România U21, victorie în Portugalia. Seniorii, 0-0 acasă cu Muntenegru

Selecționata de tineret a României a rămas și în continuare neînvinsă în preliminariile Campionatului European sub 21 de ani, în urma celui mai semnificativ rezultat înregistrat în Grupa 8, victorie în Portugalia în dauna omologilor lusitani pregătiți de Rui Jorge, 1-2 (0-0) grație desprinderii izbutite în minutele 51 și 57 de Cicâldău, cu un șut dinafara careului, și Ivan, dar și căpitanului Radu, care a apărat în prelungiri o lovitură de la 11 metri, după ce Nedelcearu era eliminat în minutul 70, Carvalho reducea din handicap în minutul 84 iar și Ivan primea cartonașul roșu în minutul 89. Seniorii României au remizat în schimb acasă, 0-0 cu Muntenegru la startul Ligii Națiunilor.

România U21 a făcut vineri seară în Portugalia un apăsat pas spre calificarea la turneul final al Campionatului European de tineret din 16-30 iunie 2019, depășind gazdele lusitane cu două puncte în clasamentul înaintea ultimelor 3 runde ale Grupei 8, în care ”tricolorii” selecționați de Mirel Rădoi mai au de jucat marți seară la Ovidiu cu liderul Bosnia și Herțegovina, iar pe 13 și 17 octombrie tot acasă cu Țara Galilor și Liechtenstein.

Portughezii mai au în schimb partide în Țara Galilor și Liechtenstein, marți respectiv pe 11 octombrie, plus duelul direct cu Bosnia și Herțegovina, pe teren propriu, pe 16 octombrie. Bosnia și Herțegovina a strâns 18 puncte din 8 partide, golaveraj 22-5, urmată pe podiumul grupei de România (7 4 3 0 11-4 15 puncte) și Portugalia (7 4 1 2 18-9 13 puncte). ”Tineretul” Bosniei și Herțegovina mai are așadar la dispoziție strict doar deplasările la celelalte două ocupante ale podiumului, naționala din spațiul ex-iugoslav dispunând în această seară la Zenica de Elveția cu 3-0.

România U21 a câștigat în componența Radu – cpt. – Boboc, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan (min. 90, Borța) – Nedelcu, Cicâldău – Man (90+7, Ciobanu), Hagi (76, Rus), Coman – Ivan, rezerve rămânând Căbuz, Adrian Petre, Oaidă și Mățan.

De reamintit că la turneul final din Italia și San Marino, pentru care și-au obținut deja biletele în această seară Franța și Spania, campioană în 2011 și 2013, se califică ocupantele locului 1 în cele 9 grupe preliminare plus câștigătoarele celor două întâlniri tur-retur de baraj între cele mai bune 4 formații clasate pe locul 2 în serii pe baza punctajului acumulat împotriva liderului și echipelor de pe pozițiile 3-5. Deținătoare la zi a titlului continental la categoria U21 este Germania, care a preluat în 2017 sceptrul de la suedezi.

Triumf extern la tineret, remiză albă acasă la seniori, România – Muntenegru 0-0 la startul Ligii Națiunilor, la Ploiești, unde ”tricolorii” n-au fructificat superioritatea numerică ivită din minutul 77 prin eliminarea lui Mugosa.

Urmează luni seară la Beograd deplasarea din etapa a II-a, contra Serbiei, care a dispus la Vilnius de Lituania cu 0-1 în aceeași rundă inaugurală a Grupei 4 de pe al treilea palier valoric al UEFA Nations League, și anume Liga C.

România a remizat alb acasă contra muntenegrenilor în alcătuirea Tătărușanu – Benzar, Chiricheș – cpt. (31, Bălașa), Săpunaru, Bancu – Pintilii (73, Anton), Stanciu – Chipciu, Maxim, Mitriță (68, Budescu) – Keșeru, rezerve rămânând Pantilimon, Niță – Toșca, Manea, Rotariu, Stoian, Băluță, Drăguș și Țucudean.

Remize în primele două jocuri din prima grupă valorică, League A, și anume Germania – Franța 0-0 într-o serie triunghiular reunind și Olanda, respectiv Italia – Polonia 1-1 la Bologna, într-o grupă și cu Portugalia.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: