Săndel Pelici, în lacrimi despre Adi Stoicov după 2-1 CS Mioveni la ASU Politehnica: ”Îi dedic victoria de azi, e în memoria sa! Să vă povestesc o amintire cu el… De azi stai cu mine în cameră…”

”Felicit jucătorii pentru victorie, este un succes meritat!” a rostit vădit emoționat ex-fundașul central polist Alexandru Pelici, timișoreanul de la cârma lui CS Mioveni stăpânindu-și cu greu lacrimile în spusele sale după meciul de ligă secundă adjudecat de argeșeni pe ”Știința”, cu 2-1 (2-1).

1 (2)

 

Venindu-i să plângă, Săndel Pelici a mărturisit încă din capul locului că, deși prin acest triumf pe malurile Begăi galben-verzii și-au realimentat șansele elevării pe un loc fruntaș pe podiumul Ligii 2, ”în plan personal fotbalul trece astăzi pe locul secund. Mi-este greu să vorbesc acum despre un asemenea lucru care nu trebuia să se întâmple, nu mă gândeam că poate să se întâmple, ca fostul meu coleg, fotbalist, antrenor, om, un om emblematic în istoria clubului Politehnica Timișoara, să plece dintre noi. Îi dedic victoria de astăzi lui Adi Stoicov, e în memoria sa, Dumnezeu să-L odihnească în pace, condoleanțe familiei sale, Dumnezeu să le ocrotească pe soția sa, pe fiica lui. Adi s-a dus în ceruri alături de toți ceilalți care ne-au părăsit de la Poli, Nea Costică, Puiu, toți ceilalți… Și pot să vă povestesc de exemplu o amintire cu Adi, în încercarea de a mai alunga în aceste momente tristețea. Vă rog frumos să mă scuzați, am toate aceste emoții… Eu am fost luat la Poli în ianuarie 1995, de la Progresul Timișoara, iar pe-atunci toată lumea fotbalului m-a avertizat, ai grijă la Stoicov și Vlaicu, sunt exigenți cu cei tineri. Iar la întâiul antrenament, în primul cantonament, Adi Stoicov m-a luat direct și m-a întrebat cine sunt, de unde vin… I-am spus cum mă numesc, de unde m-am transferat, iar el mi-a spus că de azi stai cu mine în cameră. Aveam pe-atunci 21 de ani iar tot ceea ce am trăit apoi împreună la Poli nu voi uita niciodată, sunt foarte multe amintiri. Adi a fost cel care a prins cele mai multe generații trecute pe-atunci pe la Poli, vreo 4-5, cea cu Tică Andreaș, Titi Varga, apoi cea a noastră, și încă vreo două după noi, cea cu Mada, cu toți ceilalți…”

Pelici

Pelici

 

Profund întristat de tragedia de miercuri, când Adrian Stoicov a plecat în ceruri la doar 49 de ani, Pelici a mai spus că ”nu mă așteptam la această tragedie; acum o lună am vorbit cu familia lui, noi eram prieteni, vorbeam… Dumnezeu să-L odihnească în pace, fie-i țărâna ușoară! Trebuia însă ca măcar o zi corpul neînsuflețit să fi fost depus la Poli, ca toți suporterii și iubitorii de alb-violet să-i adreseze un ultim omagiu, era o inițiativă pe care clubul ar fi trebuit să o aibă, căci dacă nici Stoicov n-a fost o emblemă pentru Politehnica și alb-violet, atunci nu știu cine mai e. Însă în lumea actuală și în vremurile pe care le trăim, respectul și amintirile, totul se uită destul de repede…”

Pelici s-a referit apoi la meciul câștigat… ”Rămas bun, Adrian Stoicov!” a fost înscrisul bannerului purtat de jucătorii lui ASU Politehnica înaintea partidei de la ora 15, la centru, în vreme ce galeria a scandat de 3 ori ”Rămas bun, Adrian Stoicov!”, într-o atmosferă cernită pe ”Știința”, plină astăzi cu peste 500 de suporteri și aproape tot atâția spectatori pe lungimea opusă de teren. S-a ținut un moment de reculegere, s-au purtat banderole negre. Doliu al fotbalului…

Cu un meci mai mult disputat față de ACS Sepsi OSK, CS Mioveni s-a apropiat astfel prin acest victorios 2-1 la 3 puncte de cea de-a treia clasată, gruparea din Sfântu Gheorghe, argeșenii pregătiți de timișoreanul Săndel Pelici urmând a primi în etapa a 26-a vizita celor din Balotești.

Aceasta a fost în schimb prima înfrângere a ”violeților” după 5 etape respectiv prima acasă după 7 runde. ASU Politehnica n-a izbutit încă în acest campionat să depășească în Timișoara o echipă de care este devansată în ierarhie, fiind la al șaselea eșec în Liga 2 pe teren propriu.

”Florescu și-a așteptat răbdător rândul, a intrat în echipă, și-a făcut datoria, iar acum depinde numai de el, cum va continua. A avut parte și de convocarea în acțiunea de selecție efectuată de Daniel Isăilă pentru naționala de tineret sub 21 de ani. Este așadar pe drumul cel bun, dar trebuie să rămână cu capul jos, să nu i se urce la cap, căci este periculos cu tinerii jucători, având fluctuații. Se pun mari speranțe în el!”, a explicat Pelici.

Despre alb-violeții învinși, ”nu ne-au suprins, doar că nu întotdeauna am reușit să închidem cum trebuie, la timp, și astfel am ajuns să mai fim surprinși. N-am făcut-o bine întotdeauna, deși știam de loviturile de cap ale lui Mera, de aruncările lungi de la margine. Ne-am lăsat surprinși la faza golului, la Birău, la schimbul de locuri cu vîrful împins, și a fructificat centrarea foarte bună…”

Pelici a explicat, comparativ, că ”am avut și recent jocuri mai bune decât acesta, cu situații mai multe și mai bune de a marca, și contra Dunării Călărași, și cu UTA, cu o siguranță defensivă mai mare, dar din păcate nu am fructificat. Azi în schimb, chiar dacă am șchiopătat, am învins, și ne bucurăm pentru victorie”.

Antrenorul oaspeților a mai spus că ”o felicit pe Poli pentru îndeplinirea obiectivului și le doresc mult succes, antrenorilor și tuturor băieților!”

În privința absenței lui Năstăsie, timișoreanul de la cârma argeșenilor a explicat că ”pe Coco am decis să-l lăsăm acasă la acest joc. L-am titularizat pe Florescu, am avut de ales pe criteriul sub vârstă, și a apărut opțiunea între el și Iamandi, și l-am ales pe Florescu. Doar de asta a lipsit azi, însă el este un jucător important pentru echipă, cu experiență, și rămâne și în continuare jucătorul de care avem nevoie…”

ASU Politehnica a început cu 1. Markos Gakos – 22. Radu Motreanu, 21. Cristian Gălan – cpt., 14. Ioan Mera, 3. Dănuț Bilia, 8. Mădălin Stancu, 7. Daniel Birău, 5. Bogdan Nicolescu, 24. Andrei Țugui, 9. Cătălin Bădăuță, 10. Răzvan Ghinescu.

Rezerve la start au fost 23. Victor Gîrlea – 4. Laurențiu Telescu, 13. Carol Taub, 17. Arthur Teuț, 18. Ștefan Blănaru, 6. Răzvan Gorovei, 11. Marco Giuricici.

2 (1)

 

CS Mioveni a început cu 22. Flavius Croitoru – 3. Andrei Tirică, 24. Bogdan Vișa, 4. Ionuț Stoica, 80. Marius Tomozei, 15. Ciprian Biceanu, 10. Marius Gălan, 16. Ionuț Rădescu, 30. Eduard Florescu, 18. Roberto Ayza – cpt., 7. Andrei Nilă.

Rezerve la start au fost 95. Bogdan Preda – 2. Mihai Șchiopu, 28. Andrei Neagoe, 11. Alin Popa, 14. Adrian Iamandi, 20. Mihai Vintilă, 9. Marius Staicu.

Pe margine au rămas astăzi ACS Dacia Unirea Brăila – la rândul ei cu probleme legate de continuarea activității, respectiv Academica Clinceni, câștigătoare la ”masa verde” în această rundă a 25-a, 3-0 la Râmnicu Vâlcea, într-un sfârșit de săptămână în care, dacă altele ar fi fost datele problemei, s-ar fi derulat și Unirea Tărlungeni – Șoimii Pâncota.

Ziua de sâmbătă s-a limitat la desfășurarea a numai 3 meciuri de la ora 11, și anume Juventus București – ACS Sepsi OSK 3-1 (1-1: Zaharia 7, Chipirliu 55; Buhăescu 83 / Hadnagy 44; portarul oaspeților, Niczuly, a fost eliminat în minutul 82), Dunărea Călărași – Luceafărul Oradea 3-2 (3-0: Kanda 7, Cristea 11, Avram 33 / Arnăutu 58, Matei 62) și CS Balotești – Metalul Reșița 3-1 (2-1: Gojnea 15, Herea 45, 84 penalty / Buduroi 21), la ora 12 începând Chindia Târgoviște – Foresta Suceava 2-1 (0-1: Cherchez 59, 73 / Rusu 21; eliminat: Drugă, FS – 56), cu brigada timișeană Nicolae Cătălin Botaş – Andrei Nicolae Chiţoiu (ambii din Timişoara) şi Călin Cimponeriu (Lugoj).

Mâine, duminică 19 martie, la Șiria, UTA Bătrâna Doamnă – FC Brașov, de la ora 11, după ce etapa era inaugurată vineri de la ora 16 la Satu Mare, cu Olimpia – CS Afumați 0-1.

Rezultatele zilei, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: