Speroni, fără antrenamente, salvează de-această dată un punct

Flacăra Făget a mai coborît vineri după-amiază un loc pe podiumul seriei a IV-a a Diviziei C, după ce a înregistrat o a treia remiză pe teren propriu în acest tur de campionat, cu ocazia ultimei apariţii pe „Colterm” în 2012, la jocul din penultima rundă a turului, cu CS Minerul Jilţ Mătăsari, de care s-a văzut egalată şi apoi condusă în decurs de nici 3 minute, după mijlocul primei reprize.

Cu aceste goluri primite în rapidă succesiune, echipa lui Sorin Brândescu a încasat mai multe „boabe” decît în precedentele 6 partide acasă, dintre care 4 erau cîştigate cu 1-0.

A fost Flacăra Făget – Minerul Mătăsari 2-2 (1-2), doar introducerea argentinianului Speroni, după două săptămîni fără a efectua antrenamente datorită unei accidentări, şi ca parte a unei triple schimbări, în minutul 53, salvînd un punct pentru fostul lider.

Au marcat aşadar Silaghi, în mintutul 16, Speroni, care egala din lovitură liberă de la 17 metri, în minutul 74, respectiv C. Toma, în minutul 25 – autogol, şi Luca, în minutul 27, din penalty.

Însă după un început bun, în care servantul Briciu a centrat iar Dan Perju-Silaghi a deschis scorul cu capul, în minutul 16, Flacăra a trecut nonşalant pe lîngă dublarea avantajului şi, pe un fond de prematură relaxare, s-a văzut pierzînd teren.

Autogolului lui Toma i s-a adăugat un penalty dictat pentru un fault comis în careu de acelaşi Toma asupra unui gorjean încercînd a profita de nesincronizarea dintre Tuculea şi portarul Burtic, fundaşul lăsînd să cadă o minge lungă şi fără adresă, lansată de oaspeţi de la mijlocul terenului, iar apoi cei 2 invitîndu-se reciproc la balon: 1-2 în minutul 27.

Flacăra a evitat un al doilea eşec succesiv în ceea ce a fost de fapt un semieşec, fiind vorba de două puncte risipite. „Am jucat destul de bine şi puteam să ne desprindem la 2-0 dar ne-am relaxat şi am luat repede două goluri, datorită lipsei de concentrare în nişte faze care nu anunţau nimic. În repriza a doua am dominat jocul dar ne-am grăbit, am făcut-o pripit, fără claritate şi clarviziune, deşi am fi putut întoarce liniştit rezultatul dacă am fi construit mai cu migală, neprecipitat”, ne-a spus Sorin Brândescu, a cărui echipă, pentru prima oară în acest sezon, n-a cîştigat două meciuri la rînd.

Întrecută săptămîna trecută, la golaveraj, de Millenium Giarmata, Flacăra a cedat acum şi locul 2, fiind depăşită la puncte de noul lider Minerul Motru. Trupa din Timişoara va încheia turul cu o deplasare, etapa viitoare, la FC Municipal 2012 Reşiţa.

Brândescu, avînd la dispoziţie un lot de 25 de jucători, fără accidentări şi cu cîţiva componenţi cu 3 cartonaşe galbene în cont şi la limita suspendării, i-a aliniat vineri pe Burtic – Birău, Gălan, Tuculea, Toma – Briciu, Veron (53, Dobre), Fuchs, Szalkai (53, Abiodun) – Andronic (53, Speroni), Perju-Silaghi (75, Pleşcan).

Pe bancă: Ostafie – Ştefanovici, Damian.

În alte jocuri, Muncitorul Reşiţa – Millenium Giarmata 2-2: L. Dobre (48), Vasiliu (66) / Moroşan (45), Bungău (64); Vulturii Lugoj – AFCM Reşiţa 0-3: G. Beloescu (44), Breşneni (50, 75); Jiul Rovinari – Minerul Motru 1-5: Şoşoi (83) / Dicu (5), Răduca (12, 73), Laurenţiu Marius (54), Rogoveanu (88).

Autocatania Caransebeş – Pandurii II Târgu Jiu, se dispută mâine, de la ora 14:00. CS Vladimirescu şi CS Apă Craiova stau.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 10

 


Alte articole legate de acest subiect: