Șoimii, al treilea succes la rând la 4 diferență: Lipova – ACS Poli 4-0 (2-0) la Pâncota

Vicecampioana ediției trecute a seriei vestice în Liga 3 și-a reamintit de bunul parcurs din campania precedentă, iar odată apropiată de podiumul ierarhiei a adăugat al treilea triumf consecutiv la 4 goluri diferență, după un alt 4-0 la Pâncota cu CS Viitorul Dăești și 1-5 la Sebiș săptămâna trecută, cu CS Național. Este a treia victorie succesivă la zero acasă pentru arădeni, dar și a șaptea apariție consecutivă fără înfrângere, cu 16 puncte acumulate din ultimele 18 posibile. Și totuși, scorul este binișor exagerat în fața penultimilor clasați, la a cincea apariție la rând fără succes pe teren: Șoimii Lipova – ACS Poli Timișoara 4-0 (2-0).

Gazdele au deschis scorul după mijlocul primei reprize prin Alexandru Sulea, în minutul 25, Denis Rusu dublând avantajul arădenilor în prelungirile primei părți, în cel de-al doilea minut adițional, avans dublat și după pauză în ultimul sfert de oră, de Andrei Banyoi, în minutul 78, și Victor Prună (80), din lovitură de la 11 metri.

În localitatea Pâncota, astăzi de la ora 14 s-a disputat un meci din ziua inaugurală a etapei a 13-a în Seria a IV-a, cei de la Şoimii Lipova învingându-i categoric pe timişoreni, dar cu largul concurs al arbitrului de centru, care şi-a bătut joc de junii timişeni. Le-a acordat nu mai puţin de 6 cartonaşe galbene dar şi două ”roşii”, după faze banale, motivând faulturile repetate. În schimb arbitrii asistenţi şi-au făcut datoria, arbitrând exemplar.

Ca idee de căpătâi, scorul nu reflectă ceea ce s-a întâmplat pe teren.

Prima ocazie au avut-o oaspeţii prin Velcotă, în minutul 13, când nu a nimerit cadrul porţii, ratând din unghi deschiderea scorului. În minutul 17, Sulea a înscris dar golul a fost corect anulat pentru ofsaid, semnalizat de arbitrul asistent Glăvan. Contrar cursul jocului, gazdele au deschis scorul în minutul 24, prin Alexandru Sulea, şutând de la 12 metri pe jos, în dreapta portarului… 1-0.

În minutul 28, Chiriac a părăsit terenul accidentat, fiind înlocuit cu Popa. Arbitrul exagera apoi prin a sancţiona doi polişti cu cartonaș galben într-un interval de un minut, pe Podină şi Popa.

Putea fi 1-1 în minutul 41, din lovitura liberă de la 18 metri executată bine de Iseini, dar mingea a nimerit transversala. Iar în loc de 1-1, va fi 2-0, în prelungirile dinaintea pauzei, când Denis Rusu a împins mingea în plasă de la 6 metri, la o aşezare a balonului de către Rusu, de pe linia de tuşă, în urma unui contraatac.

După pauză, cireaşa pe tort a fost pusă în minutul 52. O fază comică.. Oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 18 metri, perpendicular pe poartă, mingea fiind aşezată de Velcotă, la care Ochea a luat balonul în ambele mâini, dorind ca el să execute lovitura liberă. Arbitrul îi acorda din nou cartonaşul galben, eliminându-l de pe teren. 

O nouă lovitură liberă pentru vizitatori în minutul 72, executată de Iseini de la 20 de metri, pe mijlocul porții, mingea fiind prinsă. 

În cele din urmă, gazdele au reuşit golul trei prin Andrei Banyoi în minutul 78, la al patrulea şut pe spaţiul porţii. În minutele următoare, Buga l-a faultat pe Rusu în careul de 16 metri şi s-a acordat lovitură de pedeapsă, transformată de Victor Prună cu un şut pe jos, în stânga portarului Popeţ… 4-0.

Cu şase minute înainte de final şi portarul Popeţ a fost eliminat pentru fault de ultim apărător, ieşit fiind la 18 metri de poartă și deposedându-l de minge pe Banyoi. S-a acordat şi lovitură liberă, executată de Filimon la semiînălţime, pe mijlocul porţii, apărată de Dincă, care a preluat postul de portar în locul celui eliminat.

Se acordau trei minute de prelungiri în care nu s-a mai întâmplat nimic. Din nou înfrângere pentru ACS Poli, care greu se descurcă fără cei doi antrenori, Bălace şi Ionilă, pedepsiţi de Comisia de Disciplină a AJF Timiş.

Lipsa de experiență le-a jucat festa junilor bănățeni, care așteaptă acum ultimul meci acasă din tur, cu CS Crișul Chișineu Criș. CS Șoimii se poate apropia în schimb și mai mult de locul 2, având încă un meci pe teren propriu și săptămâna viitoare, ultimul acasă pe 2019, cu vecina de suferință a timișorenilor, gorjeana Gilortul.

*

CS Şoimii Lipova: Iliescu (minutul 80, Pădure) – Polgar, Lazea, Berciu, Filimon (cpt.) – Istrate, Prună, Simion, Rusu – Sulea (min. 65, Vlad), Banyoi (min. 84, Stoin).

Antrenor: Flavius Sabău.

Pe bancă: Nagy, Dolga, Haţegan, Abel Popa.

ACS Poli Timișoara: Popeț – Dincă, Oprea, Podină, Chiriac (min. 28, Raul Popa) – Ochea, Sporin (cpt.) – Românu (min. 75, Buga), Velcotă, Iseini (min. 80, Toboşaru) – Daminescu (min. 58, Mitre).

Delegat, Peter Csaba. Ovidiu Moraru, maseur. 

Pe bancă: Mosoarcă, Taşcă, Sevici.

Au arbitrat: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca) – Ion Glăvan (Hunedoara) şi Andra Tănăsuc (Cluj). Observator de arbitri Sorin Ciotlăuş (Deva) iar delegat de joc Petru Boroş (Oradea).

Primele rezultate ale etapei a XIII-a în Seria a IV-a din Liga 3, programul rundelor 13-14 și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: