtea reprezentații pe teren propriu din noua competiție a Ligii Națiunilor, astăzi încheind la egalitate 0-0 pe Arena Națională și cu liderul grupei patrulater, Serbia, după ce în septembrie se încheia fără goluri și la Ploiești, cu Muntenegru.

Selecționata condusă de Cosmin Contra s-a înscris așadar odată cu startul UEFA Nations League în tiparele remizelor albe acasă cu principalele contracandidate din grupă, Muntenegru și Serbia, respectiv ale deplasărilor cu câte două goluri marcate, 2-2 la Beograd luna trecută și 2-1 în victoria de la mijlocul acestei săptămâni, în Lituania.

Însă dacă în Serbia românii au avut o prestație superioară de la un meci la altul, în creștere după remiza acasă cu muntenegrenii, de astă dată ”tricolorii” au pășit înapoi după succesul din Lituania și s-au văzut dominați și periclitați încă din prima repriză de elevii lui Mladen Krstajić, care au controlat jocul, rareori făcându-și gazdele simțită prezența în careul naționalei din țara vecină. Iar cu atât mai mult în partea a doua, în care Săpunaru și compania au fost copios dominați în inferioritate numerică, după ce, foarte puțin înaintea pauzei, Gabriel Tamaș și-a arătat limitările și a dovedit că tinde să devină depășit de situație la nivelul confruntărilor inter-țări, gafând din nou printr-un atac periculos în propriul careu asupra lui Gaćinović, imprudență care a costat România o lovitură de la 11 metri, ratată de căpitanul vizitatorilor, decarul Tadić, care a șutat cu stângul peste transversală, dar mai ales pierderea unui component. Tamaș, cartonaș roșu și eliminare, Drăguș cedându-i locul lui Nedelcearu pentru reîntregirea liniei defensive, și o întreagă repriză secundă jucată de ”tricolori” în 10 sportivi.

România a scăpat totuși cu fața curată și a smuls un punct care îi menține invincibilitatea în Grupa 4, cu două etape rămase de jucat, clasamentul după meciurile de astăzi fiind următorul:

1. Serbia 4 2 2 0 5-2 8 puncte; 2. Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7p; 3. România 4 1 3 0 4-3 6p; 4. Lituania 0p.

Muntenegru a învins în această seară cu 1-4 (0-3) în Lituania, după ce Stefan Mugoša a deschis scorul în minutul 10 iar Kopitović l-a majorat în minutul 35 în urma unui corner, tot Mugoša transformând și o lovitură de la 11 metri în primul minut de prelungiri al reprizei I. Darko Zorić, intrat de pe bancă, a înscris pentru învingători în minutul 86, după care, precum joi, lituanienii au marcat din nou pe final de meci.

Se mai joacă în Grupa 4 pe 17 noiembrie România – Lituania, de la ora 21:45, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, și Serbia – Muntenegru în aceeași zi de la ora 16, iar în 20 noiembrie Muntenegru – România și Serbia – Lituania, ambele de la ora 21:45.

România: 12. Tătărușanu – 6. Manea, 4. Tamaș, 22. Săpunaru – cpt., 3. Toșca – 5. Băluță, 18. Marin – 10. Maxim (minutul 71; 9. Rotariu), 23. Stanciu, 21. Drăguș (45+3; 14. Nedelcearu) – 19. Țucudean (80; 13. Keșeru).

Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Niță – 2. Benzar, 8. Stoian, 11. Bancu, 17. Tănase, 20. Mitriță

Serbia: 12. Rajković – 2. Rukavina, 4. Milenković, 13. Veljković, 3. Rodić (minutul 77; 21. Miletić) – 19. Lukić, 6. Maksimović – 14. Gaćinović (63; 20. Milinković-Savić), 10. Tadić – cpt., 18. Radonjić – 9. Mitrović.

Rezerve: 1. Dmitrović, 23. Jovanović – 5. Spajić, 7. Živković, 8. Prijović, 15. Vuković, 16. Jovičić, 17. Kostić.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: