România, țara tuturor posibilităților

Competiţia fotbalistică internă nu se putea încheia civilizat, aşa cum se întâmplă în majoritatea ţărilor europene. Se prefigurează de pe acum controverse interminabile care vor măcina fotbalul nostru. Totul pleacă de la lipsa de fermitate a Federaţiei şi a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Ultimele două ediţii s-au disputat după un campionat regulat, urmat de o competiţie play-off şi una play-out. Prima stabilea campioana ţării, iar a doua echipele retrogradate. Problema e că nu s-au stipulat reguli clare care să precizeze modul de departajare al echipelor aflate la egalitate de puncte la sfârşitul întrecerii.

FCSB, scăpând titlul din mână în favoarea echipei Viitorul Ovidiu sau Constanţa, invocă faptul că ar trebui să se ia în considerare toate întâlnirile directe din acest sezon dintre cele două echipe. Gruparea bucureşteană ameninţă că se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Dar cum acest for are obiceiul de a amâna repetat luarea unei decizii, am putea asista la situaţia în care nu vom fi în stare să anunţăm la UEFA echipa campioană.

Moral şi nu numai, echipa Viitorul se poate considera campioana acestui sezon. Încercările disperate ale trio-ului Becali-Stoica-Reghecampf nu fac decât să erodeze activitatea fotbalistică internă.

Nici de această dată ACS Poli nu a reuşit o victorie pe teren propriu. După o partidă modestă, cu multe greşeli, timişorenii au obţinut un rezultat de egalitate cu CSMS Iaşi. Conducerea tehnică invocă mereu scuza că programul echipei este foarte încărcat, o scuză deja demonetizată. De ce reprezentantul clubului ACS Poli a fost de acord cu aprobarea calendarului competiţional şi nu şi-a exercitat dreptul de veto la şedinţa FRF când s-a discutat despre acesta?

În liga a doua, lupta pentru locul secund se dă între UTA Bătrâna Doamnă şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Arădenii au obţinut o victorie categorică la un scor concludent la Clinceni. Cinci din cele şase goluri s-au marcat în ultimul sfert de oră al partidei prin hattrick-ul lui Adrian Petre şi prin golurile tinerilor Burlă şi Stahl. Partida ASU Politehnica – UTA BD, din etapa următoare, se anunţă de pe acum una foarte disputată, cu multiple conotaţii.

Ripensia Timişoara se menţine pe poziţia de lider în liga a treia, când au mai rămas doar două etape de disputat. Dar şi în această serie au apărut probleme, ce-i drept, mai de demult.

Clubul Naţional Sebiş a depus o contestaţie la FRF cu privire la dreptul de muncă al jucătorului Keita, de la Performanţa Ighiu, sportiv folosit în partida cu Sebişul. Memoriul a fost depus în toamnă, dar nici acum FRF nu a luat vreo decizie. Probabil ar trebui să recunoască greşeala făcută. Indiferent ce decizie se va lua, este cam târziu să fie anunţată acum, cu două etape înaintea încheierii campionatului.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: