Sporttim aderă la petiția către FIFA ”Da fotbalului, nu simbolurilor politice”. Conținutul petiției

Într-un moment potrivit, în pragul marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Sporttim a aderat faptic unei luări de poziție în scris ce rezonează indirect cu apărarea unor valori fundamentale, tot mai agravant erodate de multitudinea fațetelor perfidei inginerii sociale pe cale de desăvârșire la nivel planetar. Una dintre acestea, sub forma ”diversității” identităților sexuale, cal troian între nenumărații utilizați de oculta mondială cu marionete gen așa-ziși lideri la vedere pentru pervertirea, îndoctrinarea, îndobitocirea, posedarea satanică și în cele din urmă tiranicul control absolut al unei omeniri alunecate fără a băga de seamă în mrejele totalitarismului subtil ticluit incremental în timp. Iar cum sportul constituie teren fertil de manipulare, ba mai mult, cel cu mare expunere mediatică fiind abil încălecat pentru facila propagare subliminală în masă a unor simboluri atât de semnificative în agenda trăgătorilor de sfori, bifarea țelurilor ascunse poate fi înfăptuită și pe seama lumii arenelor prin intermediul unei continue spălări pe creier, indusă unor consumatori de produs tot mai mult pe pilot automat și cu conștiința anesteziată.              

S-a creat deja de ceva vreme un precedent în fotbalul internațional și în cel profesionist de club în legătură cu expunerea pe alocuri a curcubeului LGBT atât pe echipamentul de joc, de exemplu pe tricou, la șireturi sau ca banderolă de căpitan al echipei, cât și la steagurile de colț, în condițiile în care respectivul semn echivalează fără doar și poate cu o declarație cu simbol politic, dar și în condițiile în care legile jocului stipulează fără echivoc interzicerea oricărui slogan, afirmații sau imagini cu caracter politic, religios ori personal, iar încă un episod tocmai este adăugat acestui plan, având o vizibilitate cât se poate de mare prin prisma competiției prinse în joc, nimeni alta decât Premier League.

Inițiativa ”Let All Play”, lansată de Jennifer Bryson, a evidențiat toate aceste precedente și subliniază cât se poate de adecvat că sportul și politica nu-și au locul împreună, ceea ce, ca o paranteză, a semnalat peste ani și Sporttim în aceste pagini relativ la arena internă, și anume că imixtiunea politicului în sport este nocivă și toxică, ”Let All Play” citând în acest sens regulamentul clar al FIFA, care stipulează în Legile Jocului că ”Echipamentul trebuie să nu aibă nici un slogan, declarație sau imagine de natură politică, religioasă sau personală”, conform Legii 04.5. Mai mult, reglementările FIFA legate de echipamentul de joc adaugă la Articolul 8.3. includerea unei interzicerii oricărui ”simbol politic sau comparabil”, interdicție care a și fost aplicată anual de forul mondial de la caz la caz în situații ivite în această a doua jumătate din deceniul care se încheie. FIFA nu are de fapt altceva de făcut decât să-și pună consecvent și fără excepție în aplicare propriile reguli, în condițiile în care, fără doar și poate, există și persoane din rândurile marii majorități firești ce nu sunt de acord cu cauzele reprezentate de simbolicul curcubeu în numele unei insignifiante minorități, persoane care în cazul în care sunt sportivi de performanță au de-a face cu hărțuiri și riscul de a fi dezavantajate în cariera din lumea arenelor ca urmare a refuzului de a purta pe echipament asemenea însemne, Bryson exemplificând prin consecințele suferite ca efect al împotrivirii de către o fotbalistă profesionistă selecționată pentru reprezentativa SUA, Jaelene Hincke, tânără cu crezuri creștine. Și n-ar fi doar singurul exemplu…

Practic, FIFA și International Football Association Board ar trebui să garanteze că fotbalul este pentru toți practicanții săi, forul mondial disciplinând în trecut anumite formații pentru utilizarea unor simboluri politice. Conform recomandărilor pe adresa FIFA din proiectul ”Let All Play” pe 2019, sunt vizate disciplinarea echipelor care violează Legea 04.5 prin includerea curcubeului LGBT pe orice parte a echipamentului de joc sau de protecție, susținerea corectitudinii și a incluziunii fără a se ține cont de vederi politice ori religioase, și conlucrarea cu IFAB pentru revizuirea Legilor Jocului prin extinderea interdicției legate de un ”slogan, declarație sau imagine de natură politică, religioasă sau personală” și la toate accesoriile suprafeței de joc și adiacente acestora.

În plasa activismului ”diversității” identităților sexuale a căzut din nou și în acest sezon Premier League, căpătând căutătura cuiva care este împins în a se simți vinovat și responsabil pentru o cauză care nu este a sa, și bineînțeles că este vorba despre ”vinovatul” fără vină, înclinându-se și de astă dată unui demers captând implicit o mare audiență. Astfel, din această lună, cluburile din prima ligă din Albion au de ales un meci cu ocazia căruia să promoveze activismul mai sus menționat prin campania ”Șireturi curcubeu”, Premier League fiind de fapt folosită prin intermediul protagoniștilor săi pentru a stimula normalizarea homosexualității și transgenderismului. Campania în curs include nici mai mult nici mai puțin decât folosirea șireturilor curcubeu la bocancii participanților și banderole curcubeu căpitanului și arbitrilor, un steag al suprafeței de joc în culorile curcubeului, aplicate și pe semnalizatorul efectuării schimbărilor de jucători. ”Revoluția culturală” ca parte a diabolicei deturnări a societății pe toate planurile într-o stare de posedare în ghearele unui cult satanic purtând toate semnele de identificare ale unui veritabil comunism tiranic se revarsă așadar șuvoi și pe o scenă de prim-plan a lumii sportului competițional.  

O întrebare cât se poate de firească este dacă sunt adecvate asemenea situații ce induc fățiș în spațiul public evidente luări de poziție din partea unei restrânse minorități, sub privirile unei covârșitoare majorități, cel mai probabil în vădită contradicție cu crezurile majorității. Iar o alta, dacă este normal ca un sportiv să fie constrâns sau ulterior hărțuit cu implicite riscuri profesionale în cazul în care nu aderă la echiparea într-un trusou cu asemenea însemne, fiind cât se poate de clar conform Articolului 23,1/5 din statutele FIFA că amenințările, promisiunea unor avantaje și coerciția sunt prohibite.  

”Let All Play” a remis un comunicat de presă solicitând Premier League să-și reconsidere poziția față de campania ”Șireturi curcubeu”, ca fiind contraproductivă pe liniile libertății religioase și a conștiinței, dar și în ceea ce privește folosirea sportului ca formă de promovare a unei agende politice, activiste. Activism care în acest caz anume a demarat în anul 2017 printr-o alianță formală între Premier League și un grup din Regatul Unit ce militează pentru acceptarea minorităților sexuale. Ori a-i accepta pe aderenții la stilul de viață LGBT nu poate echivala în aceeași instanță și măsură cu acceptarea ca fiind firească și normală a promovării homosexualității și transgenderismului prin intermediul unei populare activități sportive cu magnetism la nivel mondial.

Subiectele pe scurt punctate constituie doar câteva exemple, mai jos fiind redat conținutul petiției către FIFA, pe linia ”Da fotbalului, nu simbolurilor politice!” Nu simbolurilor politice, nu curcubeului LGBT… 

”Petiție: Nu simbolurilor politice

Adresată Președintelui FIFA, Gianni Infantino, Conducerii Asociației Fotbalului Internațional (IFAB) și Comitetului Disciplinar FIFA

Vă solicit să lăsați deoparte în afara fotbalului toate simbolurile politice. Acestea nu pot face parte din echipamentul jucătorului sau accesoriile suprafeței de joc.

Legile jocului de fotbal precizează: ”Echipamentul trebuie să nu aibă nici un slogan, declarație sau imagine de natură politică, religioasă sau personală”. (Legea 04.5)

Simbolurile politice și mesajele dezbină și sunt controversate. Ele nu au ce căuta în fotbal. 

Conform raportului Let All Play 2019, ”FIFA are responsabilitatea de a se asigura că jucătorii sunt judecați pe baza abilităților fotbalistice, și nu în funcție de vederile politice sau crezurile religioase”. Nimeni nu trebuie constrâns să poarte un simbol sau mesaj cu care nu este de acord. Vreau ca fotbalul să fie un sport cu adevărat primitor tuturora.

Jucați cinstit. Susțineți consistent regulile și interziceți toate ”sloganele, declarațiile sau imaginile de natură politică, religioasă ori personală”. Suprafața de joc este pentru fotbal, nu pentru politică.

În calitate de suporter, vreau să-mi încurajez echipele favorite, și nu să constat că fotbalul e folosit pentru bătălii politice.

Noi, cei care iubim fotbalul, avem nevoie să luați măsuri pentru a spune nu politicii și da fotbalului!”

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: