Sisteme progresive la pariuri sportive – pro și contra

Am întors pariurile pe toate fețele de peste zece ani de când joc constant și, sincer să fiu, nu auzisem de strategia despre care am citit aici. Mi s-a părut o strategie foarte interesantă, pe care cu siguranță o voi testa în perioada următoare.

Mijlocașul brazilian al lui Juventus, Anderson Hernanes (stânga), la balon în fața compatriotului său Felipe Melo, de la Internazionale, într-un meci jucat în Italia în Serie A pe 28 februarie 2016 pe stadionul din Torino / AFP / MARCO BERTORELLO (foto MARCO BERTORELLO/AFP/Getty Images)

Este vorba despre un sistem progresiv de genul Martingale sau Fibonacci, dar oarecum diferit de principiul pe care funcționează cele două. La Martingale, dublezi miza după fiecare pariu pierdut, iar cota trebuie să fie destul de mare ca să acoperi pierderile și să ai un profit satisfăcător. La Fibonacci, miza după un pariu pierdut este suma precedentelor două mize.

Ce înseamnă strategia mizei progresive crescânde

Ambele strategii țin cont numai de miza precedentă. În cea despre care vorbeam la începutul acestui articol, miza se raportează la ținta de profit pentru fiecare pariu, la pierderile până în acel moment și la cota evenimentului pe care pariezi, combinate în următoarea formulă:

Miză pariu = (profit dorit + pierderi totale)/ (cotă eveniment – 1)

La punctul zero, ai stabilite banca, miza cu care vrei să începi și o țintă de profit pentru fiecare pariu. Este important ca această țintă să fie una realistă. Este sinucigaș pentru cariera de parior să vrei să obții un profit de 50 de lei riscând 10 lei, sau poate chiar 5 lei.

Singura constantă este profitul dorit. După un pariu pierdut, pierderile vor fi prezentate de miza precedentă. După două pariuri pierdute, la pierderi trecem suma primelor două mize ș.a.m.d. Este foarte simplu de calculat, chiar dacă pare o formulă mai complexă decât în cazurile Martingale și Fibonacci.

Ca să înțelegi și mai bine, uite un exemplu concret: pornești de la un buget de 1000 de lei și o miză de 30 de lei, reprezentând 3% din bancă. Fixezi o țintă de profit de 20 de lei, pentru fiecare pariu.

După primul pariu pierdut, miza pentru un pariu cu cota 2.00 (să spunem) va fi următoarea: (20 + 30)/(2-1) = 50

În cazul în care va fi câștigător, vei avea profit total 50 x 2.00 – (30 + 50) = 20 de lei.

În cazul în care va fi necâștigător, miza următorului pariu cu cota 2.50 (să spunem) va fi: (20 + 80)/ (2.50 – 1) = 100/1.5 = 66,6

În cazul în care va fi câștigător, vei avea profit total 66,6 x 2.5 – (66,6 + 80) = 166,5 – 146,6 = aproximativ 20 de lei

Și tot așa… Dacă nu iese nici acest pariu, deja avem gaură aproape 150 de lei dintr-un buget de 1000 de lei, aducă 15% din bancă.

Principalul avantaj este că sistemul poate fi aplicat pe orice cote. Alte strategii bazate pe progresie funcționează doar pe cote de minim 2.00. Cei care au aplicat strategia mizei progresive crescânde (pentru că așa se numește) spun, însă, că ea este mai eficientă tot în cazul unor cote mari.

Câteva dezavantaje

Dacă aplicăm strategia Martingale plecând de la miza 30, după trei pariuri pierdute avem o gaură de 30 + 60 + 120 = 210 lei. În cazul lui „Fibonacci”, pierderea totală este de 30 + 30 + 60 = 120 de lei. O concluzie ar fi că cel mai rapid „te cureți” cu Martingale în cazul unei serii lungi de pariuri necâștigătoare. Acesta este dezavantajul clasic al sistemelor progresive.

Un alt dezavantaj ar fi acela că trebuie să aștepți mai mult timp până aduni un profit mai consistent. Așa cum am văzut în exemplul de mai sus, după trei pariuri am fi pe plus cu doar 20 de lei.

De asemenea, riști să fii limitat și poate chiar blocat de casele de pariuri online, dacă angajații acestora constată că respecți un anumit tipar de pariere. La Martingale, dacă te ține banca să ai 10 pariuri necâștigătoare, iar al 11-lea este bun, obții un profit consistent. Acest profit reprezintă unul dintre argumentele pro strategii progresive, pe lângă acela că ești oricum pe plus, după un număr de pariuri pierdute.

Mai multe detalii despre strategia mizei progresive găsești pe site-ul comunității pariorilor din România la adresa: https://pariurix.com/strategia-mizei-progresiv-crescande.html.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: