Șoimii își iau zborul încă din repriza I spre primul succes afară: ACS Ghiroda – Lipova 2-3 (0-3)

ACS Ghiroda n-a avut astăzi succes în tentativa sa de a reveni pe căi victorioase și pe propria arenă ”Emilian Pavel”, unde căuta să reia șirul întrerupt cu 1-4 în urmă cu două săptămâni de liderul ACS Șirineasa, căzând în plasa unei noi evoluții slabe în repriza I, după cea din runda trecută de la Giarmata, unde a dres totuși busuiocul pe parcurs. Elevii lui Paul Codrea n-au mai izbutit și o altă răsturnare de scor, într-un duel al nou-promovatelor: ACS Ghiroda – Şoimii Lipova 2-3 (0-3).

Nou-promovații arădeni nu mai câștigaseră din 23 septembrie, înregistrând apoi două remize iar ulterior chiar 3 eșecuri la limită deși cu cel puțin câte un gol marcat, însă deschiderea de scor reușită astăzi la mijlocul reprizei I și golurile marcate în cascadă puțin înaintea pauzei i-au desprins la un decisiv 0-3, făcând astfel uitate precedentele două rezultate, 1-2 și 2-3 pe teren propriu cu vizitatorii din Filiași respectiv de la CS U Craiova SA 2.

Alexandru Baranyi a redus din handicap după pauză, în primele dar și ultimele minute ale reprizei a II-a, în minutele 48 şi 89, însă campioana Diviziei D Timiș n-a evitat și cea de-a treia înfrângere în ultimele 4 etape.

Kevin Trabalka, în minutul 23, Rareş Deta în minutul 42 şi Andrei Vasinc în minutul 44 sunt semnatarii întâiului succes în deplasare în Seria a IV-a din Liga 3 pentru nou-promovata CS Șoimii Lipova, care la Giarmata înregistra cu 2-1 a treia înfrângere afară, pe alte terenuri mulțumindu-se până acum cu un singur punct, 1-1 la Deva.

Deși aborda deplasarea în județul Timiș de pe o poziție cu 6 locuri inferioară celei a gazdelor, gruparea arădeană a redus la 4 puncte handicapul în clasament față de învinsa de astăzi.

ACS Ghiroda a jucat din nou mai bine tot în repriza a II-a, când Niță a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid iar în cel de-al doilea minut de prelungire Dincă ar fi putut chiar egala dar şutul său de la 14 metri a trecut razant cu transversala, însă soarta partidei a fost decisă de avantajul luat de oaspeții arădeni la momentul oportun, înaintea pauzei.

Alexandru Chiu (antrenor secund ACS Ghiroda): ”Am făcut o repriză foarte slabă, nu am prea jucat nimic, şi asta ne-a costat primirea a trei goluri, pe greşeli individuale. În partea a doua ne-am revenit însă am ratat din poziţii clare, mai ales prin Totic, care nu a marcat singur cu portarul advers. Puteam măcar egala, mai ales că am dominat finalul, dar am reuşit numai două goluri, prin Baranyi, unul în finalul meciului. În schimb oaspeţii au ştiut ce vor şi au plecat cu toate cele trei puncte…”

ACS Ghiroda: Barbu – Firuţ (min. 46, Mancaş), Gavriluţă (min. 59, Hotca), Burdeţ, Popescu, Centea (min. 46, Dincă), Gaidoş, Pop (min. 80, Saizu), Niţă, Baranyi, Totic.

Antrenor: Paul Codrea.

Pe bancă: Alexandru Chiu, Ureche, Ciobanu şi Murariu.

CS Şoimii: Iliescu – Kocsis (min. 83, Pascu), Calvin, Bercu, Lupşe, Deta (min. 87, Mandache), Jichici, Popa, Filimon (min. 90+2, Piţ), Trabalka (min. 80 Tomuţ), Vasinc.

ACS Ghiroda va juca etapa viitoare în deplasare la CS U Craiova SA 2, pe când Șoimii Lipova acasă cu CSM Școlar Reșița. Rezultatele etapei a XI-a, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 15

 


Alte articole legate de acest subiect: