România U17 învinge Lituania cu 4-0 (1-0) și se califică la turul de elită luând fața Serbiei

Reprezentativa sub 17 ani a României, în poartă cu Răzvan Sava, lansat de LPS Banatul, a obținut în această după-amiază prima victorie în seria preliminară de calificare spre faza secundă a întrecerii UEFA Euro U17, la cea de-a treia și ultima apariție în turneul patrulater din Ungaria, succes necesar dar și suficient pentru ca juniorii ”B” selecționați de Daniel Mogoșanu să-și asigure biletele pentru Turul de Elită de anul viitor, premergător turneului final programat în mai 2019 în Irlanda.

Egali duminică și miercuri ai gazdelor maghiare respectiv sârbilor, juniorii ”tricolori” i-au întrecut cel mai clar, scorul turneului, pe lituanienii învinși pe rând de vecinii României, 4-0, la pauză 1-0, Ianis Stoica deschizând scorul încă din minutul 5 iar Louis Munteanu mărind avantajul la mijlocul reprizei a II-a, în minutul 67, după care, în puțin peste un sfert de oră, diferența s-a dublat prin golul lui Alexi Pitu din minutul 76, din lovitură de la 11 metri, și al căpitanului Radu Drăgușin.

Neînvinsă în Ungaria în Grupa 9, România U17 s-a calificat în faza următoare a actualelor preliminarii de pe locul 2, în urma gazdelor, care i-au întrecut astăzi de la aceeași oră pe sârbi, 1-0 (1-0) prin reușita lui Barath din minutul 29.

Clasamentul final al Grupei 9:

1. Ungaria  3   2   1  0   4-0   7 puncte

2. România 3   1   2  0   6-2   5p

3. Serbia    3   1   1  1   4-4   4p

4. Lituania 3   0   0  2   1-9   0.

Tragerea la sorți a grupelor pentru Turul de Elită este programată pe 6 decembrie la Nyon, prezența în urne fiind asigurată din oficiu de Anglia și Germania, dar și de Olanda – deținătoare a trofeului după finala de anul trecut cu Italia, și Suedia, calificate din Grupa 1, plus Ungaria și România. Celelalte 11 grupe din prima fază a preliminariilor se derulează tot luna aceasta, urmând ca ultima rundă dinaintea turneului final să aibă loc în martie 2019. La turneul final găzduit de Irlanda, în perioada 3-19 mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc și cele mai bune 7 ocupante ale pozițiilor secunde în Turul de Elită, cu mențiunea că întrecerea din insulă va reprezenta și un filtru de calificare la turneul final al Campionatului Mondial sub 17 ani din octombrie 2019, peste un an, în Peru.

România U17 s-a impus astăzi cu 4-0 (1-0) în alcătuirea Sava – Grosu, Drăgușin – cpt., Vita, Stefanovici (86, Florică) – Perianu, Grameni (82, Szondi) – Stoica (87, Iana), Bani (58, Corbeanu), Pitu – Munteanu (82, Suciu).

Rezerve neutilizate: Tătaru – Bolenyi, Pascu și Chilili.

În lotul de 20 de juniori ”B”, dintre care 3 portari, patru selecționați sunt legitimați la cluburi de peste hotare, Sava și Drăgușin la Juventus, Vita la Academia Puskas și Corbeanu la Wolves, iar cei mai mulți provin de la FC Viitorul, și anume Grosu, Grameni, Pitu și Munteanu, alte grupări din Liga 1 cu reprezentare în această selecționată fiind FCSB, cu 3 juniori, respectiv Dinamo și FC Voluntari, cu câte unul. De la un club din această parte de țară, doar portarul Raul Opric, de la CFR Simeria, alte formații reprezentate în lotul național fiind AFK Csikszereda și Centrul de Performanță Rapid – cu câte 2 sportivi, respectiv Sportul Chișcani, Juniorul Vaslui și U Craiova 1948 Club Sportiv.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 11

 


Alte articole legate de acest subiect: