Sorin Bălu, curtat de CS FC Hunedoara

Ceea ce erau pe acest început de sezon niște nu doar tatonări din partea mai multor cluburi, se arată acum a se putea concretiza în unul dintre cazuri, existând șanse sporite ca la meciul de sâmbătă de la ora 15 de pe arena ”Nicu Moraru” din Giarmata, CS Millenium – CS FC Hunedoara, pe banca oaspeților să ia loc Sorin Bălu.

Antrenorul principal al divizionarei C CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, Sorin Bălu, este pe punctul de a prelua banca tehnică a unei alte grupări din Seria a IV-a în Liga 3, CS FC Hunedoara, ideea cu care cocheta clubul din județul vecin devenind brusc de actualitate în urma eșecului înregistrat sâmbătă cu un scor de forfait de alb-albaștri, pe stadionul ”Michael Klein”, într-un duel direct al aspirantelor la șefie, cu ASU Politehnica Timișoara, și prin care și-au dublat handicapul de puncte în ierarhie față de alb-violeți.

Sorin Bălu, antrenor CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic

Sorin Bălu, aproape de preluarea băncii divizionarei C CS FC Hunedoara

 

Aceasta a fost a doua înfrângere consecutivă la zero pe teren propriu a grupării din Hunedoara, și chiar a treia acasă în noul sezon al eșalonului trei, insuccesul de sâmbătă fiind urmat, după cum semnala Sporttim la vremea respectivă, de demisia înaintată de conducătorul Alin Barna din funcția de președinte executiv al Consiliului Director, ce n-a fost însă acceptată de administratorii clubului, Primăria Hunedoara – membru fondator, dar și de posibilitatea despărțirii de antrenorul principal Victor Roșca.

Identificat de hunedoreni pentru preluarea băncii tehnice a fost Sorin Bălu, învingător pe stadionul ”Michael Klein” cu CS Nuova Mama Mia tocmai la începutul acestei luni, pe 3 octombrie, în etapa a șasea, un 2-0 prin care alb-roșii timișeni înregistrau al doilea triumf la zero în deplasările noii ediții, din tot atâtea ieșiri.

Primele zile ale acestei săptămâni vor fi decisive în privința trecerii lui Bălu de la timișenii cu 13 puncte din 7 apariții la CS FC Hunedoara, cu 12 puncte în 8 meciuri, în cazul în care cele două părți vor cădea de acord în privința termenilor contractuali.

Clubul hunedorean viza pentru acest sezon atacarea promovării în B2 iar rămânerea la 7 puncte în urma liderului după prima jumătate a turului a alertat divizionara C în a apela la o schimbare pe banca tehnică, în condițiile în care alb-albaștrii țintesc în continuare același obiectiv.

Bălu, care în prima jumătate a turului sezonului precedent a activat în eșalonul secund, ca antrenor principal la CS FC Caransebeș, la vremea respectivă o nou-promovată din seria vestică a ligii a treia, a izbutit în ediții consecutive plasarea lui CS Nuova Mama Mia pe locul secund între grupările timișene din structura fotbalului divizionar, doar în urma lui ACS Poli, grație clasărilor pe poziția a doua în C4 la finele campaniilor 2013/4 și 2014/5.

Repromovat cu Mama Mia în Liga 3 la începutul verii lui 2013 grație unui 3-0 pe ”Cetate” din Deva contra lui CS Metalul Oțelu Roșu, Sorin Bălu a consolidat-o pe Mama Mia drept vicecampioană în C4, după CS FC Caransebeș în 2014 și ACS UTA Bătrâna Doamnă în 2015, în consecință și alte oferte, în urma celor sosite în decursul ultimilor ani și de la aceste două cluburi, bătând la ușa tânărului antrenor din Timișoara.

Și Metalurgistul Cugir cocheta recent la rândul ei cu cooptarea lui Bălu dar a optat în cele din urmă pentru Călin Moldovan în urma demisiei lui Marius Opric, însă se pare că hunedorenii sunt pe punctul de a continua cu antrenorul lui Mama Mia, grupare rămasă fără gol primit în deplasările noului campionat după remiza albă din weekend, la Alba Iulia, cu Performanța Ighiu.

În vara lui 2014, în urma plecării lui Sorin Bălu la CS FC Caransebeș, alb-roșiii au fost preluați de antrenorul secund Narcis Petre, rămânând de văzut care vor fi în acest caz variantele celor care își joacă meciurile pe stadionul timișorean CFR. Mama Mia are meci vineri de la ora 15, acasă cu CS Ineu, iar tot în cadrul rundei a noua, sâmbătă, hunedorenii vizează a patra victorie în deplasare din noua stagiune, după cele de la Sebiș, Ineu și Ișalnița, cu CS U II Craiova.

Gruparea hunedoreană a mai apelat în acest deceniu la antrenori de pe malurile Begăi, Aurel Șunda fiind cooptat tot pe parcursul campionatului în încercarea de a promova în B2 în ediția 2011/2, eșuată de pe locul secund, la 9 puncte în urma lui AACS Recaș, ultim club din Timiș care a reușit în actuala decadă să pătrundă în eșalonul doi. CS FC Hunedoara încheia tot a doua și în 2013, în urma Olimpiei Satu Mare, dar în seria nord-vestică, după care s-a situat a treia la finele sezonului regular dar și în urma fazei play-off în 2014, în Seria 4, ultima ediție regăsind-o însă la finele lunii mai doar pe locul 9 în C4.

Derby-ul etapei viitoare se va disputa la Timișoara, pe ”Știința”, ASU Politehnica – Național Sebiș, sâmbătă de la ora 15, în vreme ce CSM Lugoj va sta. În cazul în care Bălu va prelua într-adevăr banca tehnică a alb-albaștrilor, debutul în fața propriilor spectatori îl va face pe 31 octombrie, în runda a X-a, contra Metalurgistului Cugir.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: