Sabia lui Damocles: UTA – Sportul Snagov 3-1 (1-1)

Sub aceste auspicii a început la ora 13 partida de la Arad. Atât antrenorii, cât și jucătorii gazdelor erau vizați cu destituirea în caz de nereușită în meciul cu liderul clasamentului, coborât sâmbătă pe locul 2 în urma victoriei la scor a Academicii. Iar UTA a fost prima echipă care să o învingă în noul an 2019 pe CS Sportul Snagov, după ce a fost condusă în prima jumătate de oră: 3-1 (1-1). 

A fost însă și prima înfrângere în deplasare a fruntașilor ilfoveni după mai bine de 5 luni de zile, din 28 octombrie, când cedau cu 4-1 la Târgoviște, UTA reabilitându-se în schimb după două eșecuri la zero, 0-3 acasă cu CS Luceafărul și 2-0 la Clinceni.

UTA a avut un start încurajator, cu acțiuni de atac, totul culminând cu o fază discutabilă, când portarul Marinescu l-a jenat în careu pe Ciprian Rus. A urmat un moment de ezitare a defensive arădene și oaspeții au înscris un gol spectaculos.

Gazdele s-au trezit, au ieșit la atac și au reușit golul egalizator. În acest meci s-a remarcat o regrupare a liniilor de atac a echipei arădene, care l-au susținut consistent pe Ciprian Rus.

După pauză, UTA a forțat victoria pe care a și obținut-o în urma a două lovituri de la 11 metri, indiscutabile.

Finalul a fost incandescent cu două bare ale oaspeților, dar azi a fost ziua arădenilor. În concluzie, o victorie meritată a acestora, obținută în urma unui efort colectiv, la finele unei etape a XXVII-a fără semnul ”2”, numai pentru a treia oară în acest campionat al Ligii 2. Bilanțul rundei, 10 8 2 0 20-6…

Urmează CS Sportul Snagov – Academica, duel al fruntașelor de pe locurile de promovare directă, cele 3 apariții ale arădenilor într-o săptămână fiind la Balotești, acasă cu Pandurii în intermediara din 10 aprilie și la București, cu Metaloglobus. Clasamentul, pe coloana dreaptă, cel desfășurat, apăsând legătura inserată sub ierarhie.

*  

Cristian Păcurar: „Am obținut o victorie așteptată de toată lumea. Jucătorii s-au dăruit, așa cum s-a așteptat de la ei.”

Eugen Trică: „Am pierdut jocul după o evoluție modestă. Cu toate acestea, echipa Snagov va promova de pe prima poziție.”

*

UTA: Bodea – Ivan, El Hasni, Șeroni, Copaci – Melinte, Neagu – Ciucur, Miculescu (min. 76, Costin), Kanda (min. 83, Isca) – C. Rus (cpt.; min. 90, Hrezdac)

Antrenor: Ionuț Popa.

Pe bancă: Orlic, R. Iuga, Matei, D. Popa.

Sportul Snagov: Marinescu – Manole, Lică – Fl. Ilie (cpt.), Stancu (min. 46, Tazouti) – Borțoleanu, Ion (min. 87, Dănălache) – Nicoară, Huiban, Danale (min. 65, Cubleșan) – Al. Ioniță.

Antrenor: Eugen Trică.

Pe bancă: Târnovanu, Șerban, L. Gheorghe, R. Elek.

Au marcat: 0-1 Huiban (min. 13), în urma unei incursiuni a lui Nicoară; Copaci (min. 31), cu capul, în urma unei lovituri libere executate de Kanda; C. Rus (min. 52) din lovitură de la 11 m, la un fault al lui Fl. Ilie la Miculescu; Șeroni (min. 78) din penalty, la un fault al lui Tazouti la Copaci.

Cartonașe galbene: Ivan, Șeroni, Copaci; Manole, Nicoară, Tazouti.

Arbitri: Omar Dumitrică (Craiova) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Andrei Chițoiu (Timișoara). Rezervă: George Roman (Grădinari). Observatori: Radu Bitea (Oradea), Ion Mureșan (Timișoara).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: