Școlile gimnaziale, la cea de-a III-a ediție a ”Memorialului Ioan Macavei”, în 8 noiembrie, pe Fortuna din Covaci

Stadionul Fortuna din satul Covaci, situat la 7 kilometri de Timișoara, în direcția Arad, va găzdui duminică 8 noiembrie a treia ediție a ”Memorialului Ioan Macavei” la fotbal.

Competiția este rezervată școlilor generale din Timișoara și din județul Timiș. Mai precis, elevilor din clasele a VIII-a, dar echipele pot include și elevi din clase mai mici, cu precizarea că nu pot participa copii născuți înainte de 1 ianuarie 2000.

Se va juca pe teren mare, 11 la 11, două reprize a câte 10 minute, eliminatoriu, în caz de scor egal apelându-se direct la loviturile de la 11 metri.

Echipa câștigătoare va primi un premiu constând într-un set complet de echipament, iar cel mai bun jucător al competiției va fi răsplătit cu o bursă lunară, de 100 dolari, timp de un an! Înscrierile, la numărul de telefon 0742/157.171.

Mailat primind Bursa Ioan Macavei din partea lui Florin Macavei, în 2011 (sursa foto: fortuna-covaci.ro)

Mailat primind Bursa Ioan Macavei din partea lui Florin Macavei, în 2011 (sursa foto: fortuna-covaci.ro)

 

Primele două ediții, din anii 2011 și 2012, au fost câștigate de LPS Banatul Timișoara, cei mai buni jucători fiind desemnați Sebastian Mailat, la turneul inaugural, și Cosmin Pițigoi, un sezon mai apoi, ambii de la LPS Banatul. Mailat este acum internațional de juniori U19 și face parte din lotul echipei de seniori ACS Poli Timișoara, în Liga I.

Ioan Macavei (1946-2011) a fost fotbalist, evoluând în anii ‘60 şi ‘70 la Vagonul Arad și Mureşul Deva (în Divizia B), iar mai apoi conducător (în B şi C) şi antrenor principal (în C), la Mureşul Deva. De altfel, arădean fiind, s-a stabilit la Deva. A fost preşedinte de onoare al clubului fondat de fiii săi, Florin şi Marius, Fortuna Covaci, de la înfiinţare, din 2007, şi până în 2011.

Partenerul media tradițional al competiției este sporttim.ro, iar sponsorul tradițional, Pensiunea Anette.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: