Secretul lui Polichinelle

Cu toate că telenovela legată de Arena Națională continuă, consider că acest subiect este ținut artificial în actualitate, probabil din lipsă de alte subiecte. Toți neaveniții își dau cu părerea fără a cunoaște cadrul legal. Cu ce este vinovat primarul interimar al capitalei că firma constructoare nu a respectat procedura? Singura problemă ce poate fi pusă în discuție este excesul de zel al ISU, care până nu de mult nu-și făcea simțită prezența. Mai pe înțelesul tuturor, acest fapt înseamnă că cel care își asumă o răspundere poate lua drumul pușcăriei în cazul unui eveniment nefericit. Aș dori să-l văd pe acel erou care ar lua o asemenea decizie.

Se face mare caz de faptul că partida amicală România – Spania se va disputa la Cluj. De fapt Clujul este considerat al doilea oraș din țară, având și o arenă cu toate dotările necesare. Dacă tot ne considerăm europeni, ar fi bine de știut că și în alte țări cu tradiție fotbalistică în Europa se organizează meciurile echipei naționale și în alte orașe decât în capitala țării.

Marius Șumudică / foto: lpf.ro

Marius Șumudică / foto: lpf.ro

 

Chiar dacă au existat încercări de mușamalizare a scandalului legat de pariurile practicate de oamenii din fotbal, UEFA a luat în serios acest aspect și antrenorul Marius Șumudică a fost suspendat șase luni. Curios este faptul că Nicolo Napoli și Stoican, implicați și ei în pariuri, nu au fost sancționați până acum. A fost clar de-a lungul timpului că antrenori și jucători au fost implicați în pariuri, dar conspirația tăcerii a funcționat perfect.

A început competiția play-off și play-out. Așa-zisul singurul derby de România, Dinamo-Steaua, s-a încheiat nedecis într-un joc unde au abundat ratări și greșeli de arbitraj. La Târgu Mureș echipa locală a arătat ca o echipă de maidan unde derbedeii fac legea. Echipa, lipsită de antrenor, a fost condusă de Adrian Mutu, care nu are nici o calificare, dar toată lumea îl numește antrenor.

ACS Poli a reușit un rezultat de egalitate în fața echipei din Chiajna, cea mai slabă echipă din campionat. Echipa timișoreană a jucat mai bine în comparație cu ultimele evoluții. Au ieșit din nou în evidență jocul bun al portarului Strauss, exactitatea apărării și evoluția bună a lui Hernandez. Păcat că totul era să se năruie când Bărbuț și Goga au fost eliminați din cauza unor faulturi inutile.

Am remarcat la echipa FCM Baia Mare, liderul seriei vest a ligii secunde, prezența a cinci jucători timișoreni: Străuț, Daminuță, Fl. Ilie, Ignea și Balaure. La ACS Poli apar jucători din țări exotice precum Curaçao sau Insulele Capul Verde, fără o valoare definită.

În liga a doua seria vest se ascute lupta pentru întâietate. A surprins înfrângerea de pe teren propriu a echipei din Râmnicu Vâlcea, în timp ce FCM Baia Mare a învins-o lejer pe UTA Bătrâna Doamnă, chiar dacă arădenii au ratat un penalty în primele minute prin Strătilă. Pentru a explica într-un fel jocul modest al UTA-ei, s-a găsit repede un țap ispășitor: Sorin Strătilă. Reamintesc că acest jucător este unul exponențial, care poate oricând să decidă soarta unei partide. Și a făcut-o. Și nu o dată!

În liga a treia ASU Politehnica a obținut o victorie importantă la Motru. Surprinde poate doar diferența de scor cu care s-a impus Poli.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: