Ropot în repriza I, ploaie de goluri în partea a II-a: Fortuna – Sporting Lugas 4-0. Spre Superliga!

Fortuna Becicherecu Mic se menține pe poziții de promovare în elita Liga 1 din Seria 2 din eșalonul secund de fotbal feminin și înaintea penultimei etape din retur prin a se fi desprins acasă astăzi de la 11 în partea a doua a jocului din runda a 12-a cu bihorencele de la Sporting Lugaş: 4-0 (0-0).

În tur, în Crișana, a fost 2-1 pentru timişence, printr-un gol marcat în finalul meciului, însă astăzi Fortuna a reuşit o victorie la patru goluri diferenţă, dintre care două în minutele de prelungiri, cinci, acordate de arbitrul Alexandru Manea. S-ar putea spune că în prima parte a jocului a plouat torenţial iar în cea de-a doua a plouat cu goluri.

În minutul 58, la scorul de 0-0, abia intrată în teren, jucătoarea Marinela Hazna a suferit o accidentare stupidă, la o alunecare în faţa unui adversare, necesitând îngrijiri medicale dar chiar și transportarea de urgenţă cu salvarea la spital.

Ceva mai apoi, cele patru goluri în contul elevelor lui Florin Pădurean şi Gelu Haidău au fost marcate de Cristina Linul în minutul 66, Monica Tomesc în minutul 76, Mariana Voina în minutul 91 şi Cristina Linul (min. 94).

Fortuna are după unica victorie acasă la zero a rundei bilanțul 12 10 0 2 58-13 și 30 de puncte, pe podium laolaltă cu ”sateliți” fără drept de promovare ai prim-divizionarelor Olimpia Cluj și Vasas Femina Odorhei, iar în continuare, pe 4, cu 24 de puncte, Olimpic Star Cluj. Chiar dacă ar ocupa locul secund la final, după deplasarea la Olimpia 2 și meciul acasă cu Vasas Femina 2, clubul timișean ar urma să câștige dreptul de participare în Superliga. De fapt, bănățencele sunt matematic promovate în liga superioară, întrucât echipele secunde ale grupărilor din primul eșalon nu are drept de promovare.

Becicherecu Mic: Romina Bărbosu – Oana Stoianov, Monica Tomesc, Deiana Vuicin, Eleni Christopoulou, Adriana Ghilea (min. 55, Mariana Vinea), Nicoleta Mândruţ (min. 55, Marinela Hazna; min 60, Andrada Niculescu), Andreea Betea (min. 82, Teodora Tîrtea), Claudia Puca, Cristina Linul, Silvia Usain.

Antrenori: Florin Pădurean şi Gelu Haidău.

Pe bancă: Sorina Muntean, Maria Jurj şi Erika Zaiţi.

Sportin Lugaș: Amalia Pintita – Anca Valcana, Iosefina Schuter, Roxana Iabloncic, Andreea Abrudan, Adriana Rogojină, Alexandra Suciu, Alina Tokoy, Daiana Cută, Debora Dărăban şi Elena Leucă.

Antrenor: Ioan Orosos.

Arbitri: Alexandru Manea – Alin Botaş şi Alexandru Filip.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Feminin: