Serpentine

Ne apropiem cu pași repezi de turneul final al Campionatului European, unde și țara noastră este implicată în organizarea acestei competiții. Lucrurile stagnează, iar stadioanele vizate sunt într-o fază inițială de realizare. Inconștient sau nu, Gică Popescu, pe atunci consilierul personal al premierului în probleme de sport, dădea asigurări că stadioanele vor fi gata, iar calea ferată ce va lega Gara de Nord de aeroportul Henri Coandă va fi realizată în timp util. Totul a rămas la nivel de promisiuni, probabil FRF se bazează pe cei de la UEFA care vor da aprobări fără verificări prealabile.

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, și-a făcut apariția la o partidă de liga secundă pentru a-l urmări pe arbitrul Rareș Vidican pentru o eventuală promovare. Dacă acest fapt rezolvă problemele arbitrajului românesc, atunci putem sta liniștiți.

Nici după 30 de ani de libertate nu putem scăpa de obsesia echipelor departamentale Dinamo și FCSB (de fapt, Fotbal Club Steaua București). Trepădușii din jurul mogulului George Becali s-au grăbit să numească partida dintre cele două echipe ”derby de România”, când, de fapt, se întâlneau două grupări din a doua jumătate a clasamentului. Înaintea partidei, arbitrul Kovacs Istvan a fost acuzat pe nedrept că nu va fi imparțial.

Viitorul Ovidiu a învins pe teren propriu liderul CFR Cluj, egalându-l la puncte. Fără a mă putea ridica la nivelul lui Dan Petrescu, totuși opinez că prea desele schimbări în echipă nu au produs efectul scontat.

Universitatea Craiova în frunte cu antrenorul Victor Pițurcă nu a putut trece de Poli Iași iar Andrei Cristea, autorul golului ieșenilor, s-a răzbunat într-un fel pe faptul că a fost ignorat la Craiova pe vremea când evolua la echipa olteană. Sepsi Sfântu Gheorghe, această ”echipă a păcii”, a realizat nouă jocuri încheiate la egalitate din 12 etape.

La sfârșitul săptămânii echipa națională va întâlni echipele Insulelor Feroe și Norvegiei în această ordine. Importanta partidă cu Norvegia se va disputa cu ușile închise. După comportamentul spectatorilor la partida FCSB – Dinamo de pe Arena Națională, acesta a demonstrat că nu s-a învățat nimic din această suspendare.

În liga a doua, ASU Politehnica a dat lovitura și a învins echipa FC Argeș, o echipă cu mari pretenții. Ripensia, această ”bestia nera” pentru U Cluj, a reușit să plece și de această data neînvinsă de la Cluj. În schimb, CSM Reșița a dezamăgit crunt, fiind surclasată pe teren propriu la un scor neverosimil de o echipă mediocră, Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Orice discuție care încearcă să deturneze realitatea punând înfrângerea pe influența altor factori nu are sens.

În liga a treia, mult lăudata, chiar și de mine, Universitatea Craiova 1948 nu a putut trece pe teren propriu de mult mai modesta Gloria Cermei, condusă totuși cu pricepere de Nagy Roland. Nou promovatele Fortuna Becicherecu Mic și Progresul Pecica își continuă parcursul neașteptat de bun, obținând puncte prețioase și în deplasare.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: