Senzație! Cu al 10-lea succes la rând, Vulturii Lugoj încheie pe 3, peste Sebiș: 4-2 la fostul lider! Și campioană a returului

Dacă s-ar fi încumetat cineva să pronosticheze cumva pe 13 martie, după cel de-al doilea eșec al Vulturilor Lugoj din tot atâtea apariții în retur, că elevii lui Cosmin Petruescu vor încheia campionatul pe podiumul Seriei 4 în Liga 3, ar fi fost luat în derâdere fără nici cea mai mică milă.

Pe-atunci, după înfrângerea cu 2-1 la cei din Filiași, CS Vulturii 2009 cobora pe locul 7, rămânând cu numai 8 goluri marcate în 14 apariții, la 14 puncte în urma liderului CS Național Sebiș. Ce-a urmat însă începând cu un 1-0 acasă cu CS Nuova Mamma Mia a condus pentru lugojeni la postura de aspiranți la locul secund înaintea ultimei etape a sezonului, care s-a disputat vineri seară.

Victorie după victorie, mai întâi trei cu 1-0, iar apoi chiar cu mai multe goluri marcate, semn al încrederii dobândite și a transpunerii în teren a bunelor acumulări din pregătiri. Iar realitatea este că dacă Minerul Motru n-ar fi aruncat prosopul cu ocazia ultimei runde, 0-3 prin neprezentare acasă cu Mamma Mia, gruparea lugojeană ar mai fi avut șanse vineri chiar și la un salt pe locul secund, într-un joc al rezultatelor în care o victorie la limită la Sebiș coroborată cu o remiză a roș-albilor din Becicherecu Mic în Gorj le-ar fi adus pe urmăritoarele nou-promovatei UTA Bătrâna Doamnă la egalitate de puncte dar cu CS Vulturii 2009 cea mai bine plasată într-un triunghiular al întâlnirilor directe.

Așa însă, cu Mamma Mia învingătoare la ”masa verde”, fapt confirmat din preziua rundei finale, CS Național Sebiș știa că are nevoie de o victorie pe teren propriu la căderea de cortină peste 2014/15, acasă cu Vulturii Lugoj, pentru a încheia pe locul secund, cu un punct în fața celor din Becicherecu Mic.

Aflată însă în recul în ciuda faptului că nu mai scosese de etape bune mingea din plasă, CS Național a fost vădit surprinsă de forța Vulturilor, de nestăvilit în acest retur, care și-a făcut calculele că o victorie la două goluri diferență pe terenul sebișenilor ar echivala cu o revanșă pe măsură pentru acel 0-2 la finele turului și ar sălta-o grație rezultatelor directe peste arădeni, pe locul 3 și implicit pe podiumul Seriei 4 chiar la spartul târgului.

Zis și făcut, după un meci frumos și deschis, bucuria fiind la final în tabăra vizitatorilor de pe malurile Timișului, susținuți din tribună inclusiv de lugojeni deplasați la fața locului cu 4 autoturisme personale: Naţional Sebiş – Vulturii Lugoj 2-4 (2-3), prin ”porțiile” lui Digbeu, în minutele 11 și 30, respectiv Stoichescu (8, 27, 85) și Dobra (36).

De regulă foarte sfioasă în fața porții în primele două treimi ale sezonului, Vulturii și-a dat drumul în ultimele 3 deplasări, toate victorioase la două-trei goluri diferență, înscriind de la 3 goluri în sus și atingând punctul culminant tocmai în momentul cheie, cel al puțin probabilei cățărări pe locul 3: 4-2 la Sebiș!

Îmbărbătați de succesul cu 2-1 pe teren propriu în dauna lui UTA Bătrâna Doamnă, prim triumf dintr-o serie de 3 victorii acasă cu același scor, lugojenii au înscris de 4 ori și la Ișalnița iar 3 goluri la Rovinari, însă nu i-au iertat de o asemenea manieră și pe ocupanții pentru un sezon întreg al podiumului seriei, CS Național Sebiș.

A fost o frumoasă ieșire din scenă la o cursă de urmărire ce părea din start fără sorți de izbândă, rod al creșterii coeziunii pe teren și în afara lui a poate celui mai unit colectiv din serie, coagulat pe fondul și în urma revenirii lui Cosmin Petruescu la Lugoj, unde n-a contat pe cel mai experimentat lot din C4, ba din contră, printre cele mai fragede, dar a izbutit să încropească într-un timp relativ scurt, și grație unei bune conlucrări a tuturor compartimentelor clubului, o garnitură ce și-a văzut cu modestie de drum.

De fapt, această serie completată vineri de 10 victorii la rând depășește până și reușita promovatei în Liga 2 din sezonul 2005-2006, Auxerre Lugoj, de a nu primi gol 9 meciuri la rând, în trei dintre acestea formația fostului și noului antrenor al celor de pe Timiș remizând alb.

Cosmin Petruescu: 4 succese la rând la cârma Vulturilor Lugoj, inclusiv cu locurile 1 și 3

Cosmin Petruescu: 10 succese la rând la cârma Vulturilor Lugoj, inclusiv cu locurile 1, 2 și 3

Având acum doar șansa unui succes la două goluri diferență pentru a întrece un fost lider care năzuia să-și păstreze măcar locul secund, Vulturii nu s-a gândit la remize albe ci a avut forța să preia de 3 ori conducerea, o explicație a acestui crescendo găsind antrenorul Petruescu prin vorbele ”am scăpat la un moment dat de presiunea obiectivului evitării retrogradării și pot spune că efectiv ne-am descătușat, ceea ce s-a demonstrat prin aceste rezultate”, principalul marcator Petrică Stoichescu, un fost junior la FC Timișoara, rotunjindu-și totalul stagional la 9 reușite cu cele 3 goluri de la Sebiș. Unde a mai punctat și Dobra, și el pe podiumul puncherilor Lugojului, laolaltă cu Magdaș.

Chiar și fără 3 titulari, cu toții suspendați, printre care și căpitanul Miculescu, și anume și Precupanu și Porcescu, oaspeții de pe Timiș au deschis rapid scorul după o cursă a lui Ardelean pe stânga, centrarea în careu fiind fructificată de Stoichescu cu capul: 0-1 în minutul 8.

CS Național a ripostat foarte prompt, 1-1 în minutul 11, prin Digbeu, după o pătrundere pe partea stângă și un șut pe sub Iordache, dar nici Vulturii nu s-a lăsat, marcând puțin după mijlocul primei părți, după o aruncare de la margine executată de Buligă și prelungită cu capul pe spate de Magdaș, în calea aceluiași Stoichescu: vole de 1-2 în minutul 27.

Tot după alte doar 3 minute au egalat din nou sebișenii, în urma unei centrări de pe stânga și a așezării lui Radu, același Digbeu șutând de la 11 metri în stânga portarului: 2-2 în minutul 30. Patru goluri într-o jumătate de oră…

Puțin a mai trecut însă și Vulturii a marcat din nou, după o centrare a lui Mânecan de pe dreapta și o lovitură de cap a lui Magdaș pentru Dobra, care a reluat din voleu, de la 11 metri, sub bară: 2-3 în minutul 36.

Diferență insuficientă însă pentru ca Vulturii să urce într-adevăr pe podium. Căci ar mai fi fost nevoie de un gol. Care a venit în minutul 85, din piciorul aceluiași golgheter Stoichescu, de astă dată cu mare altruism servit de autorul întregii faze, rezerva Ivașcu. Și 2-4! Ivașcu a dejucat pasul la ofsaid al Naționalului, plecând din terenul său, și a așezat balonul în lateral pentru Stoichescu, sprintând din urmă…

Așa cum a sprintat și Vulturii pe turnantă, adioma calului negru, în acest retur.

Și unde mai pui că și Dobra, de două ori, Ardelean sau același Stoichescu ar mai fi putut încă marca. Dar chiar și așa, 10 victorii din 10, golaveraj în acest răstimp de 23-7!

”Ceea ce contează este rezultatul, dar a fost un duel echilibrat, deschis, cu ocazii de ambele părți, însă echipa mai inspirată la finalizare și care a greșit mai puțin în apărare a avut câștig de cauză. Ne bucură mult atât ceea ce am realizat azi pe terenul unei formații care de 6 etape n-a primit gol și turul la încheiat pe locul I cu prima șansă la promovare, cât și în ansamblul întregului sezon. Reușite pentru care aș vrea să-i felicit pe jucători pentru tot ceea ce au realizat! Sebișenilor le doresc putere să promoveze în Liga 2, căci ar fi păcat, la infrastructura creată acolo să nu aibă o formație în liga a doua. Vreau să-i felicit pe băieți și pe toți cei din stafful nostru, tehnic, administrative, pentru parcursul excelent din acest an. Proiectul pe care l-am demarat este în grafic și am terminat pe locul 3, care ne onorează dar ne și obligă pe toți la mai mult!”, a spus Cosmin Petruescu, antrenor la CS Vulturii 2009 Lugoj.

*

CS Vulturii 2009: Iordache – Agoston (65, Semenea), Loga, Vlădia, Buligă, Mânecan (75, Marta), Vînătu, Dobra (70, Ivașcu), Stoichescu, Magdaș, Ardelean (86, Predescu).

Pe bancă: Dragostin – Pîntea, Roșie.

Agoston, cu un cartonaș galben, a fost primul jucător înlocuit al Vulturilor, mai apoi fiind substituit și Mânecan, care îi prelua postul de fundaș dreapta, și el având un cartonaș galben în cont.

CS Vulturii 2009 își va continua până în 21 iunie antrenamentele de menținere, și în ideea în care este incertă data de demarare a sezonului competițional 2015-16. Până atunci, sâmbătă la ora 18, echipa secundă a Vulturilor, din Campionatul Județean Timiș, va juca pe teren propriu cu cei din Boldur, în meci urmând a fi implicați și cei care au evoluat mai puțin sau deloc la Sebiș.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: