Sîntean aduce victoria României U19 la debutul fazei I de calificare, 2-1 contra gazdei Grecia. Dragomir căpitan, Haruț integralist

Andrei Sîntean a marcat în urma cornerului executat de Vlad Dragomir golul victoriei selecționatei sub 19 ani a României la startul fazei I de calificare pe drumul spre turneul final Euro U19, juniorii mari ”tricolori” răsturnând scorul la Heraklion în dauna gazdei patrulaterului, Grecia.

Sîntean, lansat de ACS Poli și ajuns în fotbalul praghez, a înscris spre mijlocul reprizei a II-a a jocului de pe ”Theodoros Vardinoyannis”, în minutul 65, după ce Moruțan egala în minutul 39, în prealabil Douvikas deschizând scorul pentru eleni în minutul 24.

România s-a plasat astfel pe un loc de accedere din Grupa 10 a turneului de calificare spre turul de elită din primăvară, ultim turneu patrulater înaintea fazei finale, tot în etapa I a seriei din Creta rușii trecând cu 6-0 de Gibraltar.

Adrian Boingiu a apelat la start la Vlad – Haruț, Screciu, Dima, Trusescu (77, Neciu) – Boboc, Dragomir – cpt. – Moruțan, Mățan (88, Băluță), Micovschi – Sîntean (66, Moldoveanu), pe bancă rămânând Costache, Berci, Gheorghe, Cristian, Vidrășan și Podină.

Românii vor mai juca sâmbătă după prânz cu Rusia iar marți după-amiază cu Gibraltar.

Șase dintre cele 13 grupe ale fazei I de calificare la categoria U19 s-au încheiat deja, celelalte derulându-și prima etapă, iar Germania a câștigat cu punctaj maxim Grupa 2, urmată de gazda Polonia, Olanda a triumfat acasă cu 7 puncte din 9 posibile în Grupa 4, urmată de Ungaria, și Austria s-a calificat cu punctaj maxim de pe teren propriu, urmată de Kosovo, fapt valabil și pentru Irlanda însă cu 7 puncte din 9 posibile, urmată de Serbia, Italia a acumulat 9 puncte în Suedia, calificată a doua, iar Ucraina și Norvegia au obținut 9 respectiv 6 puncte pe tărâm albanez.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: