Scandal și în Divizia D Timiș. Meleu pe CFR, retragere de pe teren în minutul 43, meci abandonat, Robert Lupu la spital

Au sărit scântei și la nivelul ligii a patra județene, pe arena timișoreană CFR, cu ocazia etapei a XIV-a din turul campionatului, desfășurată astăzi pe o vreme cu dinți. O decizie de arbitraj a tulburat apele iar meciul a fost întrerupt încă înaintea pauzei, când formația oaspete s-a retras de pe teren…

La matineu, victorii ale gazdelor în meciurile jucate de la ora 11…

ACS Voinţa Maşloc – ACS Pobeda Star Bîşnov 2-1 (1-0).

Darius Buzdugan a deschis scorul în minutul 18, din lovitură de la 11 metri, Fabian Novac a egalat la unu în minutul 60, ca apoi Cosmin Bogdan să aducă victoria echipei sale cu două minute înainte de final.

”Bulgarii”, din nou mieluşei în deplasare, pierzând tot, fără a mai câştiga. În schimb Voința şi-a revenit şi a reintrat în normal, reuşind alte trei puncte acasă.

Arbitrul Elisei Balaj l-a eliminat pe Ionuţ Bolborea în minutul 89, pentru lovirea unui adversar cu piciorul, în cădere.

CS Unirea Sânnicolau Mare – ASO Deta 4-0 (0-0).

Cele patru goluri pentru gazde au fost marcate în ultimul sfert de oră, de Claudiu Grigoraş (min. 77 și 90) și Andrei Cărpinişan (min. 76, 90+2).

Întreaga echipă a dedicat victoria colegului Bogdan Pînzaru, care a avut cununia civilă după meci. Casă de piatră!

Au jucat formaţiile…

CS Unirea: Timiş – Crişan (min. 82, Jivici), Blaga (min. 60, Dima), Cozma, Pînzaru, Galea, Manoliu, Grigoraş, Costae (min. 65, Bataneaţ), Florescu şi Cărpinişan.

Antrenor: Cristian Contescu.

Pe bancă: Sitaru – Csuy, Manoliu, Bîrlădeanu.

Deta: Amarinei – Paulevici, Ovidiu Semeniuc, Grigore, Brădean, Nohai, Demian (min. 44, Chiticariu), Duţu, Raţiu, Natanticu, Făndel.

Antrenor: Florin Albu.

Pe bancă: Minea, Ionuţ Semeniuc.

Au arbitrat: Raul Ciev – Denis Mihăescu şi Daniel Roşiu. Observator de arbitri Marcel Boboc iar delegat de joc Alexandru Onaca.

CS Timişul Şag – CSC Dudeştii Noi 2-1 (1-0).

Un nou succes pentru echipa managerului Adrian Ianoşev, în faţa redutabilei formaţii din Dudeştii Noi, care greu şi-a vândut pielea. 

Gazdele au condus cu două goluri până aproape de finalul meciului. Au marcat: Aleksandar Radovan (min. 10) și Daniel Nicolaescu (min. 57), respectiv Mădălin Livan cu două minute înainte de final.

Iar celelalte cinci meciuri ale rundei s-au jucat de la ora 14…

CS Millenium Giarmata – CS Unirea Tomnatic 0-1 (0-0). 

Unicul gol al meciului a fost marcat de Valentin Danci în propria poartă, în minutul 55, după ce goalkeeper-ul Nariţa a respins mingea de pe linie chiar în colegul său, la o învălmăşeală în careu.

Arbitri: Alexandru Manea – Alexandru Filip şi Daniel Pașca. Observator de arbitri Zaharie Ciev iar delegat de joc Florin Lup. Pronostic 1.

CS Avântul Periam – AS Peciu Nou 4-1 (2-1): Ionuţ Ologu (min. 8), Beniamin Dobra (min. 27) și Bogdan Steop (min. 70, 75), respectiv Mihai Velescu (min. 25). 

Liderul s-a impus după pauză prin ”dubla” reuşită de Bogdan Steop, care a revenit în teren după o accidentare mai veche.  

CSU Universitatea de Vest din Timişoara  AS FC Rapid Săcălaz.

Meciul s-a jucat pe stadionul CFR, însă doar până la un punct, fiind întrerupt în minutul 43, la scorul de 1-0 pentru gazde, prin golul marcat de Florin Olariu din lovitură de la 11 metri, în minutul 20.

În minutul 43, arbitrul Ioan Copaci l-a sancţionat cu cartonaşul galben pe Florin Olariu pentru o intrare cu ambele picioare pe tibia antrenorului-jucător al vizitatorilor, Robert Lupu, grav accidentat și transportat la spital.

S-a creat un meleu şi a izbucnit un scandal pe tema deciziei centralului Copaci de a acorda numai cartonașul galben, oaspeții fiind vehemenți: ”De ce nu a fost eliminat Olariu!?”

În cursul acestor tensionate momente, jucătorul Nicolae Constândana a fost eliminat  pentru injurii aduse arbitrului Copaci. Pentru ca totul să nu degenereze într-o bătaie generală, căpitanul formației vizitatoare, Ioan Todaşcă, a retras echipa de pe teren. Meciul se va omologa cel mai probabil cu 3-0 pentru gazdele partidei duel al nou-promovatelor.

Ioan Todaşcă (căpitan de echipă la Rapid Săcălaz): ”Eu am fost omul împăciuitor şi am recurs la acest gest de a scoate echipa de pe teren, pentru a nu ieşi o bătaie generală. Dar vă spun sincer, nu credeam că se poate întâmpla așa ceva în liga a patra. Am înghiţit la Peciu Nou, unde am primit două goluri în prelungiri, numai noi ştim ce-a fost acolo… La Giarmata, jucătorul meu, Cobzariu, a fost lovit cu cotul și s-a ales cu buza spartă, dar tot el a fost cel eliminat. Iar astăzi, după ce tuşierul a ridicat ofsaid, centralul s-a făcut că nu vede şi a dat 11 metri împotriva noastră. Chiar nu suntem bătaia de joc a altora! Nu credeam că aceşti studenţi joacă într-atât de dur, au primit vreo patru galbene. Iar în minutul cu pricina, antrenorul nostru a fost placat cu ambele picioare pe tibie, de Olariu. Și culmea, i-a dat numai galben! Ne-am dus la arbitru şi i-am spus că scot echipa de pe teren. I-a dat cartonaşul roşu coechipierului meu Constândana… Repet, apoi am recurs la acest gest de a scoate echipa de pe teren”. Todașcă a mai semnalat în spusele sale că observatorul de arbitri Ioan Lazăr a fost ”foarte obosit”.

Vlad Bura (antrenor CSU UVT): ”Eu nu am comentat niciodată arbitrajul şi nu îl voi comenta. Vă pot spune că noi am jucat un fotbal bun, am condus jocul, am fost mulţumit de implicarea băieţilor mei. Oaspeţii au părăsit terenul, probabil nemulţumiţi de arbitraj. A fost decizia lor, pe care trebuie să o respectăm. După această întrerupere lucrurile s-au calmat, iar noi am rămas în continuare cu băieţii şi am făcut antrenament, un joc-şcoală”.

Arbitri: Ioan Copaci – Gabriel Goloşie şi Claudiu Şerbănoiu. Observator de arbitri Ioan Lazăr iar delegat de joc Daniel Fratuțescu.

CS Progresul 1906 Ciacova – CS Phoenix Buziaş 0-6 (0-3).

Victorie cu un ”set la zero” pentru ”veteranii” din Buziaş, cu Brian Filimon la timonă, care s-a înscris pe lista marcatorilor.

Au marcat: Constantin Jula (min. 17), Remus Barburescu (min. 30), Rareş Mircovici (min. 41), Sebastian Lobonea (min. 60), Claudiu Groza (min. 72) și Brian Filimon (min. 82). Marius Lazea, de la gazde, a fost eliminat în minutul 41, pentru fault de ultim apărător. Iar cu această victorie Phoenix Buziaş a urcat şase poziţii în clasament.

CSM Lugoj – ACS Carani 1-1 (0-0). Oapeţii au deschis scorul prin Giani Mihoc în minutul 55, ca apoi gazdele să egaleze cu două minute înainte de final prin golul marcat de Demitope Folarin.

Rezultatele etapei a XIV-a, programul antepenultimei runde a turului și clasamentul în ”D” Timiș, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 12

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: