Sincope

Evoluția modestă a jucătorilor români aflați în străinătate duce uneori la a conferi niște dimensiuni mari unui banal transfer. De exemplu, trecerea lui Ianis Hagi de la Gent la Glasgow Rangers a fost tratată ca un eveniment de primă mărime.

A mai rămas o lună și jumătate până la întâlnirea decisivă a echipei naționale cu Islanda. Între timp, s-a consumat prima etapă de campionat din sezonul de primăvară fără să se remarce în mod deosebit vreun jucător, astfel că antrenorul Rădoi va avea o sarcină dificilă în a alcătui lotul de jucători pentru partida aminitită.

Încă o dată se dovedește inutilitatea competiției play-off și play-out. În sistemul play-off, deși se califică șase echipe, dar doar două vor lupta pentru titlu, celelalte încercând să arbitreze competiția. În play-out competiția pare ceva mai animată, dar și aici până la un anumit punct.

Prima etapă a programat o partidă importantă între CFR Cluj și FCSB, dar jocul nu s-a ridicat la un nivel deosebit, mai ales că echipa bucureșteană nu a expediat nici un șut pe spațiul porții. Oaspeții au contestat arbitrajul lui Kovacs Istvan, dar eliminarea lui Planić a fost pe deplin justificată.

Universitatea Craiova a dominat clar o echipă dezorientată, Gaz Metan Mediaș. O altă echipă mult lăudată, Astra Giurgiu, a evoluat slab și a fost învinsă de Dinamo. FC Voluntari, cu multe nume noi în componență, a învins la Clinceni și a pornit o nouă cruciadă pentru salvarea de la retrogradare.

Chiar dacă a revenit Vasile Miriuță, FC Hermannstadt nu a putut trece de Sepsi Sfântu Gheorghe. Chindia Târgoviște se află pe o pantă descendentă, fiind învinsă de FC Botoșani pe teren propriu (sic!). În epilogul etapei, Poli Iași a fost învinsă de Viitorul Ovidiu chiar dacă a condus aproape 80 de minute, greșelile unei defensive modeste făcând ca ieșenii să piardă această partidă. Arbitrul Bârsan a avut o prestație submediocră pe care nici VAR-ul nu ar fi salvat-o.

Echipele din liga a doua se pregătesc asiduu pentru a avea o evoluție cât mai bună în retur. Adus în vară de UTA cu mare pompă, mijlocașul brazilian Diego Lorenzi și-a reziliat contractul cu echipa arădeană. Motivele invocate de ambele părți referitoare la această plecare intempestivă nu au iz de credibilitate, de aceea doar am consemnat faptul în sine.

Aradul fotbalistic nu își uită eroii, astfel că sâmbătă s-a disputat Memorialul ”Ionuț Leac”, rezervat copiilor născuți în anul 2010. Ionuț Leac a evoluat la UTA și Gloria Arad, iar mai bine de două decenii a fost președintele Comisiei Județene de Copii și Juniori. Competiția a fost câștigată de echipa Atletico Arad, antrenor Marcel Câmpian, dar toți copiii participanți au fost răsplătiți cu mici atenții. De organizarea acestui eveniment s-a ocupat Gabriel Hărduț, actualul președinte al Comisiei de Copii și Juniori, care s-a achitat cu mult aplomb de această misiune.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 35

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: