Sergiu Popovici: ”E necesară aceeași atitudine ca la Cluj”. Benga: ”E păcat că un stadion atât de mare va fi gol. Meciurile fără spectatori nu crează echipelor vreun avantaj”. ASU Politehnica pregătește stingerea Farului

Două neînvinse în primele două etape ale noului sezon în Liga 2 se vor întâlni luni de la ora 18 în penultimul meci al rundei a treia, televizat de pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, ASU Politehnica revenind astfel pe arena pe care remiza alb cu Rapid în 1 martie 2020. Față în față, oponente dintre primele 7 clasate, atât bănățenii cât și dobrogenii câștigând la limită deplasările avute la pretendente anuale la promovare, Farul cu 1-2 pe 1 septembrie la Ploiești, alb-violeții cu 0-1 luni la Cluj. AFC Farul e a treia, pe podiumul fruntașelor cu punctaj maxim, după ce mai câștiga și sâmbăta trecută acasă cu 1-0 cu Aerostar Bacău, pe când poliștii se numără între cele 3 grupări fără gol primit în 180 de minute, alături de liderul Dunărea Călărași și CS Mioveni, care remiza alb în etapa I pe ”Știința”. Vor stinge oare timișorenii Farul în întâlnirea cu tribune goale, fără spectatori? 

În prefațarea duelului între ASU Politehnica şi Farul Constanţa, astăzi de la ora 10, în sala de conferinţe din Căminul 1MV, unde se află şi magazinul alb-violeților de la terenul „Ştiinţa”, clubul timișorean a găzduit o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal Octavian Benga și noul sosit în această vară Alexandru Popovici, marcator al unui eurogol de trei puncte luni la Cluj, în etapa trecută.

Octavian Benga a spus: ”Întâlnim luni echipa Farul, care – din punctul meu de vedere şi bineînţeles în urma rezultatului pe care l-a avut – putem considera că este cea mai în formă sau între cele mai în formă echipe. A avut un meci foarte dificil în prima etapă la Petrolul, Petrolul, una din principalele candidate la promovare. A câştigat acel joc, nu este uşor să câştigi la Ploieşti. Prin urmare, putem considera că avem un meci foarte dificil cu echipa Farului din Constanţa, antrenată de Ianis Zicu. Mă bucură revederea cu el, mă bucur că am îmbrățișat aceeași meserie, şi aştept să ne întâlnim la acest joc şi totodată ne dorim să-l câştigăm. Vom vedea, vom vedea luni ce se va întâmpla pe teren. Repet, este un meci dificil, cu o echipă care are pretenţii la promovare. Noi suntem pe un drum bun, însă trebuie să uităm ultimul meci, a fost o victorie foarte importantă, și să trecem la următorul meci, pe care îl vom trata cu maximă seriozitate şi vrem să câştigăm acest meci!”

– Cum rămâne situaţia cu portarii? După câte ştiu şi Murariu are o ofertă şi este pe picior de plecare… ”Da, după cum bine ştiţi l-am pierdut pe Mario Contra. Legat de Murariu, există o ofertă şi pentru el. Vom vedea şi în zilele următoare ce se va hotărî în privinţa lui. Cert este că va veni un portar, chiar dacă va pleca sau nu Murariu, ca să avem postul de portar acoperit. Trebuie să avem trei jucători pe această poziţie. Deocamdată, Borbei şi Murariu sunt portarii echipei”.

– Mai aveţi 2-3 jucători în probe… ”Da, mai avem jucători în probe şi ne vom edifica probabil azi, mâine vom lua o hotărâre, vom vedea şi pretenţiile lor, e posibil să rămână unul dintre ei. Dar mai multe vreau să spun, să am o discuţie cu conducerea noastră, pentru că trebuie să iau o hotărâre asupra unora şi probabil azi sau mâine le voi spune de aceşti jucători, dacă vor rămâne sau nu”.

– Veţi juca pe Dan Păltinişanu… Aţi vizitat stadionul? Cum se prezintă? ”Nu am vizitat stadionul, astăzi sau mâine voiam să merg să mă uit, dar din informaţiile mele terenul este bun. Aşa ar trebui să fie, pentru că nu a mai intrat nimeni pe el, nu s-au mai jucat meciuri, cred că e întreţinut. E păcat că jucăm pe un stadion atât de mare şi va fi gol, dar nu este un avantaj pentru mine, dimpotrivă, cum am mai spus-o, meciurile fără spectatori nu crează un avantaj echipelor. Aţi văzut şi dumneavoastră că în play-off echipelor gazdă le este foarte greu să câştige meciurile”.

– Aveţi jucători accidentaţi? ”Nu, dar am avut 2-3 jucători să spun cu accidentări uşoare, mă refer şi la Ignea, care a avut 2-3 zile pauză, aşa i-a spus doctorul, dar de astăzi sunt toţi prezenţi la antrenament, tot lotul este apt şi mă bucură acest aspect. O să fie dificil să aleg primul unsprezece dar vom vedea azi şi mâine la antrenamente forma jucătorilor, şi atunci cu siguranţă mă voi decide”.

Întrebat dacă Axente va fi titular, după ce a fost înlocuit mai repede în etapa trecută, Benga a zis: ”Pe mine niciodată nu mă vei auzi să critic jucătorii public. Mai sunt şi jucători care nu întodeauna pot să fie în formă, mai prind şi câte o zi slabă… Axente este jucătorul nostru foarte important, este golgheterul echipei şi de aceea trebuie să vorbim la superlativ de el”.

 

– Ai dat un eurogol la Cluj şi ai adus toate cele trei puncte pentru echipa ta… La care ex-prim-divizionarul Sergiu Popovici a spus: ”Mă bucur că am reuşit să marchez, am dat un gol frumos, am obţinut trei puncte, asta e cel mai important. Acum trebuie să uităm acest meci și să ne concentrăm pe cel care urmează. Trebuie să mergem luni din nou cu aceeaşi atitudine ca şi la Cluj şi să luăm încă o dată trei puncte”.

– Cum îi vezi pe cei de la Farul? ”Şi Farul are o echipă la fel de bună ca şi cei de la Cluj, are obiectiv play-off-ul şi cred că vom avea atitudine, suntem un grup unit! O să facem din nou o partidă frumoasă şi o să luăm puncte!”

Meciurile etapei a III-a din Liga 2, pe coloana clasamentelor, în dreapta secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: