”Sănătatea jucătorilor e mai presus de orice”. Anticiparea pregătirilor de iarnă, sub imperiul vremii hibernale

Cu excepția grupării prim-divizionare ACS Poli, nevoită să demareze pregătirile de iarnă încă de vineri 6 ianuarie dat fiind programul competițional impus în Liga 1 și care atribuie datei de 4 februarie reluarea întrecerii din returul sezonului regular, celelalte cluburi de fotbal timișorene sau timișene din eșaloane inferioare nu s-au aventurat încă în antrenamente, startul acestora fiind stabilit în general pentru mijlocul lunii în curs.

ASU Politehnica Timişoara, nou-promovata în Liga 2, va începe pregătirile de iarnă în ziua ce marchează mijlocul lui ianuarie, pe 16 ale lunii, printr-o reunire la Baza II – UPT, așadar cu mai bine de o lună înaintea reluării returului de campionat, programat odată cu etapa a 22-a pe 25 februarie, când alb-violeții au în calendar o deplasare la CSM Foresta Suceava, urmată de o reprezentație pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, formație în pierdere de efectiv.

La nivelul Seriei a IV-a din Liga 3, nu este exclus ca și nou-promovata Ripensia Timişoara să se reunească în cele din urmă tot în 16 ianuarie, deși colectivul în galben-roșu din Ciarda Roșie își fixase inițial ca primă şedinţă de pregătiri din 2017 ziua de luni 9 ianuarie, în localitate. Însă, din cauza gerului hibernal, startul se va amâna cu certitudine pentru cel mai probabil o săptămână, după cum a estimat Remus Steop, căci ”sănătatea jucătorilor este mai presus de orice”, după cum a subliniat antrenorul principal al campioanei din 2016 în Divizia D Timiș.

Ca efectiv de jucători, de la Ripensia a plecat numai senegalezul Ndiaye Mediop, la ACS Poli, dar în rest, în linii mari status-quo, cu modificările ce vor putea surveni pe parcursul iernii.

Și alte două cluburi din eșalonul al cărui retur ar urma să înceapă, conform programării, în jur de 3 martie, vor începe pregătirile de iarnă tot pe 16 ianuarie, adică lunea viitoare, și anume CSM Lugoj și CS Millenium Giarmata, la cârmă și pe mai departe cu aceiași tehnicieni și fără modificări semnificative în lot. Astfel, antrenorii Cosmin Petruescu și Răzvan Leucă ar urma să se axeze în foarte mare măsură pe aceleași componențe, singurul jucător dat cu certitudine ca plecat de la cei din Giarmata fiind Marius Călin, la CSM Şcolar Reşiţa.

CS Millenium va începe returul acasă cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, pe când lugojenii în județul Alba, la CS Performanța Ighiu, iar Ripensia tot în deplasare, într-un duel de podium, la liderul Național Sebiș.

Ceva mai grăbită este ex-divizionara D ACS Poli II, care va demara pregătirile la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri 11 ianuarie, sub comanda lui Adrian Stoicov, sunând adunarea în complexul sportiv ”Dan Păltinișanu” și având schițat un program de partide amicale cu țintarul 21 ianuarie contra celor din Șag, 25 ianuarie cu ACS Ghiroda și 1 februarie la Mako la ora 18, iar după cantonamentul din 6-12 februarie de la Donji Milanovac (Serbia), pe 18 februarie cu Ripensia Timișoara, în 22 februarie cu Voința Biled iar pe 26 februarie acasă cu FK Vrsac, din liga a treia a Serbiei, de la ora 14. Timișorenii vor începe returul acasă cu ACS UTA Bătrâna Doamnă II.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: