Seism la Cermei: Gloria – Șoimii Lipova 5-1 (3-0)

Gazdele au tranșat la scor sâmbătă după-amiază duelul direct arădean de podium în Seria a IV-a din Liga 3, izbutind efectuarea rocadei la vârf, prin a detrona liderul și a prelua șefia. Astfel, după mai bine de 7 luni, mai exact din 1 septembrie 2018, când urca pe locul I în urma rundei a doua, Șoimii a părăsit această poziție, odată cu etapa a XXI-a, după 217 zile, Gloria devenind în schimb numai al treilea lider al campaniei în curs: CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – Șoimii Lipova 5–1 (3-0).

Un lider cândva autoritar, Șoimii Lipova, a fost surclasat la Cermei de o echipă care visează cu ochii deschiși la o ipotetică promovare, mai ales că Metalurgistul Cugir a pierdut pe teren propriu cu echipa LPS Cetate Deva, pregătită de Romulus Gabor și Ciprian Luca. Surclasând prima clasată, Gloria a detronat-o și a preluat șefia cu un punct avans, la încă un punct în urma Șoimilor grupându-se un trio, căci cei din Cugir au fost egalați ierarhic de reșițeni și dumbrăvițeni, câștigători în deplasare. Cinci cluburi masate pe două puncte…

Revenind însă la partida din această după-amiază de la Cermei, s-a văzut încă de la început o oarecare reținere inexplicabilă în jocul celor de la Lipova. Astfel, gazdele au îndrăznit mai mult și au reușit un scor neverosimil la pauză.

După reluare, degringolada din defensiva oaspeților a continuat și a mai încasat două goluri. Când nu mai era nimic de făcut, Trabalka a reușit transformarea unui penalty.

Echipa gazdă a evoluat bine pe tot parcursul partidei, dar Capătă s-a remarcat în mod deosebit, reușind trei goluri, iar antrenorul Radu Anca i-a oferit un standing ovation.

Trei sunt și victoriile consecutive ale noului lider, pe când Șoimii a pierdut pentru a doua oară la rând în deplasare. Altfel, a fost în schimb o rundă a oaspeților în seria vestică: 8 3 1 4 17-13… 

*

Radu Anca: „Toți jucătorii au respectat ce li s-a cerut, de aceea mă bucur pentru reușita lor.”

Flavius Sabău: „Sunt surprins de evoluția jucătorilor mei, dar etapa viitoare vine foarte repede și poate va aduce anumite clarificări.”

*

Au marcat: 1-0 Capătă (min. 30) care a reluat din apropiere; Matiș (min. 40) cu un șut de la 25 metri; Vlad (min. 45) care a reluat cu capul din apropiere; Capătă (min. 46) care a șutat lejer din apropiere; Capătă (min. 58) care a scăpat singur și a șutat pe sub Jianu; Trabalka (min. 83) din lovitură de la 11 m la un fault în careu asupra lui.

Gloria Cermei: Gârlea – Polgar, Dolga, Nistor (cpt.), Deta – Mager, Vezan (min. 35, Ciubotariu), Prună, Vlad (min. 67, Mihuța) – Matiș (min. 60, Iuga), Capătă (min. 72, Bulza).

Antrenor: Radu Anca.

Pe bancă: Stănilă, Rogojan, Sabău.

Șoimii Lipova: Jianu – Gherasim (min. 72, Obrad), Calvin (cpt.), Burlă – Poiană (min. 46, Dobrean), Popa, Lazea (min. 46, Filimon), Istrate – Marton (min. 63, Savin), Trabalka.

Antrenor: Flavius Sabău.

Pe bancă: Creța, Bercu, Șulea.

Cartonașe galbene: Deta, Vlad, Marton, Trabalka, Filimon, Dobrean

Arbitri: Cristian Codrea (Baia Mare) – Daniel Lar (Baia Mare), Paul Pojar (Cluj). Observatori: Teodor Biriș (Deva), Nicolae Grigorescu (Timișoara).

Rezultatele etapei a XXI-a în C4, pe coloana clasamentelor. Runda viitoare, intermediară, cu majoritatea jocurilor marți, inclusiv CS Șoimii – CS Crișul Chișineu Criș. Miercuri tot de la ora 17, și duelul a 2 dintre lideri, cel din etapa I, cu cel actual: ACS Dumbrăvița – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: