Roșu, 3-0 UTA BD la Timișoara: ”Facem tot posibilul să obținem promovarea directă! Am stat bine în teren și contează c-am reușit să marcăm din nou multe goluri, tot fără a primi”

După ce punea punct rundei precedente printr-un categoric 6-0 în deplasare la Clinceni, UTA Bătrâna Doamnă a accelerat în tentativa recuperării terenului pierdut față de Sepsi prin a servi o jumătate de porție și la căderea cortinei peste etapa a 35-a în Liga 2, 3-0 (2-0) duminică de la ora 19 pe ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, cu ASU Politehnica.

Laurențiu Roșu, antrenorul principal al alb-roșilor aspiranți la promovarea în Liga 1, a explicat după triumful de pe malurile Begăi că ”am reușit să obținem o victorie foarte importantă, am fost foarte concentrați pentru acest meci, în care ne doream foarte mult să facem o figură cât mai frumoasă în special pentru numeroșii suporteri care ne-au însoțit de la Arad și ne-au susținut aici. Mă bucur foarte mult că am reușit să învingem la 3 goluri diferență, dar și pentru faptul că n-am primit nici un gol, ceea ce este foarte important pentru noi, pe lângă faptul că am produs o bucurie unui număr foarte mare de susținători ai noștri, reușind să acumulăm 3 puncte importante în lupta pentru promovare. Mai avem de jucat două meciuri, care sunt ca două finale, acasă cu Balotești și Chindia Târgoviște, și ne vom lupta până la capăt. Căutăm să obținem maximum de puncte din aceste partide dar vom vedea ce se va întâmpla, deoarece nu mai depinde acum doar de noi, căci Sepsi au avantaj față de noi”.

Roșu a mai remarcat că ”am reușit să înscriem de două ori în prima repriză, mai întâi dintr-o acțiune destul de bună, apoi în urma unui corner. Iar în partea a doua, chiar dacă am suferit în destul de multe momente pentru că Timișoara nu a cedat deloc și a luptat până la capăt, ne-a pus probleme, am reușit totuși să închidem poarta și să nu primim gol, iar pe contraatac l-am marcat și pe cel de-al treilea. Mă bucur foarte mult pentru băieți și pentru suporteri, dar și pentru faptul că rămânem astfel și în continuare în lupta pentru promovarea directă”.

Întrebat în privința eventualității de a întâlni în barajul de promovare o altă grupare din Timișoara, Roșu a remarcat pe bună dreptate că ”nu mă gândesc încă la așa ceva deoarece matematic n-avem nici locul 3 asigurat. Când este 100% asigurat, atunci putem vorbi și să ne gândim la echipele din play-out care luptă pentru salvarea de la retrogradare, și din câte se observă sunt 3 implicate în lupta pentru evitarea căderii în Liga 2, e ACS Poli Timișoara, Concordia și Pandurii. Dacă va fi cazul, ne vom pregăti cât se poate de bine și vom da totul pentru a reuși promovarea. De când am venit la Arad am avut acest obiectiv, pentru care luptăm până la final, încercând să obținem promovarea, și facem tot posibilul să o obținem direct. Ar fi mult mai bine una directă, ar fi mult mai frumoasă, astfel încât să evităm un duel cu o echipă de primă ligă”.

Tehnicianul fruntașei de pe malurile Mureșului a remarcat și că ”astăzi a fost și o atmosferă foarte frumoasă creată de cele două galerii și mă bucură că am reușit să aplicăm un joc plăcut, iar chiar dacă iarba a fost destul de mare și terenul foarte tare, am reușit să legam multe pase și să ne creăm ocazii de gol”.

Laurențiu Roșu a salutat replica oferită de nou-promovații alb-violeți dar a și spicuit aspectele determinante în obținerea celui de-al doilea triumf consecutiv arădean în condiții de deplasare, într-o radicală schimbare de situație în bine după ieșirea eșuată la Dunăre, 1-0 pentru cei din Călărași: ”A existat o determinare maximă la timișoreni, s-a văzut asta prin faptul că nu au cedat până în ultimul minut, și chiar au avut ocazii foarte bune de a înscrie, dar mă bucur mult că nu am primit nici un gol. Am reușit acest lucru după ce nici în deplasarea trecută, la Clinceni, nu am primit nici un gol, și e foarte bine că reușit să marcăm multe goluri dar și să nu primim! Dar Timișoara trebuie felicitată căci s-a dăruit, a încercat să joace cât mai bine. Însă noi am stat bine în teren, l-am blocat foarte bine pe Blănaru, pericolul lor numărul 1, și este cel mai important că am izbutit astăzi să câștigăm, într-un duel mult mai important pentru noi, fiind în deplasare, știind cum este cu terenul, ținând cont de toată atmosfera derby-ului…”

Ex-internaționalul român cu 38 de selecții și 5 goluri pentru ”tricolori”, care în anii 90 a jucat sezoane bune la steliști iar în deceniul trecut chiar și mai multe ediții de campionat la 3 cluburi spaniole, a mai relevat după victorie și că ”Jorza a acuzat crampe musculare, el este un jucător tânăr, n-a mai jucat de mult timp, și s-a acumulat, în plus și căldura apărută în ultimul timp, toate acestea au contribuit la crampele acuzate. Curtuiuș a avut ceva probleme la glezna dreaptă încă din repriza I dar sper ca toți să se recupereze, ceea ce este foarte important pentru noi, astfel încât să-i avem pe toții apți pentru ultimele meciuri. Sperăm să-i recuperăm dar din câte am înțeles acum pentru Strătilă a fost încă un galben prin care a devenit suspendat, a acumulat cartonașe galbene”.

În fine, ”Piccioni a apărut mai puțin din cauza accidentării dar muncește foarte mult la antrenamente și este un jucător care a demonstrat că are valoare și ne poate ajuta, așa încât sper să poată marca și la următorul meci dacă o să evolueze și să ne ajute în efortul nostru de promovare. În concluzie, a fost un derby foarte frumos!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: