Salvarea sosește după sfertul academic, meciul de Liga 1 totuși se joacă

Prim-divizionara de fotbal a Timișului a pierdut astăzi primele puncte în deplasare în sezonul de primăvară din 2019, la începerea jumătății secunde a returului, pendulând de la cele 3 triumfuri afară cu 0-1 la un eșec la limită printr-un unic gol încasat în primul sfert de oră al partidei începute cu întârziere și parlamentări: Heniu Prundu Bârgăului – Fortuna Becicherecu Mic 1-0 (0-0).

Bănățencele de pe locul 2 în Liga 1 de fotbal feminin au avut răbdare în călătoria spre nordul țării, pentru a susține astăzi de la ora 11 meciul din etapa a XV-a a campionatului elitei, programat în județul Bistrița Năsăud, dar au fost nevoite să se înarmeze cu și mai multă răbdare la destinație, la Prundu Bârgăului, în așteptarea fluierului de start.

Autospeciala Salvării a ”lipsit la apel” la ora 11, sosind la 22 de minute după ora oficială de start a partidei, așadar chiar și în urma sfertului academic. Cu alte cuvinte, regulamentul nu era respectat, în absența autovehiculului în speță de la terenul de joc.

Dar arbitrii au apelat la o concesie și ”au dat ceasul înapoi”, cu toate că oaspeţii din Banat au plecat la vestiare la ora 11:15. Fortuna a făcut însă cale întoarsă pe gazon, la solicitarea brigăzii de arbitri, care a chemat gruparea timișeană pe gazon, pentru începerea meciului. 

Discuții fără folos, iar partida în cele din urmă s-a disputat. Și astfel se poate întâmpla într-o săptămână de grație a forului federal în fotbalul feminin românesc din prima ligă.

Dacă regulamentele i-ar fi fost respectate, meciul nu ar fi trebuit să se dispute. În cele din urmă, cu o întârziere de 30 de minute faţă de ora oficială stabilită conform programului stipulat de FRF, s-a ”dat undă verde”.

Iar unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 52 de Sidonia Papp, cu un şut de la 12 metri, singură fiind în careu, după o pasă din lateral dreapta, aproape de careul de 16 metri: 1-0 pentru a cincea clasată, de la mijlocul clasamentului.

Urmează primirea bucureștencelor de la AFC Fair-Play, săptămâna viitoare, la Becicherecu Mic. Unde va descinde și Universitatea Olimpia Cluj în semifinala din 15 mai a Cupei României, celălalt penultim act fiind disputat de Universitatea Galați și Vasas Femina, următoare gazdă a bănățencelor, în penultima rundă a returului, pe 5 mai, într-un duel al vecinelor de pe podium înaintea etapei de astăzi.

*

Heniu Prundu Bârgăului: Mera – Zamfira, Ştef – cpt., Căldare, Lovineberger, Miron, Anastasia Silobolobova, Rognean, Papp, Merlan, Pop.

Antrenor: Călin Svoboda.

Pe bancă: Purcil, Mateas, Vasilica, Nadejda.

Fortuna Becicherecu Mic: Roşu – Grigore, Codrescu – cpt., Scurtu, Haşegan, Ienovan, Tomesc, Abrudan, Sucilă, Heişu, Lunca.

Antrenori: Florin Pădurean, Ioana Andra Vela şi Sava Totovici cu portarii.

Au mai intrat: Voinea şi Dobai.

Pe bancă: Stoianov şi Tîrtea. Arbitri: Sorin Vădana – Alin Mureşan şi George Suciu (toţi trei din Cluj).

Datele tehnice, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 6

 


Ultimele articole din categoria Feminin: