Sorescu ridică norma la 3, ASU Politehnica învinge din nou afară la zero după 15 etape

Deian Sorescu a deschis miercuri după-amiază calea alb-violeților secund divizionari spre reabilitarea în deplasare după 3 apariții acasă fără victorie, prin a înscrie deja în minutul 12 al ieșirii în capitală, la nou-promovata Metaloglobus, adăugând alte două goluri și în repriza a II-a, parte a scorului etapei intermediare, amânată din primul weekend din martie, 0-5 (0-2) prin care ASU Politehnica a rămas neînvinsă afară în interimatul antrenorului Antonio Foale.

Ineficace în jocul tur cu Metaloglobus, 0-2 acasă în august prin goluri primite în minutele 44 și 90, ASU Politehnica s-a revanșat la București cu 0-5, Sorescu marcând de 3 ori

Egală săptămâna trecută peste munți a argeșenilor din Mioveni, ASU Politehnica a bifat cu brio miercuri de la ora 15 prima dintre cele două deplasări ale săptămânii în curs în zona Bucureștiului, mai întâi la periclitata FC Metaloglobus, dârdâind la doar 3 puncte deasupra locurilor de retrogradare în Liga 3. Iar alb-violeții vor juca sâmbătă de la ora 11 în Ilfov, la o formație de pe pozițiile cu destinația eșalonul terț, CS Balotești, pe când Metaloglobus va primi de la aceeași oră vizita celeilalte grupări de pe Bega, Ripensia.

Atât în acest sezon, cât și în cel precedent, după promovare, alb-violeții au pierdut în cea de-a doua deplasare din tot atâtea consecutive, în returul din 2017 înclinându-se cu 4-1 la Oradea în urma eșecului cu 2-0 la Brașov iar ulterior, la finalul campaniei, și cu 3-2 tocmai la Balotești, după 2-2 la Clinceni, iar în turul actualei campanii au cedat cu 1-0 la Snagov, pe un teren desfundat, după remiza 1-1 la Motru.

Până una alta, poliștii au semnat întâiul triumf la zero în afara Timișoarei de la cel cu 0-2 în etapa a 11-a, pe 7 octombrie, la Satu Mare, punând punct unei serii de 5 runde fără victorie, în fieful unei nou-promovate care a demarat în 2018 tot destul de nefast, 1-0 pentru Pandurii în Gorj, 1-1 la Miroslava, 2-1 acasă cu Foresta Suceava dar și 2-0 pentru Luceafărul, sâmbătă, la Sânmartin.

Într-un 11 cu o modificare față de formula de start din eșecul de duminică în fața sibienilor, Scutaru revenind după o absență, în locul lui Taub, metronomul integralist încă de la deplasarea la Snagov, și anume Deian Sorescu, a mărit norma la 3 goluri, după ce tot în acest retur semna o ”dublă” în remiza acasă cu Academica Clinceni, 2-2. De fapt, este primul gol în deplasare al tânărului ”violet” de la cel înscris în precedentul succes la zero în afara Timișoarei, contra Olimpiei, de-atunci mai marcând acasă și cu Știința Miroslava respectiv contra Luceafărului, cu mențiunea că el aducea pe final victoria în tur la Clinceni.

Miercuri, timișorenii s-au revanșat cu vârf și îndesat pe nou-promovații bucureșteni pentru acel 0-2 din august 2017 de pe ”Știința”, Sorescu fructificând în minutul 12 centrarea lui Ignea iar în minutul 14 inversându-i favorul: 0-2 cu capul.

Restul reprizei I n-a mai curs la fel de năvalnic pentru oaspeții la conducere, mai întâi accidentându-se Plămadă, înlocuit în minutul 32 cu Lusamba, iar apoi ratând același Sorescu, în minutul 37 într-o dublă oportunitate, și cu Predescu, respectiv în minutul 45.

Deian Sorescu și-a păstrat însă cel de-al doilea gol tot pentru minutul 12, însă al reprizei secunde, 0-3 la care Foale a ales să menajeze forțele lui Predescu și Poparadu, înlocuiți pe mijlocul mitanului cu Vasile Nicolae respectiv Taub. Care a majorat diferența în minutul imediat următor, 72, șutând cu stângul din zona stângă a careului, la vinclul de la colțul scurt: 0-4. Iar în minutul 81 l-a angajat peste defensiva bucureșteană pe același Sorescu, semnatar al unui lob de succes peste goalkeeper: 0-5.

A 5-a victorie a celor de pe ”Știința” în deplasările din ediția 2017-2018 în Liga 2, după succesele de la Brăila, Clinceni, Satu Mare și Ripensia, în calendarul poliștilor mai rămânând ieșirile la Călărași, Șiria, Miroslava și Luceafărul Oradea. Bilanțul afară al violeților, 12 5 3 5 20-16 18 puncte.

*

FC Metaloglobus: Geantă – Agache, Caramalău, Sava, Negotei, Stîngă – cpt., Ant. Popa, Ghenovici, Roşu, Ş. Nicolae, Voican.

Rezerve: Burci – Mitroi, Răileanu, Vl. Vlad, Bilciurescu, Potecea, Asanache.

Antrenor: Alin Chiţa.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera – cpt., Scutaru, Bilia – Ignea, Krausz, Poparadu (71, Taub), Predescu (62, Nicolae) – Sorescu, Plămadă (32, Lusamba).

Rezerve: Dascălu – Schieb, Coadă, Ghinescu.

Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova) – Ciprian Iovu şi Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoşani).

Rezultatele etapei a XXIII-a, clasamentul la zi și programul rundei a 27-a, din weekend, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: