Stadion gol, goluri din lovituri de la 11 metri: Ripensia – Aerostar 2-0

S-a văzut că se întâlneau două formații fără nici un punct în clasament, matineu fără veleități. Un stadion pustiu, fără spectatori, şi un joc care nu s-a ridicat la nivelul Ligii 2 decât cu micile excepţii care confirmă regula, faze mai cursive în care gazdele au galopat vreme de câteva minute, suficient pentru a obţine şi cele două lovituri de la 11 metri acordate corect de arbitru. În rest, multe cartonaşe galbene şi câte două situaţii bune ratate de ambele echipe: AFC Ripensia Timişoara – CS Aerostar Bacău 2-0 (0-0).

Premieră nedorită pentru roșu-galbeni, abia cea de-a patra etapă a noului sezon din Liga 2 a adus timișorenilor prima victorie, la a treia încercare, totodată prim triumf pentru Cosmin Petruescu pe banca tehnică a Ripensiei. Opțiunea în favoarea găzduirii partidei pe arena ”Dan Păltinișanu” a avut așadar efectul scontat, primele puncte pentru bănățeni la întâia lor apariție în campionat pe ”marele oval” după peste un an de zile. Și o repetiție de succes înaintea matineului de sâmbăta viitoare cu concitadina ASU Politehnica, în deplasare la alb-violeți.   

Din păcate pentru Ripensia, și dacă n-ar fi fost în vigoare absurditățile abuzive ale autorităților în legătură cu interzicerea accesului spectatorilor pe stadioane, acest prim meci acasă din noua ediție tot n-ar fi strâns mulți amatori ai fotbalului pe ”Dan Păltinișanu”, diferențe numerice relativ neglijabile în spațiile vaste ale arenei, doar că alta este ideea, legată de aberațiile fără justificare impuse de decidenți și pe pielea sportului.

În acest context, deloc de mirare că înainte de meci, cu multe minute, fotoreporterul Sporttim a fost avertizat amenințător de delegatul de joc Vasile Rad că este interzisă fotografierea în perioada premergătoare debutului partidei, precum și direcționat în spatele porţii. Se poartă în țara ”grijii pentru om” din partea ”Fratelui cel mare”, țară a ”Telefonului verde”, să ți se arate și ușa de ieșire a incintelor comerciale cu vorbele de duh ”dacă nu-ți convine, acolo e”, asta în cazul în care optezi pentru dreptul constituțional absolut legal chiar și astăzi de a nu purta ”botniță”-căluș, sau să ți se spună pe șleau și fără perdea că ”dacă nu-ți convine, pleacă din România”, ori după caz ”dacă nu-ți convine, pleacă din Timișoara”, așa încât imunizarea a fost dobândită. Atitudinea trimisului FRF a fost totuși exagerată, precum exagerată a fost de o jumătate de an și ”reacția” autorităților la ”sperietoarea” prefabricată în laborator, iar până și unul dintre foarte puținii spectatori furișați în tribună, descins la fața locului cu mult înaintea meciului, a făcut haz de necaz prin a striga ”nea Canea, ai grijă să nu te bată!”

Fluierul de start, cu o întârziere de cinci minute față de ora oficială, păstrându-se și un moment de reculegere pentru cel care a fost preşedintele FRF, Mircea Pascu, plecat în ceruri la 85 de ani. 

Apoi, în primele 7 minute ale meciului, gazdele au primit două cartonaşe galbene, uşor acordate de arbitru pentru faulturi de joc. Primul corner a fost în minutul 14, centrare a lui Alexandru Popovici în careu, aperitiv într-o primă repriză în care scorul loviturilor de colț a fost 6-5 pentru galben-roșii lui Cosmin Petruescu.

Singura mare ocazie a reprizei s-a consemnat în minutul 37, când Alecsandru, sprintând glonţ pe flancul drept, a centrat în faţa porţii iar Vraciu, de la numai 7 metri perpendicular pe buturi, a reluat cu capul, Păduraru deturnând de sub transversală în corner, urmat de alte două consecutive: 0-0 la pauză.

Ripensia avea de spălat rușinea de pe ”Ilie Oană” dar ceva nu funcționa în jocul gazdelor. Impulsionate fără doar și poate la vestiar de antrenorul Petruescu, care apela la 3 noi titulari față de formula de start pierzătoare în Prahova, și anume portarul Păduraru în locul lui Dobre și Urvanțev respectiv Sokovic, în vreme ce Țieranu și Ene n-au mai început.

La reluare, gazdele au dat totul de la început iar în minutul 55 au obţinut o lovitură de la 11 metri corect acordată pentru faultul asupra lui Tudorache, aflat în faţa porţii goale, chiar pe 6 metri, fault comis de șeptarul Mureşan, care, curios, a scăpat de cartonaşul roşu, dar nici galben nu a primit. A transformat cu precizie Alexandru Neagu cu un şut pe jos în stânga portarului, care a ghicit colţul… 1-0.

Imediat, dublă mutare a lui Petruescu, Urvanțev și Sokovic lăsând locul lui Ene și Golda, dar și o nouă lovitură de la 11 metri pentru timişoreni, în minutul 68, când Tudor Călin a fost secerat de pătrarul Andu Moisi la marginea careului mare, puţin în interior. Foarte aproape de fază, arbitrul nu a ezitat, cu cartonaş galben jucătorului moldovean. 

Tot Neagu a executat și tot în stânga: 2-0. Ulterior, conservare a rezultatului în ultima pătrime a meciului. Aerostar, tot fără gol marcat și după 4 etape, astăzi suferind și cel mai detașat eșec…

La fluierul final, mare, mare bucurie în tabăra Ripensiei, ”să începem și noi campionatul!” Primele trei puncte după trei meciuri jucate în această nouă ediţie de campionat, ”zero la adevăr”, care însă nu prea contează dat fiind handicapul numeric al meciurilor avute acasă de roșu-galbeni.

Nu putem trece cu vederea cele 10 cartonaşe galbene acordate de arbitrul Țiții, dintre care 6 gazdelor: Urvanţev în minutul 5, Călin (min. 7), Golda (min. 61), Gladun (min. 67), Ene (min. 73) şi Coulibaly (min. 77). Pentru oaspeţi: Chirilă (min. 46), Moisi (min. 68), Mureşan (min. 79) şi Chelaru (min. 87).

Altfel și într-o altă ordine de idei, am pierdut până și noi șirul… Așadar al câtelea meci pe ”Dan Păltinișanu” după antologicul ”ultimul joc pe Dan Păltinișanu”? 

*

Ripensia: 99. George Păduraru – 17. Andrei Macrițchii, 13. Valerii Macrițchii, 26. Radu Rogac, 30. Cosmin Ştefan Gladun – 18. Dorin Călin Tudor, 8. Adrian George Neagu (min. 82, 22. Gabriel  Stoi) – 14. Alexandru Adrian Popovici – cpt.; min. 82, 11. Ion Vasluian), 20. Ivan Urvanțev (min. 56, 23. Mihai Ene), 24. Vlad Tudorache (min. 75, 21. Stephan Yuri Coulibaly) – 9. Nemanja Sokovic (min. 56, 7. Denis Golda).

Antrenor: Cosmin Petruescu

Pe bancă: 12. Haralambie Mociu – 6. Alexandru Neacșu, 5. Darius Țieranu, 15. Mirjan Maric.

CS Aerostar: 82. Iulian Daniel Anca-Trip – 32. Andrei Alecsandru, 14. Tobasegnou Yabre, 4. Andu Marian Moisi, 7. Darius Mureșan – 10. Ionuţ Chirilă (min. 72, 20. Marius  Chelaru), 90. Dorin Burlacu (min. 16, Horea Ilie), 17. Bogdan Oteliță, 11. Cătălin Vraciu (cpt.) – 9. Andrei Gavrilă (min. 62, 99. Mircea Manole), 16. Patrick Popescu (min. 72, 29. Alexandru Iulian Zaharia).

Antrenor: Cristian Lupuț.

Pe bancă: 89. Lucian Cebotari – 2. Cornel Ardei, 77. Vlad Danale, 26. Andrei Bobaru, 19.  Alexandru Zaharia.

Au arbitrat: Andrei Lucian Țiţii (Şura Mică – Sibiu) – Alina Mihoc (Arad) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova); arbitru de rezervă: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova). Observator de arbitri Dan Jiga (Bistriţa), delegat de joc Vasile Rad (Arad).

Rezultatele zilei în Liga 2 și programul etapelor 4-5, pe coloana clasamentelor.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: