Scor de promovare: AFC Unirea 04 Slobozia – Ripensia Timișoara 2-0 (2-0)

Bănățenii au bătut drum lung până în Bărăgan dar nu s-au ales cu nimic de pe terenul unei nou-promovate din Liga 3, galben-roșii înregistrând cea de-a patra înfrângere din tot atâtea deplasări în ediția 2020-2021 a Ligii 2, un lanț al slăbiciunilor fără satisfacții, 4-1 pentru craioveni pe malul Dunării, 5-0 pentru Petrolul la Ploiești și 2-0 pentru concitadina ASU Politehnica pe ”Știința”. Sâmbătă la matineu, în etapa a VII-a, încă un eșec cu 2-0, în Ialomița, unde gazdele s-au desprins până la pauză pe arena ”1 Mai”, copiind succesele tur-retur cu 2-0 cu care urcau din eșalonul terț pe 5-9 august contra celor de la ACS Mostiștea Ulmu.

Grupare călărășeană care s-a revanșat miercuri în turul 3 al Cupei României, eliminându-i acasă cu 3-1 pe cei din Slobozia, axați mai degrabă pe parcursul din campionat, unul mai mult decât decent în calitate de nou-promovați, a se citi aspectul că încă n-au primit nici un gol pe teren propriu în partidele găzduite în Liga 2, 1-0 cu AFC Turris-Oltul și 0-0 cu CS Mioveni, dar și că s-au impus la scor săptămâna trecută în Banat, cu 3-0 la Reșița.

În comparație, roșu-negrii lui Petruescu au rămas într-un careu apăsător al formațiilor încă fără punct smuls pe terenuri adverse în deplasările din noua ediție a Ligii 2, alături de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care se agață de ultimele speranțe ale continuării competiției, și nou-promovatele din Bacău și Slatina. A fost așadar AFC Unirea 04 Slobozia – FC Ripensia Timişoara 2-0 (2-0), bănățenii având un bilanț deja dureros pe alte arene: 4 0 0 4 1-13. Iar următoarea ieșire, în etapa a IX-a, se anunță a fi tocmai la CS Pandurii Lignitul. Ulterior, și la Chiajna, Cluj, Reșița, Rapid, Călărași și Slatina.

În orice caz, au trecut peste 10 luni de când Ripensia n-a mai obținut nici un punct pe terenurile unor colege din Liga 2, ultima ispravă pozitivă consemnându-se pe 7 decembrie 2019, într-o deplasare fără fostul ei antrenor Pelici pe banca tehnică, 3-3 tot în sud-estul țării, la Buzău.

Nici pe departe însă ca timișorenii să înscrie de atâtea ori la Slobozia, Unirea luând mielușeii pe sus încă din prima repriză, desprindere fără replică.

Gazdele au deschis scorul în minutul 24 în urma unei lovituri libere de pe flancul drept, executată de Trucă în faţa buturilor, spre Moldovan, care a recentrat cu capul aproape de linia porţii, de unde Mihai Adascăliței a îndeplinit o formalitate, lat din 3 metri: 1-0.   

După numai 10 minute și mai mare bucurie în tabăra gazdelor, care au reuşit să-şi mărească avantajul  prin Adrian Moldovan, după ce în prima fază Păduraru a respins lovitura de cap a lui Trucă.

Anul trecut pe vremea asta Ripensia remiza la Cluj, 1-1 la ”U”, astăzi e întrecută departe de casă în fief-ul unei nou-promovate fără pedigree. În consecință, marile speranțe se leagă în special de meciurile acasă, vizitatori sâmbătă anunțându-se a fi bucureștenii lui Metaloglobus.

*

AFC Unirea 04: Poiană – Stoianovici, Lazăr, Ibrian, Toma (cpt.), Suciu, Danciu (min. 70, Chebac), Adăscăliței (min. 81, Unguru), Răduca (min. 90, Mihalache), Moldovan (min. 70, Muscă), Trucă (min. 90, Pocol).

Antrenor: Enache Costea.

Pe bancă: Gurău – Dinu, Cristi Ene, Ghițăţ.

Ripensia: Păduraru – Maric (min. 81, Sturzu), Țieranu, Val. Macrițchii, Andrei  Macrițchii – Coulibaly (min. 81, Urvanţev), Călin, Neagu – A. Popovici (cpt.; min. 42, Sârbu), Sokovic (min. 73, Golda), Tudorache.

 Antrenor: Cosmin Petruescu.

Pe bancă: Velcea – Sturzu, Burdeț, Stoi, Mihai Ene, Vasluian.

Au arbitrat: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Petruţa Iugulescu (Târgovişte) și Bianca Florea (Ploieşti). Arbitru de rezervă  Marius Spînu (Bucureşti). Observator de arbitri Ionel Popa (Paşcani) ,delegat de joc  Petre Badea (Tulcea).

+

”A fost o primă repriză modestă a noastră, am intrat foarte rău în joc. Am intrat timorați, am făcut multe greșeli în special pe faza defensivă. La pauză, am încercat să corectăm din erorile pe care le-am făcut în prima repriză, fiind vorba în special de greșeli de poziționare. Consider că au fost două reprize diametral opuse. Prima parte le-a aparținut gazdelor atât la capitolul jocului, cât și la concretizarea ocaziilor pe tabelă. În schimb, repriza secundă ne-a aparținut nouă în totalitate. Din păcate, nu am fost lucizi, mi-aș fi dorit să punem mai multă presiune pe poarta adversă, să fim mult mai inspirați în ultimii 30 de metri!”, a spus după meci antrenorul principal Cosmin Petruescu.

Ripensia nu a avut la dispoziție șase jucători din apărare, din diferite motive. Lalic, Benea, Gladun, Rogac și Neacșu sunt accidentați, iar Fridrich este suspendat: ”Am avut și probleme de efectiv, pe lângă mai vechii accidentați care au rămas la Timișoara. L-am pierdut pe parcursul jocului și pe Alex Popovici, care a acuzat o accidentare. Are glezna umflată, sperăm să nu fie ceva foarte grav. Acesta a fost motivul pentru care am efectuat prima schimbare (înainte de pauză, a intrat Sîrbu în locul lui Popovici). Apoi, a apărut problema cu Sokovic, care a primit un cot în figură. Sperăm să nu fie o fractură de piramidă nazală. Deci, și a doua modificare (minutul 73, Golda în locul lui Sokovic) a fost realizată tot din motive medicale”.

Petruescu apreciază prestația lui Coulibaly la mijlocul terenului: ”Coulibaly a intrat incomplet recuperat după ce a avut ceva probleme după meciul cu Gloria Buzău. Până la schimbarea din minutul 83, a făcut un joc excepțional din punctul meu de vedere. Dar, avea cartonaș galben, a mai făcut un fault și mi-a fost teamă să nu-l expun suplimentar și să încaseze automat cartonașul roșu. Până atunci, avusese o prestație bună”.

În opinia ”principalului”, există însă și lucruri bune după acest joc, aici fiind vorba despre jucătorii tineri care încet, încet intră tot mai mult în circuitul formației de seniori: ”Mă bucur pentru debutul lui Sturzu, acesta ar fi unul dintre puținele plusuri de amintit.  De asemenea, am notat și debutul ca titular al lui Maric. Sunt fotbaliști tineri, de perspectivă. Dacă mai punem la socoteală și că l-am avut pe bancă pe portarul de rezervă Vali Velcea, consider că din acest punct de vedere proiectul nostru este în grafic. Mă refer la proiectul de a forma și promova jucători tineri. Dar, trebuie să avem răbdare, din păcate nu reușim să acumulăm puncte din deplasare. Alternăm momentele bune de joc cu cele mai puțin reușite, de la o repriză la alta sau de la un joc la altul. Acest aspect este unul specific mai ales la jucătorii tineri”

În fine, Cosmin Petruescu speră ca în runda viitoare, în efectivul ripensiștilor să reapără cei care au avut probleme medicale în ultimele săptămâni: ”Ne așteaptă un drum lung spre casă. Ne dorim să ne recuperăm și fizic, și medical, după această deplasare. Sperăm să recuperăm și din jucătorii accidentați rămași acasă, în special din compartimentul defensiv, pentru că la sfârșitul săptămânii viitoare ne așteaptă o partidă extrem de dificilă cu Metaloglobus”.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: