„Să nu mai ratăm atât, când avem ocazii!” ACS Poli, vineri de la 17,30, acasă cu Bihorul lui Pelici

Dacă la precedenta vizită a Bihorului, în 5 iunie 2013, coincizând cu ultima etapă de campionat a ligii secunde în urmă cu două sezoane, ACS Poli nici nu mai avea nevoie de golul egalizator marcat cu capul de fundaşul Şeroni în urma cornerului lui Trandu din ultimele 10 minute, artificiile fiind deja pregătite pentru lansarea lor spre bolta Ligii 1, în schimb vineri după-amiază, cu ocazia rundei a VII-a din B2, alb-negrii sunt într-o febrilă căutare a reuşitelor prin care să depăşească modesta medie de un gol înscris pe meci.

Învingători la limită în primele două partide pe „Dan Păltinişanu” din B2, dar şi depăşiţi destul de clar la zero în derby-ul bănăţean din Caraş, de CS Metalul Reşiţa, elevii lui Dan Alexa vor avea în faţă nişte roş-albaştri care încă n-au pierdut în deplasare, remizând la Pâncota şi alb la Râmnicu Vâlcea, unde timişorenii pierdeau, şi n-au cedat etapa trecută nici liderului din Valea Domanului, dar chiar şi aşa abia au urcat de pe ultima poziţie a clasamentului, relevând cu atât mai mult cât de bizară este cu adevărat această întrecere în 11 echipe din B2.

Dacă este să revină pe podium, pe care-l domina doar după prima etapă, fostul închizător Dan Alexa va fi nevoit să descuie lacătul defensiv al unui alt „violet”, dar dintr-o generaţie mai veche, ex-fundaşul Alexandru Pelici, care încearcă a-şi găsi albia, a închega o continuitate şi stabilitate pe banca tehnică a orădenilor, după un periplu forţat în acest deceniu de împrejurări pe la mai multe grupări din B2 sau Liga 1. Nu doar FC Bihor a mai trecut în 2013 pe „Dan Păltinişanu”, ci şă Săndel Pelici, atunci la cârma celor de pe malul Oltului, ACS Poli depăşind-o cu 4-0 pe CSM Râmnicu Vâlcea, în 3 mai.

Multă apă s-a scurs pe Bega de la ora acelui 1-1 din urmă cu peste 16 luni, când Velcea promova în formula Coca – Nohai, Bocşan, Şeroni, Marovic – Dobricean (58, Trandu), Petre, Poparadu, Bălace (46, Nanu) – Enciu (58, Boştină), Szekely, pe bancă rămânând Gherasim – Miculescu, Boştină şi Artean, iar datele sunt cu totul altele, aşa încât ACS Poli speră a obţine în dauna orădenilor victoriile pe care le smulgeau în 2012 pe „Iuliu Bodola”, în campionat şi în Cupa României, ambele în 2012.

După cum a relevat însă ieri şi Dan Alexa, misiunea timişorenilor nu va fi tocmai uşoară, multe depinzând de fructificarea ocaziilor create pentru ca progresia de la un gol la două înscrise pe teren propriu să continue şi vineri de la ora 17,30: ”Ne aflăm în faţa unui meci important pentru noi, la fel cum sunt toate de fapt. Suntem după două săptămâni de pauză, vom întâlni acum o formație care a scos două egaluri în ultimele două runde, contra unor echipe care și-au anunțat candidatura la promovare, mă refer aicila Vâlcea şi Reşa. Şi când a pierdut în acest sezon, a pierdut greu. Se apără bine, e foarte bine organizată și pregătită fizic. Sigur vor veni motivați orădeni, dar în astfel de jocuri cheia e la noi. Este important să abordăm meciul bine, să impunem ritmul și să nu ratăm când avem ocazii. Bihorul este o echipă care pune probleme dacă nu îți impui ritmul. FC Bihor este o echipă bine organizată, cu un antrenor, Alexandru Pelici, pe care îl respect, am și jucat cu el în echipă când eram tânăr. E un băiat de mare caracter. Bihorul este bine organizată, închide bine culoarele și este foarte motivată. Dar noi trebuie să câștigăm, trebuie să punem presiune pe ei, să jucăm și să nu mai ratăm atât când avem ocazii! Pe Rody Duarte, vom vedea dacă îl putem utiliza, dacă îi vine cartea verde sau e apt 100%. Ovidiu Petre încă nu este apt, dar a început antrenamentele cu echipa. Face doar prima parte a sesiunilor de pregătire, nu este valid 100%. Vine după o accidentare gravă, ne bucură revenirea lui, dar pentru meciul cu Bihor nu contăm pe el. Îl avem suspendat pe Cânu, o pierdere importantă pentru noi. Dar cine îi va lua locul, am încredere că va evolua cu succes”.

Alexa a încheiat prin a spune că ”avem calitate dar suferim la omogenitate. Sper să se fi schimbat și din atitudine, la Reşiţa în unele momente atitudinea a lipsit. De pildă, cu Caransebeș ne-am apropiat de ce am dorit eu. Vreau să fim mai pragmatici în momentele importante, avem nevoie de rezultate bune!”

Souleymane Keita, care a început în etapele a IV-a şi a V-a contra cluburilor din Caraş-Severin, a spus la rândul său că ”noi avem mereu jocuri importante, cum a spus şi Mister. Nu numai cel de vineri seara e important, ci toate din acest sezon, deoarece e vorba de promovare. Suntem pregătiţi pentru jocul de vineri. Și eu, m-am pregătit tot timpul profesionist și când nu am prins echipa. Mi-am văzut de treabă, m-am antrenat corespunzător, ştiam că va veni şi rândul meu. Am vorbit cu Mister şi mi-a zis că îmi va veni rândul să joc. Am demonstrat şi când am intrat că pot să ajut echipa.” 

Preţurile tichetelor puse în vânzare începând de miercuri sunt de 5 lei la tribuna II, 7 lei la tribuna I, 10 lei la tribuna 0, la peluze accesul fiind gratuit iar acolo fiind prevăzută şi intrarea liberă pentru copiii sub 14 ani. Biletele pot fi procurate de la biroul ticketing amplasat la stadion, în zona vestiarelor, din spatele tribunei a II-a, iar în ziua meciului ele vor putea fi cumpărate de la chioşcurile special amenajate în zona tribunei I, respectiv în spatele peluzei nord.

ACS Poli a avut parte de puţini spectatori la primele sale două apariţii oficiale acasă după retrogradarea din Liga 1, şi poate spera doar la mai bine, dar neinspirata opţiune grafică de prezentare a duelului de vineri cu FC Bihor, afiş publicat pe portalul oficial al clubului şi înfăţişând un component mascat al echipei, „Zorro” Poparadu, pe un fond preponderent auster, alb-negru, ar putea pune şi mai mult pe fugă bruma de amatori de fotbal, căci nimănui nu i-ar surâde o raită pe la azil. Autorul bannerului trebuie că melancolic cocheta cu depresia la ora creaţiei, ori tocmai de inspiraţie are nevoie tabăra timişoreană după nişte prestaţii mai mult decât îndoielnice.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: