S-au prezentat oaspeții în deplasările Ligii 2?

De la cea mai favorabilă rundă echipelor vizitatoare în actuala ediție a eșalonului secund, la cel mai categoric start de etapă sub dominația formațiilor gazdă, pendulare în primele două weekend-uri din noiembrie. Aseară s-au consemnat două victorii la zero ale cluburilor organizatoare, cea mai strânsă, Petrolul – Ripensia 1-0, derulându-se la Ploiești, iar astăzi s-au adăugat neabătut alte succese fără replică ale amfitrionilor.

Un scor și mai detașat decât cel înregistrat ieri în județul Argeș în partida CS Mioveni – Dacia Unirea Brăila 4-0, s-a conturat pe aceleași meleaguri și astăzi de la 11, dar în Trivale, la Pitești: FC Argeș – ACS Poli 5-0 (4-0). Și în acest caz gazdele din plutonul fruntaș au aplicat o lecție oaspeților cu numai 5 puncte în cont, timișorenii și brăilenii rămânând astfel tot mai mult de căruță în coada ierarhiei Ligii 2.

Rareș Enceanu, care l-a înlocuit în unsprezecele de start pe căpitanul Andrei Panait, accidentat la încălzirea dinaintea jocului, a deschis scorul în minutul 3, fiind completat de Barbu cu capul în urma unui corner în minutul 31, după care, până la pauză, aceiași Enceanu și Barbu au înscris în aceeași ordine în minutele 35 și 44, cu un șut din afara careului respectiv tot cu capul. Iar Buhăescu a stabilit scorul final după mijlocul reprizei a doua, în minutul 71, în urma altui corner: 5-0.

ACS Poli a cedat în alcătuirea Smaranda – Foca, Filip, Bocşan, Belu – Keita (90, Buga), Pop, Românu (82, Dobrincu), Golda – Stere (77, Iseini), Drăghici – cpt., rezerve fiind Contra – Toboşaru și Daminescu.

În partidele de la ora 11 s-au consemnat și 3 rezultate de 3-0, la București, Petroșani și Sânmartin.

Pe ”Juventus”, ex-prim-divizionara s-a desprins după pauză de nou-promovata pierzătoare săptămâna trecută cu același scor dar la ”masa verde”… Daco-Getica București – ASSCS Farul Constanța 3-0 (0-0): Voicu 48 și 74, Bustea 90 – lovitură de la 11 metri. Mîrzea, mijlocaș al gazdelor, a fost eliminat din joc la scorul de 1-0, la mijlocul reprizei a II-a, în minutul 68, pentru acumularea de cartonașe galbene.

În Valea Jiului, nou-promovata s-a detașat nițel mai vremelnic de ilfovenii din zona retrogradării… Energeticianul – CS Balotești 3-0 (1-0): Ioniță 45, Cioiu 63, Enache 70. Dedu, fundaș al oaspeților, a fost eliminat în minutul 89 pentru acumularea de cartonașe galbene.

În Bihor, gazdele s-au distanțat în ultima nici jumătate de oră… CS Luceafărul Oradea – Metaloglobus 3-0 (0-0): Paraschiv 64, Dulca 73, Opriș 89.

Și un deznodământ identic celui de pe ”Ilie Oană”, triumfătoare fiind o altă nou-promovată… Aerostar Bacău – UTA 1-0 (1-0): Căinari 44 – lovitură de la 11 metri. Ciprian Rus, căpitan al arădenilor, a fost eliminat în minutul 89 pentru acumularea de cartonașe galbene.

În total, în primele 7 întâlniri ale etapei, tot atâtea succese ale gazdelor, cu 20 de goluri marcate și nici unul primit, doar două fiind până acum rundele în care oaspeții n-au învins, a patra, cu bilanțul 8 2 0 24-8, respectiv a opta, cu bilanțul 9 1 0 24-9. La polul opus, trei au fost etapele dominate ca rezultate de grupările în deplasare, a șasea (3 2 5 16-20), a noua (3 3 4 12-8) dar și cea trecută: 3 1 6 13-20.

Prima reușită a vizitatorilor în această etapă a XVI-a a survenit în jocul cu începere astăzi de la ora 12:30 și aflat în plină desfășurare la Târgoviște, Chindia – CS Pandurii Lignitul, având scorul de 2-1 la pauză. Vodă a egalat pentru gorjeni în minutul 40, după ce Mihai deschidea scorul în favoarea fruntașei dâmbovițene în minutul 30, Cherchez readucându-i în avantaj pe elevii lui Viorel Moldovan în cel de-al doilea minut de prelungiri al reprizei I, din lovitură de la 11 metri. Iar 2-1 s-a și încheiat lângă Turnul Chindiei, Cherchez și compania păstrând șefia clasamentului.

Runda va continua duminică de la ora 11:30 cu AS FC Universitatea Cluj – Academica Clinceni, înaintea căreia gazdele au anunțat învestirea lui Bogdan Lobonț ca nou antrenor principal cu începere din 1 ianuarie, și se va încheia luni de la ora 18 cu partida ASU Politehnica – CS Sportul Snagov, pe ”Dan Păltinișanu”.

Clasamentul actualizat și programul antepenultimei etape a turului, a XVII-a, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: